HjemlighedHavearbejde

Pieris japansk: beskrivelse, plantning og pleje. Dekorative buske til haven

Når du ser det, vil du evigt blive dæmpet af den østlige skønhed og skrøbelighed i denne stedsegrønne busk. Storslåede japanske peers med lyse skud og snehvide klynger af blomster vil være et ornament af enhver have. For at dyrke det skal du dog vide nogle funktioner i planten, reglerne for plantning og pleje af det.

Botanisk beskrivelse

Denne art tilhører slægten Pieris, der tilhører familien Heather. Plantets oprindelige land er de bjergrige regioner i Japan, Østkina og Taiwan. Busken er stedsegrønne, vokser langsomt og under naturlige forhold når op på 3,5 m, i kultur er den noget lavere (afhængigt af sorten og betingelserne) - 0,5-2 m. Bladene er lancetformede, afrundede, op til 10 cm lange, tætte og skinnende. En karakteristisk dekorativ funktion er deres farve. På et tidligt stadium af udvikling har unge skud og blade af japansk peerie en rig kobberrød, hvid eller lyserød nuance, men i sidste ende bliver grønne. Blomster er klokkeformede og minder alle om de velkendte liljer i dalen, men med en tættere pasform på store børster. I naturen - hvid, i dyrkede sorter kan have en anden farve. Særligt smuk japansk peer under blomstringen, som er lang (fra marts til april) og rigelig. Frugt er en femdelt trækasse.

På grund af dens høje dekorative egenskaber er buskesten populær i kultur, herunder indendørs (lavvoksede sorter). Især ofte kan du finde tre slags: japansk, blomstrende og smuk. Reproduktion ved skift er temmelig vanskelig på grund af langsom vækst, derfor er Pieris oftest erhvervet som en frøplante. Der bør gives fortrinsret til planten med et lukket rodsystem.

Varianter af japansk Pierer

Mange sorter er blevet opdrættet, vi fokuserer på de mest populære og dekorative. De fleste af dem har unge blade malet i kobberrød farve.

  • Mountain Fire (foto ovenfor) - en af de mest berømte sorter, busken er kompakt - op til 1,5 m højde, tæt struktur, vokser langsomt. Unge blade har en farve fra rødbrun til lysebrun, mørk rød.
  • Debutane er en dværg sort, der ikke vokser mere end 1 m.
  • Pierer Japanese Flaming Silver (på sjette foto) - en slags kontroversiel udvælgelse, som i nogle litterære kilder henviser til den smukke Pieria. Et karakteristisk træk er tilstedeværelsen af et sølvfarvet frynserbånd på bladene.
  • Valley Valentine - en busk med unge skud af lyserød farve, store bell blomster af en rig rød farve.
  • Rødmølle er en busk op til 2 m høj. Unge blade er malet rødt, senere grønt, tæt og skinnende, samlet i en hvirvl. Blomster hvide, campanulate.
  • Variegata (i det tredje billede) - en mellemstor busk (1,8-2 m), blade er grønne med en sølvstrimmel langs kanten. Unge skud er lyserøde.
  • Scarlet O'Hara - den hurtigst voksende cultivar blandt alle de andre.

Jord til buske

Pieris japansk, ligesom andre planter fra Heather familien, foretrækker sure jordbund med medium reaktion på 3,5-4,5 pH, løs struktur og god permeabilitet for fugt og luft. For at give disse betingelser for behagelig vækst, tørres torv blandet med savsmuld, sand og nåle på jorden. I fremtiden for at opretholde jordens surhed tilsættes svovl regelmæssigt det ved beregningen af 40 g pr. Kvadratmeter. En periferisk cirkel skal nødvendigvis være dækket med sand eller organiske komponenter. For eksempel fyrretræ, savsmuld eller skind fra pinjekerner. Som nedbrydning vil alt dette materiale desuden forsurge jorden.

Landing i jorden

Tag lyspunktet beskyttet mod kulde og vind for denne lyse busk, regner for det lysregimet (solstråler skal falde om eftermiddagen). Men for meget skygge er heller ikke unødvendig, da de varierede former vil miste al originalitet. Den øgede luftfugtighed hilses velkommen, hvor den japanske Pierce vil udvikle sig mere harmonisk.

Størrelsen af landingskassen er bestemt afhængigt af jordtype: på tung ler - 1 * 1 m, på lys og løs nok 0,7 * 0,7 m, dybde - 0,3-0,4 m. Eksperter anbefaler at købe kimplanter med en lukket Root system, de har en forbedret overlevelsesrate. Hæld planten med vand som følger før plantning, så jordens ler svækker godt. Arranger planten i midten af hullet og strøg forsigtigt jorden, forsegl det lidt. Rødhalsen skal forblive på jordoverfladen. En frøplante kan for første gang opbevares omkring frøplanten for at bevare vandet under kunstvanding.

Pieris japansk: pleje

Busk tilhører ikke kategorien af lunefulde planter, men kræver overholdelse af afviklingen af visse regler. Ud over at opretholde jordens surhed behøver det regelmæssigt vanding, jorden bør ikke tørre ud. I den varme sommer, som regel nok for unge og voksne planter 3 liter og spande af vand, henholdsvis med en frekvens på 2-3 gange om ugen. Vand med blødt regnvand, du kan let syr det med citron, eddikesyre eller oxalsyre.

Pieris japansk har et overfladisk rodsystem, så jordens overflade behøver ikke løsnes, for ikke at beskadige det. Den bedste mulighed er mulching med organiske materialer. Særligt dekorativt trim er dog ikke påkrævet for at øge intensiteten af blomstringen og aktivere unge skud, du kan holde det i anden halvdel af februar.

Vinter Pieria

I denne art er blomster oftest hvide og ikke som ornamental som den smukke Pieria. Det har dog højere modstand mod frost og modstår en vinterkold snap til -30 ° C, så den er populær i den centrale del af Rusland. Hvis vintrene er for kolde, så er det fornuftigt at vælge dværgformer, når man vælger en plante. Anbefalet husly til vinteren. For rødderne, brug nåletræ lapnik, og for grene - ethvert åndbart materiale, der strækkes på den præfabrikerede ramme. Pieris japansk i forstæderne tolererer let vinter uden ly.

Brug i haven

En smuk busk bruges i vid udstrækning af landskabsdesignere til at dekorere plads. Det er lige så godt i enkelt- eller gruppe landinger. Det er muligt at plante dværg og stuntede former langs kantsten på alpine dias. Meget harmonisk ser planten omringet af relateret lyng nær kunstige damme i japanske haver. Som naboer, samle frodige hortensiaer, azaleaer, trillium.

For en lille have i mellemzonen vil en af de lyseste planter helt sikkert være japansk peeris. Kommentarer fra gartnere om det er for det meste positive. Busken har etableret sig som en frostresistent plante, veludviklet og uundværlig i omhu. Nyd en overflod af sorter og former med en række blade og blomster.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.