Kunst og underholdningTeater

Ostrovsky Theatre (Kostroma): historien om skabelsen og repertoire

Ostrovsky teater betragtes som en af de ældste i Rusland, der overlevede og fuldt funktionel i dag. Det sætter udenlandske og indenlandske klassiske værker.

oprindelsen

State Theatre Ostrovsky åbnede sine døre for offentligheden i 1808. Så Kostroma var en rig by, hvor de handlende boede. Selv i dag kan du finde gamle huse, der er blevet bevaret fra disse tider. De handles forskellige redskaber, og næste arbejdet aktivt kræmmere.

På dette tidspunkt var jeg født i Kostroma, en familie af velhavende købmænd Fedor Gregorevitsj Volkov. Senere blev han grundlæggeren af teatret i Rusland. By opdaget en helt ny kunst. I 1863, Moskva havde endnu en teater-Konstantin Sergeevich Stanislavsky. Og i mellem, i 1823, blev født Aleksandr Nikolaevich Ostrovsky, dramatikeren, der viste virkelige liv russiske købmænd.

Ny kunstart kunne lide købmand miljø. Da handlende er ikke fattige mennesker, kan de støtte initiativer af unge og talentfulde dramatikere, skuespillere hjælpe. Repose begyndte at organisere selv før Ostrovsky teater blev åbnet. Kostroma blev centrum for kunst. De første forestillinger blev vist under en privat reception i boligen og i land hytter. De spillede livegne. Over tid, blev de erstattet af professionelle skuespillere.

protohistory

Kostroma Drama Teater for første gang nævnt i 1808. Måske er det eksisterede før, men der er ingen officielle oplysninger. Scener spillet ud på det område af den moderne hospital - en særlig arena blev bygget der. Hun først viste stykket "Miller -. En troldmand, bedrageren og matchmaker" I denne bygning hilste besøgende fra teatret Imperial Moskva blev tvunget til at forlade deres hjem i 1812. Hver få dækket deres præstationer så imponeret publikum og selv lokale aktører i historien om Kostroma scene begyndte en ny runde. Berømte skuespillere på den tid var Kartsov, Anisimov, Chagin, Glebov, Sergeev, Obreskov.

Ny ly for tempel Melpomene

Snart en lille bygning var lille, og teatret blev tvunget til at lede efter en passende størrelse scene. Det blev fundet i den nedre junglen. Denne gade er berømt for at bygge den første sten teater. Tidligere i dette sted var placeret garveri Syromyatnikova, købmand i den anden orden. Og skuespillerne og publikum så vant til sådan en købmand i byen, at de på ingen måde overrasket over den fine linje kunst og industri. Fra bygningen til denne dag intet er blevet bevaret. kun de noter af forgangne tider med beskrivelse af bygningerne er blevet forladt. Øjenvidner nævnes, at gaden syntes at være, at så snart væggen. Vi var nødt til at gå ned, så at gå op i teatret rummet. Men dens gård byder på en smuk udsigt over Volga.

Denne bygning gav forestillinger Shchepkin, der spillede rollen i stykket Tortsov "Fattigdom er ingen forbrydelse." I hallen var der seere Potekhin og Pisemsky. Og 1863 var en milepæl for Kostroma teater. Det er, når det Pavlovskaya gaden rejst en særlig bygning til det. Væltet ham alle byens borgere. Det var kronen arkitektoniske kunst i Kostroma på det tidspunkt. En enkelt-etagers hus var mere som et græsk tempel, med en masse af søjler, halvrund facade og semi-rotunde veranda.

Legend i aktion

Lokalbefolkningen mener stadig, at denne bygning har overhalet overnaturlige angreb. Da det var lige begyndt at blive bygget, blev murstenene taget fra det tidligere kloster af Epiphany, som brændte lidt tidligere. Bygherrer købe materialer og ikke specielt bekymret for overtro. I 1865 teatret brændte ned næsten til jorden. Den blev restaureret i to år.

opdatering

Fungerende trup rekrutteret med hjælp fra professionelle iværksættere. De er ganske ofte opdateres hele sammensætningen. Indtil 1917, teatret spillede Neverin, Zolotarev-Belsky, Ivanov, Chal-Kostroma. På skuldrene af iværksættere gik til afhentning opgaven med ikke kun skuespillere, men også til at bestemme repertoiret. I en teatralsk sæson kan spilles mere end en halv snes forestillinger. rolle aktørerne lært den sjældne indtil slutningen, ofte improviseret og altid forventer tip fra sufflør, der sad i kabinen.

