Nyheder og SamfundNatur

Europæiske dådyr: fotos, beskrivelse, livsstil

Denne milde og smukke dyr ses ofte i haver og parker i mange europæiske lande. På steder, hvor der ikke er nogen jagt på dem, disse smukke skabninger er meget tillidsfulde mennesker. Men i jagtmarker, og i naturen, de også er mindre forsigtige end andre medlemmer af denne familie.

Behandling i den artikel vil fokusere på dyret, som kaldes den europæiske dådyr.

Habitat har de mest forskelligartede. De kan findes i forskellige dele af jorden. Selv om deres historiske hjemland er Mesopotamien rayon (Tigris og Eufrat).

Lidt historie om hjorte

I oldtiden på stedet af den øde landskab af Irak var en helt anden klima. Så var der den subtropiske skov. Ved at overleve i dag resterne (distrikter i det nordlige Irak og bjergene i det sydlige Iran) kan ses på den persiske dådyr levested.

Under storhedstid i Romerriget i Mesopotamien blev taget i Middelhavet første rådyr, hvis efterkommere senere fundet i disse lande et nyt hjem. Det er kendt, at det ikke kun Rom medvirket til fremkomsten af de nye lander i dyret. Der er dokumentation for, at faraoerne i det gamle Egypten blev udført vellykkede aktiviteter for genhusning af denne smukke hjorte på den nordlige kyst af Afrika.

Med det tyvende århundrede, doe er allerede en fælles arter af dyr i mange lande verden over.

Europæisk dådyr: beskrivelse

Lan henviser til en familie af hjorte. Dyr denne gennemsnitsværdi: dens skulderhøjde på fra 85 til 100 cm (voksne hanner), kroppen længde er cirka 140 cm levende vægt - 100 kg, men lidt mindre end kvinder end mænd .. Europæiske underarter når længder på op til 175 cm langt halen -. 20 cm, højde - fra 80 til 105 cm. Vægt af nogle af dem når 110 kg (hanner).

Hvad er forskellen doe og rådyr? Forskellen er denne: Det er lettere og mindre end krondyr, men hjorte er meget større; Den har en kortere hals og ben og mere muskuløs krop end den kronvildt. En anden rådyr doe ringere i agility, hastighed kører og evnen til at hoppe.

I dyrets hoved i den frontale del af en bred, kraftigt smallere mod den nasale spejl, lange spidse ører og store mørkebrune øjne. Alt dette giver det en særlig charme. Sammenlignet med andre typer af hjorte, dådyr (foto cm. Nedenfor) har en tyk stamme er kortere ører og hals.

Farvning dyr varierer afhængigt af årstiderne. I løbet af sommeren, oversiden og spidsen af halen malet i en rødbrun med hvide pletter, og lavere torso og ben - lighter. Hoved, hals og ører om vinteren, mørkebrun farve, og siderne og tilbage er næsten sort. Den ventrale del af kroppen på dette tidspunkt - asken-grå. Der er også hvide, og sorte typer af hjorte. Unge rådyr er farvet broget, plettet.

Hvordan det hele begyndte?

Europæisk dådyr - det er meget smuk og små hjorte, bragt i det nittende århundrede fra Middelhavslandene i Askania Nova (reserve).

I det tyvende århundrede (fra 40'erne til 60'erne) Europæiske dådyr blev bragt til jagt grund af visse regioner i Ukraine til at formere hovdyr fauna og deres rationel anvendelse i fremtiden som en jagt og vildt.

levested

Overvejende europæisk dådyr holdt blandede og løvskove i foden og sletter med en bred vifte af vegetation og nødvendigvis overfladisk snedække om vinteren.

græsning typisk små besætninger, i dagtimerne rådyr strejfer engene og skovbryn. De lever på græsser, unge skud og blade af løvfældende buske og træer. Lani længere og skræl barken, end der kan forårsage betydelige skader på skoven.

Feature indhold og mangel på rådyr i blød europæisk klima - det er en nødvendighed podkarmlivaniya og beskyttelse mod rovdyr. Denne konstant pleje og kan gemme høj tæthed af denne art næsten overalt.

Generelt europæisk dådyr demonstrerer fremragende tilpasningsevne til at leve i forskellige klimaer (tropiske og tempereret kolde). Vi kan sige, at den eneste faktor, der begrænser vandringen af rådyr på et langt nordlige områder - det er dybden af snedække, med tilhørende mislykkede tilfælde af akklimatisering i nogle steder, for eksempel - i de nordlige regioner i Rusland og Skandinavien.

livsstil

Billedet af levested for dyr ligner den livsform af kronvildt, dådyr, men mindre forsigtig og tilbageholdende. Det er ikke ringere end den smidighed og hastighed af kronvildt.

Europæisk dådyr - en besætning dyr. Hunner normalt ophold i sommer familiegrupper. Gamle mænd går flokke af nogle hoveder eller enkeltvis, men i august danner de små besætninger (ca. 10 arter), slutter den kvindelige. I foråret (april) kaste deres gevir i gamle hanner, og nye, produceret i august, renset fra huden.

mad

Lan - drøvtyggere planteæder. Deres mad - det er løvet af træer og buske og græs.

Fodring hjorte og bær, agern, svampe, kastanjer, og så videre. Som nævnt ovenfor, til tider doe (foto cm. Nedenfor) spiser og bark, og unge spirer ahorn, ask, asp, avnbøg, men skaden fra det ikke er så stor som af kronvildt.

Som konklusion på hornene

De vigtigste dekoration deer hanner - fremragende, der er kendetegnet ved deres form fra andre arter af hjorte gevirer. Hvert horn oven udvidet som en "kniv" til tilstedeværelsen af flere skud. Nedenfor denne "vinger" er placeret 2-3 grene.

Jo ældre dyret, jo bedre hornene. Blandt disse unikke trofæer smukke horn retmæssigt indtager en særlig plads.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.