FormationVidenskab

Grundlæggende fysiologi metoder. Emne og fysiologi af problemet

Kend funktionerne i funktion af kroppen, hver del af det, den struktur, at være i stand til at udforske og forudsige ændringer og sygdom - en stor udfordring for sundhedspersonale. Der er en videnskab, der beskæftiger sig med studiet af netop sådanne spørgsmål. Det kaldes fysiologi. Det er en videnskab af de processer, der ledsager normale funktion af kroppen. Spørgsmålet er lang tid, Hippokrates først viste interesse i et velfungerende levende systemer. I dag er der en række forskellige metoder til at studere fysiologi, der hjælper fuldt ud forstår disse eller andre mekanismer og karakteristika af organismen.

Den generelle opfattelse af fysiologi

Vi skal starte med det generelle koncept. Fysiologi - videnskaben om den vitale aktivitet af et levende væsen, dets forhold til eksterne miljøforhold, deres indvirkning på sundhedstilstanden og den normale funktion af organer og systemer. Generelt er den Hovedidéen i denne videnskab - at identificere de underliggende mekanismer for et levende væsen, for at forstå, hvordan hans selvkontrol, og alle andre processer.

Fysiologi er genstand for den levende organisme, fordi det er så muligt at identificere alle de mennesker interesseret i love dens struktur og funktion. disciplin målsætninger kan spores i definitionen tydeligt.

Således er de omhandlede, mål og fremgangsmåder til fysiologi - de tre komponenter af det teoretiske grundlag for videnskaben. Mange forskere har til alle tider forsøgt at forstå essensen i kroppen, herunder et menneske, ændringer. Det er dog muligt, at kun var med opfindelsen af moderne udstyr og udstyr, det vil sige, blev den fulde udvikling af videnskab kun begynder med det XX århundrede.

Dette forhindrede hende ikke i at blive at være en af de førende blandt de biologiske videnskaber. Fysiologi, anatomi og medicin - tre nært forbundne discipliner, som er grundlaget for hinanden. Derfor metoder til anatomi og fysiologi i nogle tilfælde er ens.

fysiologi Forum

I sig selv denne videnskab har flere tilknyttede discipliner. Så tildele fysiologi:

 • samlede;
 • komparative;
 • privatliv.

I alt har studeret livsprocesser i almindelighed. Det vil sige, i betragtning af regelmæssigheder i de reaktioner, som er manifestationer af livet. For eksempel, ernæring, respiration, udskillelse, regulering, ændring af søvn og vågenhed, og andre. Det omfatter også et afsnit, celle fysiologi, der beskæftiger sig med en detaljeret undersøgelse af alle dens vitale manifestationer.

Sammenlignende fysiologi sammenligner livsprocesser af den samme eller forskellige arter af organismer i processen med ontogenese. Som et resultat, så godt det danner en hel afdeling - evolutionære fysiologi.

Private omhandler en smal specifik forskning. Så der er flere muligheder for de discipliner, der indgår i denne gruppe.

 1. human fysiologi, som studerer metoder, vi vil overveje senere.
 2. Fysiologi af individuelle grupper af levende organismer (insekter, fugle, pattedyr, krybdyr, og så videre).
 3. Individuelle organer og væv.
 4. Systemer i kroppen (fysiologi fordøjelse, cirkulation, respiration osv).

Især omfattende udvikling i de senere år fået en menneskelig undersøgelse med hensyn til videnskab. Efter alt, hans krop er den mest komplekse struktur. Metoder til menneskets fysiologi er meget varieret og effektiv, for at identificere alle de nødvendige for at forstå essensen af tingene. skelnes:

 • Alder fysiologi;
 • magt;
 • arbejdskraft;
 • sport;
 • rummet;
 • patologisk;
 • klinisk.

Aggregerede data for disse discipliner bidrager til at favne de grænseløse alle de processer, der finder sted inden for en person og finde adgang til ledelsen.

Research Methods i fysiologi

Af hvem der er flere. Der er historisk set, der er blevet brugt i oldtiden. I dag dannet og nye, baseret på de seneste videnskabelige resultater inden for elektronik, studiet af elektromagnetisk stråling.

Der er følgende metoder for fysiologi.