I 1898, den Kostroma besøgte scenen aktørerne i Maly Teater, blandt hvilke var den berømte familie Sadovsky. Fra 1899 indtil 1900 er blevet tildelt en ny iværksætter omarbejdet auditorium mere plads til orkestret ved at reducere antallet af kasser. Men i 1900 han brændte ned på gulvet i lobbyen.

krigstid

I årene 1914-1915 på scenen var Varlamov, Davydov fra St. Petersborg. Derfra kom skuespilleren Mammoth Dalsky. Han opholdt sig i Kostroma 1915-1917.

Teater næsten ødelagt Oktoberrevolutionen revolution i 1917 år. I 1918, det bragte skuespil af Gorky s "The Lower Depths" fra Moskva. Hver bevægelse teater blev indspillet i byen Party gren. En del af aktørerne flyttede til St. Petersborg, nogle opholdt sig og viste de bedste spiller fra en lille liste til at vælge fra.

I 1923 blev institutionen fik navnet på den store dramatiker. Fra nu af var det Kostroma Drama Teater. Ostrovsky. Afspiller, som kunne vises, nødvendigvis i overensstemmelse med de partiledere.

Da Anden Verdenskrig begyndte, truppen tilbudt en separat, planlagt at lukke teatret Ostrovsky. Kostroma på det tidspunkt foregik gennem en reel tragedie. Men skuespillerne nægtede. Ankom inspektører ikke forvente at se "live" Teater Ostrovsky, forestillingerne, hvor de bekendtgørelser, blev indsamlet fra publikum. Efter at have set forestillinger, de gav grønt lys til scenen Kostroma fortsatte drift.

Fra teatret til fronten gik han til et særligt team, der består af femten personer. De spillede for soldaterne spille Ostrovsky s "True - god, men lykke er bedre".

I 1944, teatret fejrede jubilæum og gav det status af et regionalt. Den triumf, på trods af krigen, der har været frodig og lyse.

efter krigen,

Fra 1957 indtil 1958 bygningen begyndte at rekonstruere. Han delvist tilbage tidligere udseende, og inde i ændringer af arkitekten Joseph Sheftelevicha Sheveleva.

I 1983 blev Drama Teater opkaldt efter Ostrovsky tildelt den honorære bekendtgørelse af den røde banner.

I 1999 erhvervede han status af en offentlig institution.

Teater Ostrovsky: repertoire

Grundlaget for Kostroma scener bliver foretrukne stykker i dramatikeren Ostrovsky. De blev placeret som i forfatterens liv og spille den dag i dag. Også blandt de klassiske forestillinger kan man se drama William Shakespeare, Aleksandra Pushkina, Lva Tolstogo, Molière, George Bernard Shaw, Dzhona Patrika, Irzhi Gubacha, Alejandro Casona og andre. Sammen med de lange kendte værker vises og forfatterens tilpasning af unge forfattere.

Teater Ostrovsky ofte inviterer mig til at besøge virksomheder fra andre byer. Aktører fra hovedstaden ofte bringer originale produktioner. Hertil kommer, at institutionen er ejer af snesevis af forskellige priser på internationale og nationale festivaler.

De mest populære stykker i repertoiret:

  • "The Curious Savage" - en komedie baseret på en roman Dzhona Patrika.
  • "Ve fra Wit" Griboyedov.
  • "Mens hun var ved at dø," Natalia Ptushkina.
  • "Boris Godunov" af Pushkin.
  • Moderne tilpasning af stykket "Romeo og Julie" af Shakespeare.
  • "Tordenvejr" Ostrovsky.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.