FormationHistorie

Pauker Karl Viktorovich: skæbne Stalins personlige barber

Karl Viktorovich Pauker - mand, gik over i historien som den personlige assistent I. V. Stalina, en uundværlig part fester leder, hans barber, en hofnar og velsignelse følgesvend, trofast tjent i 13 år og gentage den triste skæbne de fleste mennesker fra Stalins omgangskreds.

Stalins barber

En indfødt i Lemberg (nu - Lviv), blev det østrig-ungarske kejserrige født i 1893 og kommer fra en familie barber Jøde. Erhvervet som sin far, som gik i fodsporene på Pauker Karl Viktorovich, var nyttige for ham i fremtiden. Især hendes mesterlige dygtighed Karl viste, at blive Iosifa Stalina personlig barber. Det er kendt, at lederens ansigt var dækket med pockmarks, så han ofte gik dårligt barberet. Med en let hånd højtuddannet barber Pauker, på én gang serveret af aktørerne i Budapest Operetta Theatre, generalsekretæren begyndte at se meget pæn og velplejet.

Ud over bekymringer om udseendet af Stalin, Pauker spillede mindste ønsker af sin chef, forsøger så meget som muligt at forudse dem. For dette, han grundigt studeret de smager af Iosifa Vissarionovicha og tog sig af hans garderobe.

Så med en let hånd Pauker især for den leder, der havde en vækst på 163 centimeter og ønsker at hæve sig over deres omgivelser, syede særlige støvler cut: høje hæle, delvist maskeret i ryggen. En sko, der trick ikke er for iøjnefaldende, Pauker beordrede generalsekretær lang, nåede hæle overfrakke.

Også Pauker Karl Viktorovich (billedet - i artiklen) forsøger at forbedre livet for Stalin, tog ansvaret for sin kost, streng kontrol med fødevarer vises på bordet. Stalin vil acceptere eller ikke en bestemt besøgende, også afhængig af Pauker, samt alt, hvad der havde at gøre med lederen og hans familie.

Hvor uuddannede Jøde, der er uddannet fra et kursus på den kommunistiske Universitet Ya. M. Sverdlova, var i sådan en stor miljø, og er blevet helt en indflydelsesrig skikkelse i regeringen?

Karriere tog fart Pauker

Det hele startede med en værnepligt i det østrig-ungarske hær, hvor Karl Pauker blev fanget af den russiske (i Samarkand), hvor han boede indtil 1917. Det var i en krigsfangelejr, han blev venner med bolsjevikkerne, og efter nogen tid blev medlem af partiet. 1917-1918 år Pauker udpeget til drift ved ikke for høj, men ansvarsfulde stillinger: som assistent kommissær, assistent formand SDU (militær revolutionskomite), og derefter formanden Revolutionerende Tribunal felt.

Pauker var en af initiativtagerne til Det Røde Terror i Samarkand og han bestemt sammensætningen af listen død. Kunne blive dømt selv for dårlig izyasnenie russisk. En sådan hurtig karriere stigning skyldtes, hvad der skete for at stifte bekendtskab med Vyacheslav Menzhinsky - en af arrangørerne af stalinistiske undertrykkelse. At blive noget af en "personlig service" Pauker tog nidkært pleje af chefen, der efter et stykke tid kunne han ikke leve uden sin mage. Det var hans opfattelse i 1920, Pauker blev overført til Moskva, i 1922 blev han udnævnt til vicechef for Operations Division i Tjekaen, fører det gennem årene. Denne afdeling var ansvarlig for beskyttelsen af landets ledelse, herunder Stalin. Karl V. stillingen holdt indtil 1937.

Karl Pauker - Leder af Stalins beskyttelse

Det er, når Pauker, naturligvis, med samtykke fra generalsekretæren, at antallet af vagt steget mange gange. Hvis sikkerheden i V. I. Lenina svarede først to, så fire vagter, derefter under Stalin, deres antal er steget mange gange. For eksempel, på vej til landet omkring leder med deltagelse af næsten 3000 sikkerhedsfolk, udstyret korrekt. Sådanne eskortering VIP'er fleste ligner en storstilet militær operation. Pauker Karl Viktorovich blev ledsaget af generalsekretæren i alle dens ture.

Det er også ansvarlig for den personlige assistent indgår i besiddelse af oplysninger om alle de begivenheder, der finder sted i Moskva, på det sted, som altid bør være til stede medarbejdere i sin afdeling.

Opgaver ekstrem vigtighed

Ekstrem overbelastning havde ingen Karl Viktorovichu tid til personlige liv. Men Stalin kompenseres awards (6 priser, herunder den leninordenen) og en masse gaver, blandt hvilke var to biler: limousine "Cadillac" og åbne "Lincoln".

Som hærdning stilling Stalin Pauker Karl Viktorovich begyndte at modtage fra ham jobbet af en anden karakter, ofte forbundet med undertrykkelse organisation. Pauker blev en slags personlig investigator landechef, overså anholdelsen og udvisning til fjerntliggende sibiriske plads aktivister "venstre opposition." Så Karl blev betroet tilfælde af "marxist-leninister af Unionen" ledes Martem'yanov Ryutin - kendt bolsjevik, åbent kritiserede politik Stalin. Nidkært forsøger at bevise sig selv (der fører afhøring, vilkårligt at ændre indholdet af materialerne i straffesagen), Pauker, hvis deltagelse i undersøgelsen var ulovlig, tilskrives den anklagede på grund af udenlandske efterretningstjenester og terroristiske planer.

Efter de andre ...

Stalin var tilfreds med Pauker, så ofte betroet ham med nye job, herunder "Kreml affære", det er "anti-sovjetisk Moscow Centre." Undervejs gjorde efter ordre fra Stalin ikke stole på nogen, og Karl V. han blev taget til udviklingen af partiets kontraspionage.

April 19, 1937 Pauker Karl Viktorovich blev arresteret og anklaget for at have planlagt mordet på Stalin. August 14, 1937-th - skud. Det var ikke rehabiliteret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.