 1. Udryddelse - en af de ældste måder at studere. Den involverer fjernelse af et organ i et levende væsen med en yderligere observation af reaktionen af kroppens og fikseringen resultater.
 2. Fistula metode. Dens grundlag - i indledningen i de organer, der har et hulrum rør af metal eller plast og dermed fastsættelse af biologiske væsker. Opnåede data om den kemiske natur af ændringen af stoffer, dvs. undersøgte den sekretoriske funktion af kroppen.
 3. Kateterisation metode - indførelse af et tyndt rør ind i organer og skibe på særlige stoffer, der forårsager ændringer i driften. Så vi studere arbejde af hjertet, blodkar, kirtler i intern og ekstern sekretion (ikke alle).
 4. Denervering metode. Det bruges til at undersøge forholdet mellem nerver og arbejdsgrupper. Til dette formål en fremgangsmåde til stimulering med efterfølgende fixation resultater.
 5. Metoder til at studere fysiologi, baseret på brugen af værktøj og udstyr. Dette omfatter implantation af organer og væv af makro- og mikronæringsstoffer, registrering af nerveimpulser, stråling, læsninger af hjertet og hjernen, og så videre.

Nogle metoder til forskning i fysiologi, tager vi et nærmere kig på. De er det mest brugte og vigtige.

ser

Disse fysiologiske metoder blev anvendt i det gamle Egypten, Rom, Kina, i det gamle Øst. Allerede dengang var der forskere, der er interesseret i de ændringer, der sker i levende organismer. For eksempel i Egypten under mumificering faraoer og deres familier blev udført obduktioner og faste ændringer i det interne miljø. Vurderes faktorer:

 • Farve kvalitet og biologiske væsker og masse;
 • farvning organer;
 • øjenfarve sclera;
 • kvalitet og farve af spyt;
 • hævelse af huden, dens struktur og turgor.

Disse karakteristika blev sammenlignet med raske mennesker og drage konklusioner. Måske var det endda indstille, i nogle tilfælde dødsårsagen for den person.

I dag er observation ikke mistet sin relevans, især når det kommer til psykofysiologi. Menneskelig adfærd, sine følelser, temperament, ekstern manifestation af tremor, svedudbrud - alle disse funktioner er specifikke for studiet af klokkerne. De gør rydde forholdet mellem struktur og eksterne manifestationer af forskellige indikatorer for fysiologiske funktioner, fremgangsmåder i kroppen.

Læren om temperament på den person blev etableret videnskabsmand Pavlov er baseret på en undersøgelse af hæmning og excitation, der udadtil manifesterer sig i forskellige følelsesmæssige overtoner i adfærd og reaktioner på visse begivenheder, ord, handlinger. Han beviste, at grundlaget for koleriske, sangvistichnogo, melankolske og flegmatiske manifestationer er netop neurale processer forbundet med mental aktivitet i hjernen, dens reaktioner.

Disse resultater er gentagne gange blevet bekræftet af forskellige forskere og psykologer, forskere. Derfor er disse humane fysiologi metoder som observation og eksperiment, som vil blive drøftet yderligere, og der var relevante, vigtig og effektiv.

eksperiment

Eksperimentelle metoder til studiet af fysiologi er fundamentale og historisk den ældste og populære. Faktisk hvordan ellers at lære, hvis du ikke kan se? Derfor, sammen med observation udført og forskellige former for test, for det meste på dyr. De fik næsten perfekt resultat i undersøgelser for at opnå de mest pålidelige data.

Der er eksperimentelle metoder til at studere anatomi og fysiologi, reduceret til to hovedgrupper.

