FinanserValuta

Pengesedler, mønter og ikon euro

Tegn på valutaerne - er en slags grafem, der er konstrueret af de enkelte bogstaver i det latinske alfabet eller det kyrilliske alfabet. Nogle af dem har resulteret fra forbedring af skrivning, såsom pund og den russiske rubel. Andre - som følge af afgørelser fra myndigheder (symbolerne på dollaren og euroen, den indiske rupee og den armenske dram). Men de har alle det samme mål - så kort og entydigt udpeget valuta.

euro

Euro - det er den officielle valuta i landene i "euroområdet" i Den Europæiske Union. Sandsynligvis hver eneste af jer ved, hvad det ligner eurosymbolet. Foto egne sedler og mønter kan ses på internettet, og på siderne af publikationer.

Indførelsen af denne valuta i ikke-kontante konti 1. januar 1999, i kontanter - præcis tre år senere. I 2014 blev euroen valuta 18 lande (ud af 27) i Den Europæiske Union. Som med enhver anden valuta, euroen har sine egne midler til individualisering. Brev kode - EUR og eurosymbolet - €. Hvorfor denne? På dette senere.

Hvordan Euro symbolet?

Som grundlag for det grafiske symbol for euroen tog det græske bogstav "epsilon". Dette brev "€" er meget lig den engelske version "E" - det første bogstav i "Europa" ord.

I 1996 vedtog Europa-Kommissionen tegnet, har det meddelt, at det er en kombination af det græske "Upsilon", som symboliserer betydningen af den europæiske civilisation, såvel som "E" brev - hvilket betyder Europa.

Som for de to parallelle linjer, krydser ikonet, er de ikke tilfældig. Linjerne repræsenterer euroens stabilitet som et kontant valuta. Af den måde, takket være disse direkte Euro ikon er meget lig den symbol på "er", som er en del af den slaviske alfabet "runde Glagolitisk."

Polemikken omkring euroen

Euro ikon, måske den eneste grafiske symbol, der forårsagede en enorm mængde af kontroverser og kritik. Til at begynde med, at selvom symbolet blev officielt registreret ikke så længe siden, historien om dens oprindelse er uklar og mørke.

Ifølge den officielle version, blev dette symbol valgt i to etaper. er blevet foreslået Oprindeligt ti ikon muligheder. Så, gennem undersøgelser og undersøgelser af den offentlige mening, afstemning, og så videre. E. De to bedst egnede ansøger er valgt. De blev præsenteret på Europa-Kommissionens overvejelser, som i sidste ende bestemmes vinderen (€) og vedtog det som en officiel symbol valuta. Forfatterne af dette team på fire personer er blevet anerkendt som et symbol. Dog blev deres navne hemmeligholdt.

Men den officielle version af den anfægtede Arthur Eisenmenger - engang en førende grafisk designer i Den Europæiske Union. Han hævder at være forfatteren af denne karakter siden midten af 70'erne. Ifølge ham, skabte han den karakter som en generel betegnelse i Europa. Så hvem der har ret, det er stadig ikke kendt.

En formel præsentation af eurosymbolet har modtaget december 12., 1996 Så Den Internationale Standardiseringsorganisation har registreret for euroen den officielle forkortelse - EUR.

Sedler og mønter

Euro udstedt som sedler og mønter. Denne valuta Det virker på det område af alle medlemsstater i eurozonen.

Mønter fremstillet følgende fordele: 1 og 2 euro samt cents - 5, 10, 20 og 50. mønter er lavet af kobberlegering, og de viser billeder af europæiske byer.

Pengesedler har lyst og usædvanligt design. Regninger udstedt i følgende trosretninger: 5, 10, 20, 50, 100, 200 og 500. I nogle lande, de to sidstnævnte er ikke tilgængelige, men stadig kan de nemt betale.

Tal for de regninger ikke varierer med tidspunktet for deres oprettelse - billede af vinduer, broer, porte, tolv stjerner, kort over Europa og EU-flaget. Vinduer og porte symbolisere åbenhed i europæiske nation, 12 stjerner - den harmoni og dynamik, og broer - enheden i de europæiske stater. Forskellige arkitektoniske bygninger og konstruktioner - er en henvisning til en bred vifte af europæiske stilarter (barok, renæssance, klassisk, moderne og andre). Udformningen af alle trosretninger kom up artist østrigske nationalpark Robert Kalina.

Kontrol pengesedler for falskheden

Eurosedler er beskyttet af et specielt serienummer, som er til stede på hver pengeseddel. Nummer - det er elleve cifre og et bogstav. Der er et trick. Når du tilføjer alle elleve cifre bør helt sikkert få et tocifret tal. Ikke mere og ikke mindre. Check yderligere. Nu skal du konsekvent tilføje op de numre, der udgør denne tocifret tal. Resultatet bør være et enkelt ciffer.

For eksempel, i at tilføje alle cifrene i serienummeret du fik nummeret 78. Vi tilføjer 7 og 8, og få det nummer 15. Så vi tilføje 1 og 5, og vi får 6. Denne etcifret tal, som sammen med bogstavet i serienummeret angiver det land, , som udgivet regningen. For eksempel bogstavet X tildelt Tyskland. Og antallet skal være X2, og ikke andet. Ellers vil du helt sikkert holde i hænderne på en falsk. Der er en særlig tabel, der viser de bogstaver og tal, der svarer lande. Denne tabel er tilgængelig i det offentlige domæne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.