ComputereSoftware

Overclocking Intel-processor. Teori og praksis

På nuværende tidspunkt er store producenter af centrale processorer til pc'er er de to store virksomheder - Intel og AMD. Alternative løsninger, hvis der er, så enten de er for få til en eller anden måde fortrænge tilstedeværelsen af de to første, eller det er forældet model (tidligere de fandtes).

Når du besøger forskellige sites og fora, der afsættes til computerkomponenter og processorer, i særdeleshed, er det klart, at nu er utrolig populært emne, der beskæftiger sig med overclocking Intel-processor.

Lidt af teori

Acceleration, eller overclocking (fra det engelske overclock.) - denne stigning i personale ur chip over sin nominelle værdi. For eksempel er det kendt, at frekvensen af den dual core Intel Core i3-2120 processor er 3300 MHz. Denne værdi er tilvejebragt af producenten, i hvilket garanterede stabil fortsatte drift af chippen. Men med et par mulige at "tvinge" enheden til at køre med en højere frekvens justeringer: 3.5GHz eller mere (hvis du er heldig). Dette giver en betydelig stigning ydeevne, nogle gange over 50%. For eksempel er det overclocking processor Intel Pentium 4 tillod denne model i lang tid til at eksistere på markedet, sammen med nye Core2Duo. Uden at øge frekvensen af sammenligningen var ikke til fordel for den fjerde "Pentium", men spredningen fuldstændig ændret situationen. Nu, selvfølgelig, har disse processorer gået fra computere, meget miste endnu budget moderne modeller af ydeevne. På den anden side, selv nu, at overclocke Intel Celeron Processor (billige udgave), er det muligt at øge hastigheden på at udføre matematiske operationer.

Der er to former for acceleration. One - forbeholdt entusiaster. Typisk afkøling ekstremt accelereret kerner anvendte installeret på processor-kolbe indeholdende flydende nitrogen. Det er klart, at arbejdet med et sådant system ikke er mulig, og de opnåede resultater anvendes til at bestemme den teoretiske "loft".

Almindelige brugere mere interesseret i den anden metode. Hvis dens ydeevne Intel-processor acceleration er mindre stigende hyppighed, men at holde regelmæssige luft kølesystem. Dette muliggør brugen af et edb-system på den sædvanlige måde.

praksis

Driftsfrekvensen for IC er bestemt af to parametre - dens referenceværdi og faktoren. Dvs. 1000MHz kan svare til 100 MHz * 10. Således acceleration Intel-processor muligt ved at forbedre nogen af multiplikatorer. For at forhindre muligheden for en sådan stigning i produktiviteten, Intel selskab i deres nyeste modeller chipsæt blokeret ændre den vigtigste faktor. En undtagelse er en serie af "K", hvor det kan variere både opad og nedad. Og da disse løsninger er ret dyrt, de eneste tilgængelige overclocking Intel-processorer - via en reference frekvens. For at ændre det, du har brug for at komme ind i BIOS af bundkortet ( «Del» knappen umiddelbart efter du tænder for computeren), finde afsnittet med indstillingerne frekvens, angive den manuelle tilstand og indstille den ønskede værdi. For eksempel nu standard er 100 MHz. Derfor er du nødt til at angive 110 MHz, gemme ændringerne og genstarte computeren. Resultatet afhænger af multiplikator. Således for nævnte Core i3 det er 33. I stedet for 100 * 33 = 3300 opnå 110 * 33 = 3630. 330 MHz gratis!

Too overdrive hyppigheden er ikke det værd, fordi den er bundet til systemet busser. Nogle gange kan det være nødvendigt lidt boost spænding kerner (udført i BIOS). Bemærk også, at budgettet bestyrelsen ikke kan støtte overclocking.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.