 1. Akutte forsøg. En sådan metode til forskning blev anvendt indtil slutningen af det XIX århundrede, da den russiske videnskabsmand Ivan Petrovich Pavlov ikke finde en anden mulighed. Hvad var essensen af et sådant indgreb i kroppen? Forsøget blev udført på en levende dyrekrop, der er bundet til en bestemt maskine. Derefter udført vivisektion til de ønskede organ undersøgelser og således registreres de observerede resultater af hans arbejde. Men en række væsentlige mangler gør denne metode ineffektiv. Ud over det faktum, at den del af moral er umenneskelig og grusom, fordi dyret blev udsat for frygtelige tortur, og tortur er meget smertefuld operation, hjalp ikke engang anæstesi, så mere og følelsesmæssige lidelser, fysiske smerter opleves af offer for eksperimentet, betydeligt forvrænget resultaterne. Det er en ond cirkel. For at komme til din krop, bør det medføre lidelse. De til gengæld, fordreje den normale fysiologiske processer, og resultatet var ikke meget effektiv.
 2. Kronisk eksperiment. Det er denne metode, og foreslog Pavlov. han var imod akutte eksperimenter på grund af deres ekstreme grusomhed, måske dette førte ham til opfindelsen af en mere human løsning. Af testorganismerne det var også et dyr. Men den forhandling fandt sted helt anderledes. Før operationen, kirurgisk karakter af en kvalitativ anæstesi. Derefter, i den ønskede organ væg implanterbar fistel - et rør af plast eller metal, som er syet til huden udefra. Derefter blev dyrene givet tid til at komme sig, at hele såret og formet til fuldt normalisere livsprocesser. Således opnået gennem fistlen oplysninger om forløbet af forskellige processer i den undersøgte del af kroppen, mens det var helt nøjagtige, da kroppen fungerer normalt. Undersøgelser blev udført i lang tid, uden at det berører dyresundhed og i overensstemmelse med alle regler for naturlig eksistens.

Dermed de grundlæggende fysiologi af arbejdsmetoder udløb i nogle tilfælde, og til denne dag. Selv, selvfølgelig, de moderne tekniske nyskabelser efterhånden helt fortrænge indblanding direkte ind i kroppen fra den person. Det er nu muligt at få den information du behøver meget anderledes, mindre smertefuldt, mere præcis og egnet til de menneskelige måder.

grafisk registrering

Fremgangsmåder til human fysiologi bygger netop på anvendelsen af visse former for udstyr. Blandt sådanne anordninger indtager en vigtig plads på følgende måde.

 1. EKG. Apparatet anvendes til fastsættelse af kardiale aktionspotentialer. Som et resultat af produktionen af enheden trækkes i elektrokardiogram papir, vel vidende, at en speciallæge dekrypterer og konkluderer om sundheden for hjertet og kredsløbet. Til dato har denne enhed reddet livet for millioner af mennesker. Efter alt, opdages i tide problemer - nøglen til en vellykket behandling.
 2. Mikroelektroder. Den mindste struktur, der kan implanteres direkte i cellemembranen og at fastsætte aktionspotentialet. I dag er det en af de vigtigste fremskridt inden for elektronik, som beskæftiger sig med de fysiologiske studier af den menneskelige krop. Disse elektroder kan indføres, selv i den menneskelige hjerne, der giver os mulighed for at observere og registrere ændringer i psykosomatiske helbredstilstand og liv.
 3. Radionuklid-fysiologi metoder - anvendes til opnåelse af kvantitative karakteristika fysiologiske processer.
 4. Forskellige sensorer, der udsender elektromagnetiske bølger. Revers reaktion i form af elektriske impulser er fastgjort ved en særlig anordning - oscilloskop - og derefter sendes til en computer til behandling. Der sker allerede detaljeret behandling af konklusionerne informations- og danner. Så det er muligt at indstille den kemiske koncentration af forskellige ioner, mængden af tryk, temperatur, bevægelse og andre parametre).

Således er den moderne videnskab om fysiologi metoder baseret på anvendelsen af enheder, er den mest præcise, smertefri, videnskabelig og informativ af alt vi har diskuteret ovenfor.

Kemiske og biokemiske metoder

anatomi og fysiologi metoder er ikke kun ligner hinanden. De er også forbundet med andre videnskaber. Så der er en biologisk fysiologi, biokemi, fysiologi og fysisk. Disse videnskab studere processer i kroppen fra hans synspunkt, dvs. med de kemiske, fysiske og biologiske.

Ved anvendelse af disse metoder den er etableret virkning af et stof (neurotransmitter, hormon, enzym) på de processer, der forekommer i kroppen. Kemi hjælper med at etablere de egenskaber for denne forbindelse, fysik afslører sine termodynamiske parametre, der kan have en indvirkning på kroppen. Fysiologi kræver undersøgelse af indvirkning ikke kun på den specifikke proces, men også generelt på kroppen, kroppen og et sæt af eksterne forhold. Sammen er disse discipliner kombineres under titlen Biological Chemistry.

