Kunst og underholdningTeater

Sydney Opera House - Australiens symbol

Grøn kontinent på den verdensberømte ikke kun på grund af kænguruer, koalaer, det varme hav surf og bronzed guder. Der er også en unik strukturer. Ved Kap Bennelong, ligesom sejlbåd fiktion, står masse af beton og glas. Det er kendt for hele verden af opera. I Sydney, kan mange turister ses hver dag. Og være sikker på, at den ene halvdel af dem havde set en unik bygning, mens den anden helt sikkert vil besøge det i den nærmeste fremtid.

ny mirakel

Hvis Moskva udlændinge let genkendes af St. Vasiliya Blazhennogo, Den Røde Plads, mausoleum, operahuset, den maleriske, helt sikkert hæver vores fantasi Sydney. Billeder af seværdighederne kan ses på eventuelle souvenirs fra Australien. Udsigt over havnen, snehvide masse blev en af de mesterværker af verdens arkitektur. Bygningen har ikke kun iøjnefaldende ydre, men en nysgerrig historie.

Sydney Operahus i tal

Byggeri højde - 67 meter. Længde på 185 meter, og afstanden på det bredeste sted -. 120 m Vægt ifølge beregninger foretaget af ingeniører, er 161 000 tons, og området er 2,2 ha. På skråningen af tagsten på omkring 1 million. Ud over de to største haller, der er mere end 900 værelser. På samme tid i teatret kan rumme omkring 10 000 tilskuere. I året for operahuset i Sydney, besøgte 4 millioner mennesker.

Lidt historie

Australien har aldrig været centrum for musikkultur. Ved begyndelsen af det tyvende århundrede på fastlandet drevet et symfoniorkester, men hans eget værelse, han ikke havde. Først når chefen direktør modtaget Yudzhin Gusens, vi taler om det højt. Men krig og efterkrigstiden ikke begyndelsen på store projekter. Indtil midten af det tyvende århundrede, i 1955, at regeringen udstedt en tilladelse til byggeri. Dog midler fra budgettet stadig ikke allokeret. Søg investorer begyndte i 1954 og stoppede ikke i hele bygningen. I konkurrencen om det bedste projekt arbejde præsenterede 233 arkitekt. Allerede på dette tidspunkt, blev det klart, hvor den nye musik teater vil blive bygget. I Sydney, selvfølgelig.

De fleste af de programmer juryen afviste, men et af medlemmerne af kommissionen - Eero Saarinen - fortaler aktivt nogle ulykkelige udfordrer. Det viste sig at være en indfødt i Danmark - Jørn Utzon. Til projektet blev det givet 4 år, et budget på $ 7 million. Trods planer til slutningen af de 60-erne af Operahuset i Sydney, var jeg stadig under konstruktion. Arkitekt anklaget, at han ikke passer ind i budgettet og er ikke i stand til at oversætte planer til virkelighed. Med knap byggeri endnu ikke afsluttet. Og i 1973, deltog Koroleva Elizaveta II åbningen af teatret. I stedet er nødvendig til opførelse af fire år, projektet krævede 14, og i stedet for 7 millioner budgettet - 102. Uanset hvad det var, blev bygningen bygget til at holde. Selv efter 40 års renovering er det stadig ikke er påkrævet.

Den arkitektoniske stil af teatret

I efterkrigstiden i arkitekturen sejrede såkaldt international stil, de foretrukne former for hvilken - grå beton kasser rent utilitaristisk formål. Gennemgået denne måde, og Australien. Sydney Opera House er blevet en glad undtagelse. Det var i 50'erne verden er træt af monotoni og begyndte at vinde popularitet den nye stil - strukturel ekspressionisme. Hans store tilhænger og var Eero Saarinen, hvorigennem en lidet kendt dansker vandt Sydney. Billeder af teatret kan nu findes i enhver lærebog om arkitektur. Bygningen - et klassisk eksempel på ekspressionisme. Design for tiden var nyskabende, men på jagt efter friske former æra faldt på et belejligt tidspunkt.

Ifølge regeringens anmodning, skal det rum er blevet placeret i to værelser. Et beregnet til opera, ballet og symfonikoncerter, den anden - for kammermusik og dramatiske forestillinger. Sydney Opera House arkitekttegnet er faktisk to bygninger, men ikke det samme antal værelser. Det er bemærkelsesværdigt, at han i virkeligheden er berøvet af væggene. På grundlag af en enkelt placering af flerheden af tagdækning konstruktion har form af sejlet. De er dækket med hvide selvrensende fliser. Under festivaler og fester i Operaen vaults storladne lysshow.

Hvad er der indeni?

Under de to største buer arrangeret koncert og opera zone. De er meget ambitiøse, har deres egne navne. "Koncertsal" - den største. Den kan rumme omkring 2700 tilskuere. Det andet område - "Opera Hall." Det er designet til 1547 mennesker. Det er dekoreret med "Sun Gardin" - den største i verden. Der er også et par til ham: "Curtain af Månen", der ligger i "Hall of Drama". Som navnet antyder, er det designet til drama-produktioner. I hallen af de "Playhouse" afholdt screeninger. Nogle gange er han en foredragsholder. "Hall Studio" - den nyeste af dem alle. Her kan du deltage i moderne teatralske kunst.

I udsmykningen af træet er blevet brugt, krydsfiner og pink granit Torino. Nogle fragmenter af interiøret vækker associationer til skibets dæk, fortsatte temaet for den gigantiske skib.

interessante fakta

Nogle siger, at Operahuset i Sydney - dette er en fantastisk sejlads, andre ser det huler systemet, den tredje - Shell perle. Ifølge én version, Utzon i et interview indrømmede, at oprettelsen af projektet var inspireret Fjern forsigtigt med orange skorpe. Gåture den cykel, Eero Saarinen valgte projektet, bliver beruset. Træt af den endeløse række af applikationer, formanden for kommissionen har lige fået et par tilfældig ark offset stabling. Det ser ud til, at legenden ikke optrådte uden misundelse Utzon.

Smukke hvælvede lofter krænker akustik i bygningen. Selvfølgelig var det uacceptabelt for operahuset. For at løse problemet, har de været designede interiør lofter, der afspejler lyden i henhold til reglerne i teater byggeri.

Desværre blev Utzon ikke er bestemt til at se hans skabelse færdig. Efter fjernelse af bygningerne, han forlod Australien, aldrig at komme tilbage her. Selv efter præsentationen i 2003 af den prestigefyldte arkitektur Pritzker Prize, kom han ikke til Sydney for at se på teatret blev bygget. Et år senere, efter UNESCO organisationen sikrede operahuset status af verdensarv websted, arkitekten døde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.