Nyheder og SamfundPolitik

Oversøiske departementer i Frankrig: beskrivelse, historie og interessante fakta

Frankrig - et land i Vesteuropa, men dens grænser er ikke kun bestemt af det eurasiske kontinent. Ejerskab af dette land er i forskellige hjørner af kloden. Hvor de er, og hvad er de Frankrigs oversøiske områder? Find ud af om dette fra artiklen.

Overseas Frankrig

Republikken ligger i den vestlige del af Eurasien, omgivet af Tyskland, Belgien, Luxembourg, Schweiz, Spanien, Italien, Andorra og Monaco. I syd er det omgivet af Middelhavet, mod nord og vest - Atlanterhavet.

Frankrig er et præsidentielt-parlamentarisk republik. Den administrative opdeling af staten er ganske kompliceret og involverer regioner, opdelt i afdelinger med kantonerne og distrikter, og kommuner. Derudover er der territorier og franske oversøiske departementer.

Nekontinentalnye jorden stater er tidligere kolonier. De er placeret på øer i Stillehavet, Atlanterhavet og Det Indiske Ocean. Blandt administrative områder er undertiden isolerede områder i udlandet og særligt fællesskab.

Territorier og de franske oversøiske departementer (liste)

Antal fransk jord udenfor kontinentet var ikke altid det samme. Mange områder, såsom en del af Algeriet, har mistet kontrollen over Frankrig i 1959, 1962. Nogle lande bestrides.

Madagaskar hævder den franske ø Esparza, Surinam udfordrer Fransk Guyana, Comorerne hævder øen borgmester (Mayotte), Vanuatu - på to øer i Ny Kaledonien. Frankrig, til gengæld, sagde en påstand om Adelie Land, som er beliggende i Antarktis. Verdenssamfundet har afvist alle beskyldninger.

af Frankrig Faktiske oversøiske departementer er vist i tabellen nedenfor.

navn

region

Reunion

indiske ocean

Guadeloupe

caribiske hav

Guyana

Sydamerika

Martinique

caribiske hav

Major

indiske ocean

Som sådan, de oversøiske territorier i staten blot to.

navn

region

Clipperton

Pacific

Franske sydlige og antarktiske Lands

indiske ocean

Andre arealer er ofte omtalt som Frankrigs oversøiske territorier, selv om de har en anden status og rettigheder.

navn

region

status

Saint Barthelemy

caribiske hav

oversøisk

Saint-Martin

caribiske hav

oversøisk

Uoliss og Futuna

Pacific

oversøisk

Fransk Polynesien

Pacific

oversøisk

Saint Pierre og Miquelon

Nordamerika

oversøisk

ny Kaledonien

Pacific

Særlige administrative-territoriale dannelse

Forskellen i status og rettigheder

Franske oversøiske besiddelser er områder, der hører til staten, men fjernes fra det over lange afstande. På nuværende tidspunkt er de ikke tid kolonier og deres indbyggere har alle rettigheder franske statsborgere. Befolkningen i de oversøiske territorier kan bevæge sig frit inden for EU-området.

Oversøiske departement Frankrig på den politiske status lig med afdelinger på fastlandet. I forfatning af landet, de synes også som regioner. Hver af dem er dannet af amtsrådet, kan medlemmerne af hvilke indgå i forskellige nationale strukturer (Senatet, Nationalforsamlingen) om rettighederne for almindelige franske statsborgere.

Oversøiske samfund adskiller sig fra departementerne flere rettigheder. De har deres eget system for social sikring, told og skattemæssige selvstændighed. På samfund ikke omfattet af love, der er vedtaget i det franske fastland. De har en autonom regering og er ikke forbundet med Den Europæiske Union.

historie

Siden begyndelsen af det XVI århundrede Frankrig blev en stærk koloniale stat. Kontrolleret område var i alle regioner i verden. Søjlerne var ligesom separate øer midt i havet, og kontinental jord i Canada, Afrika og så videre. D. Indtil videre i mange afrikanske lande, Fransk er det officielle sprog.

af Frankrig Moderne oversøiske departementer blev koloniseret kun i det XVII århundrede. Deres lande blev brugt som plantager til dyrkning af sukkerrør, te og andre produkter. Labour blev bragt fra Afrika af slaver.

Efter Anden Verdenskrig, har nogle områder gentagne gange ændret deres status. En del af jorden er erklæret afdelinger, herunder Algeriet. Efter en lang kamp landet har formået at vinde uafhængighed.

Det område i St. Pierre og Miquelon blev den første afdeling, men senere ændrede status for dit samfund.

En forholdsvis lang tid var det et spørgsmål fra Comorerne. Frankrig greb dem i begyndelsen af det XIX århundrede. Islands regering organiseret en folkeafstemning, hvor alle undtagen Mayotte stemte for uafhængighed. Med støtte fra FN Comorerne blev selvstændigt, og Mayotte, og den dag i dag er det stadig en del af Frankrig.

Attraktioner og fakta

Alt oversøisk ejendele er svært at give en generel beskrivelse. De er placeret i forskellige dele af verden har forskellige klimaer, natur og mennesker. Uden for kontinentet er hjemsted for omkring 3 millioner mennesker. Det vigtigste besættelse for mange er servicesektoren, fordi disse regioner er populær blandt turister.

Fransk Guiana - franske oversøiske departement i Sydamerika. Det er den største afdeling af staten. I modsætning til andre områder, som ligger på kontinentet. Her vokser sukkerrør og frugt, ekstrakt mineraler. Turister bliver tiltrukket her af nationalparker og reservater placeret i regnskoven.

Andre oversøiske territorier ikke sakke agterud på appel. Ny Kaledonien kaldes ofte en af de smukkeste steder på jorden. Guadeloupe til at komme til dykning, udforske nationalparken, og at se vulkanen La Soufriere. Den tættest befolkede område, Reunion har også en unik natur. Der er flere naturreservater, vejrstation og vulkansk laboratorium.

konklusion

Blandt de oversøiske territorier Frankrig - afdelinger, samfund område med en særlig status. Alle af dem er forskellige rettigheder og beføjelser. Det meste af området er beliggende i Stillehavet, Det Indiske Ocean og Atlanterhavet, den største afdeling, Fransk Guyana, som ligger på kontinentet Sydamerika.

Overseas langt fra Frankrig, men under dens kontrol. De er tidligere kolonier, som regeringen beslaglagt i perioden fra den XVI til XIX århundrede. Det område af forskellig sammensætning af befolkningen, de lokale skikke, kultur og økonomisk niveau. For nylig, det meste af jorden er aktivt at udvikle turismen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.