Patologisk Fysiologi

De omhandlede metoder og fysiologi er tæt forbundne og indbyrdes afhængige af hinanden begreber. Men normal videnskab, som studerer den sunde levende organisme - det er ikke alle. Der er også den patofysiologi, eller patologisk, som undersøger overtrædelse af de vitale processer, deres forløb, den virkning på kroppen som en helhed, og hver af dens autoritet, og så videre. Derfor denne disciplin kommer sit eget sæt af måder, hvorpå det er muligt at studere identificerede problemer.

Hvad er disse metoder for fysiologi?

 1. Simulering. Opdelt i to grupper: på den levende genstanden for undersøgelsen og in vitro, dvs. kunstig fysisk system. For at skabe en model af patogene processen med at bruge en computer eller matematiske beregninger på papir. Det er også ofte brugt til denne konventionelle logiske resultater og konklusioner. Modellen er sædvanligvis konstrueret på grundlag af teoretiske data for alle fag.
 2. Teoretisk analyse. Baseret på dataene opnået i laboratoriestudier materiale (levende væsen), konstrueret teori. Det omfatter en tentativ svar på spørgsmålene: "Hvad er der galt med patienten Hvordan sygdomsprocessen Hvad er dens status og omfanget af indflydelse Hvilke kontrolforanstaltninger er hensigtsmæssige i dette tilfælde til at stoppe ???"
 3. Kliniske undersøgelser. Bindende metode, som er afgørende for eksistensen af alle de andre. Efter alt, er der den teoretiske viden på grundlag af patientens klinik. Til denne fremgangsmåde anvender en række beslægtede teknikker:
 • biokemisk;
 • kemisk;
 • fysisk;
 • histokemisk;
 • morfologiske;
 • statistiske og andre.

Kun på grundlag af materiale opnået ved hjælp af alle de metoder, kan lægen stille en diagnose og ordinere behandling.

vegetabilsk fysiologi

Det er videnskaben om livet aktivitet (funktion) af plante organismer. Vi taler om alle former for liv fra encellede til det højeste, herunder alger. Målene for plantefysiologer er som følger:

 • overveje og identificere mekanismerne i drift af anlægget;
 • etablere det teoretiske grundlag for muligheden for fotosyntese under kunstige forhold;
 • at bygge en model, der afspejler essensen af metoderne til at opnå høje udbytter af vigtige afgrøder.

Selvfølgelig opgaven er ikke let. Efter alt, planter - disse levende organismer, hvor hvert sekund, samt personligt, hundredvis af biokemiske reaktioner forekomme. Fysiolog bør undersøge hver af dem. Planter indånder, foder, udføre fotosyntese, formere, vokse og udvikle sig - er normale former for liv for alle levende væsener. Studiet af alle disse processer - opgaven med fysiologer.

Løs problemet med fotosyntese under kunstige forhold - det vil sige at give folk adgang til et enormt potentiel kilde til magt. Efter alt, hvis sult i verden vil forsvinde, vil livskvaliteten stige betydeligt. Men indtil videre helt har undladt at løse dette problem, selv om mange af de problemer er blevet løst inden for fotokemiske aspekter af processen.

Metoder til denne videnskab

Plant fysiologi er tæt omkranset af følgende moderne videnskab:

 • bioteknologi;
 • molekylærbiologi;
 • genteknologi;
 • biofysik;
 • Cell Engineering.

Naturligvis er dette afspejles i den måde, hvorpå udførte undersøgelsen af plante organismer. Således fremgangsmåderne ifølge fysiologi af disse planter.

 1. Dyrkning.
 2. Fremgangsmåder til lys- og elektronmikroskopi spektroskopi.
 3. Elektrokemisk.
 4. Opto-akustisk.
 5. Chromatografisk.
 6. Spektrofotometrisk.

Det er indlysende, at de alle er rettet mod at måle de numeriske indikatorer: produktivitet, vægt, vækst, udvikling, resultater af plast og energiomsætning. Det kan løse sådanne metoder? Meget vigtige landbrugsprodukter opgaver, såsom:

 • planteavl;
 • opnåelse krydsningsfrodighed former;
 • introduktioner;
 • akklimatisering;
 • zoneinddeling sorter;
 • kunstvanding;
 • Plant dyrkning plads.

Således plante fysiologi - et andet grundlæggende biologiske videnskab, som spiller en vigtig rolle i menneskets liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.