Kunst og underholdningTeater

Shadow teater i børnehaven med deres egne hænder

Shadow Theatre er almindeligt praktiseres i systemet med pædagogisk uddannelse. Desuden er denne form for kunst, som regel ikke kræver avanceret udstyr og alvorlig virkende færdighed, der giver yderligere muligheder til brug for undervisningsinstitutioner og i hjemmet.

Historien om forekomst

Ifølge nogle historiske kilder, skygge teater som kunst opstod i det gamle Kina under Han-dynastiet. Ifølge en anden version, blev skyggen teater lånt fra kulturen i det gamle Egypten. Den mest almindelige emne for forestillinger i Kina var en historisk episk. I andre stater har vedtaget denne kunstform, plottet havde også sine egne detaljerne. For eksempel i Indien teaterforestillinger skygger ofte har fokuseret på religiøse temaer, og i Tyrkiet - i komedien.

I vores land, der er skyggen teater ved årsskiftet 17-18 århundreder., Under regeringstid Anny Ioannovny. For eksempel de elementer, der anvendes i skole teatre i teologiske seminarer og akademier.

Den rolle, skygge teater i udviklingen af børn

Børns Shadow Theatre er ikke bare en form for spillet for barnet - det er en ekstra måde i sin udvikling. Spil med en skygge stimulere fantasi barnet udvikle sin fantasi. Modtagelse af bestemte tegn er muligt her, for eksempel ved at folde fingrene på en bestemt måde. I overensstemmelse hermed giver yderligere muligheder for udvikling af barnets håndelag, koordinering af hans bevægelser.

Samtidig, hvis vi taler om en tidlig alder, kan ydelsen holde barnets forældre. Børnene ældre allerede i stand til at deltage i stykket. Til holdundervisning også muligt at bruge skygge teater. I børnehaven, er underholdning data ofte som øvelser til udvikling af motoriske færdigheder og tale af barnet. En tekst støtte, til gengæld stimulerer tale kultur malyshni.

Finger skygge teater

Denne type er mest almindelig i arbejdet med børnene. Det giver dig mulighed for at skabe skygge teater med sine egne hænder. For at skabe den nødvendige glatte lys baggrund og lys. Lampen skal være mod skærmens centrum, et par meter væk fra væggen, så lyset skinner direkte på den. Det er bedre, hvis det er omfattet af følgende forhold: skærmens bredde lig med afstanden fra lampen til skærmen.

Materialet til skærmen kan være ethvert stof eller gennemskinneligt tegnepergament strækkes over en krydsfinerramme.

Også egnet ark, fikseret i døråbningen. Eller du kan installere en simpel skærm, som vil blive placeret bag lyskilden. Det er nødvendigt at vælge den rigtige vinkel, hvilket fører til en skygge ikke overlapper skyggen af hånden. Hertil kommer, at øge virkningen af rummet skal være så mørkt. Ved at folde fingrene i en bestemt kombination, får du et billede af en karakter. Så det hele afhænger af din fantasi. For at gøre dit show mere spændende, du kan organisere en læsning af roller omfatter passende baggrundsmusik og så videre. D.

anvendte billeder

Silhuetter af skygge teater, kan du vælge en sort, afhængigt af den historie, du spiller. Root bedre med enkle billeder gradvist komplicerende kombination. De mest almindelige er de silhuetter af dyr; også med hånden kan skildre menneskelige figurer, planter og forskellige poster. I dette tilfælde kan du give dit barn mulighed for at kalde de tegn eller objekter, som han ser. Det er også ønskeligt at skildre samspillet mellem tegn: hvordan de reagerer på hinanden, snak, flyttede i rummet, etc. Endvidere kan hver genereret billede ledsages af en kort digt, for eksempel: .. "Butterfly leve en dag. Venstrefløjen af sommerfuglen - daggry. Right - tid "(Kozlov). Din præstation vil være sjovere, hvis du bruger de tegn fortælle en fortælling eller fabel (hvor der er et lille antal tegn). For eksempel fabel I. A. Krylova passer godt.

Anvendelse af yderligere midler

Hvis showet er rettet mod børn af den øverste gruppe af børnehave, er det muligt, at fingerling skygge teater lokke dem mindre. Stadig, denne aktivitet er mere egnet til børn. Hvordan laver skygge teater mere levende og mindeværdig? I dette tilfælde kan du bruge yderligere midler. For eksempel, når det kommer til ydeevne i en uddannelsesinstitution, ikke en familieaften, er det bedre at bruge en rigtig, professionel skærm.

Tegn til stykket kan blive som almindelige dukker, samt specielt fremstillet fra en række forskellige silhuetter materialer. I dette tilfælde, at materialet til udskæring af tegn er bedre at vælge sort. Carved silhuetter bedre at knytte til en pind. Det kan gøre det vanskeligt for hjælp mere mobile former. For eksempel kan det være artikuleret dukke bevæger sig med særlige reb.

Instruktioner til fremstilling af dukker

Tynd pap er en skitse, som er hugget hovedet af den fremtidige karakter. Når et klæbemiddel eller en papirclips (også muligt at anvende en nål og tråd) er fastgjort til hovedet af papiret rør til pegefingeren - tilsammen udgør en dukke torso. Til gengæld, mellemstore og store fingre er dukkeførere sparke karakter. Når dette tal er bedre at gøre, så deres hoveder og lemmer var på vej - det vil gøre skyggen teater for børn mere dynamisk og følelsesmæssige.

Så, i detaljerne nødvendige for at gøre punkteringer og tråd et stykke ledning i dem, vride på begge sider af helixen. For at gøre dukken øjne, ved først også gjort punkteringer, huller, som efterfølgende ekspanderes af nogle skarp genstand (syl, kniv, etc.). På indsatte cirkel hul, skåret ud af en farvet transparent film. Dernæst oplysninger om de dukker dækket med sort maling.

EKSEMPEL fremstilling karakter: elephant

For at gøre figurer mobilitet kan også bruge knapperne. Her er et eksempel på fremstilling af figurer elefant for udførelsen:

- Skær ben og torso af pap som en skabelon

- ved punktet for fastgørelse af det første og andet benpar er lavet små huller;

- fastgørelsesorganer par fødder på bekostning af gummi og knapper (gummi gevindskårne huller i knapperne, og dens ender føres gennem elefantfoden og krop);

- bagsiden af designet er også fastgjort med knapper eller bruge stykker kamp.

Således elefantunge bliver fleksibel forbindelse, gør det muligt at repræsentere bevægelsen af hans fødder i løbet af en præstation.

Scenen og kulisser

Hvis du bruger marionetter i stykket, er det nødvendigt at sætte en scene, der vil finde sted ydeevne. For eksempel kan den være lavet af store rektangulære kasser: det sender et stort hul, som derefter forsegles med et hvidt stykke papir.

Som skygge teater ser mere spektakulære, hvis du bruger landskabet. De kan skæres ud af papir og anbringes på skærmen kontur.

Det er vigtigt, at der på den ene side, landskabet var klart synlig, men på den anden - efterlader masser af plads til leg tegn centreret på skærmen.

Således skyggen teater i børnehaven er ikke kun et element af underholdning for børn, men også en del af deres egen kreativitet, samt den del af systemet med uddannelse og barnets udvikling. Hertil kommer, at klasser af denne art stimulere den følelsesmæssige sfære af børn - følelser ledsage processen med udarbejdelse af præsentation, produktion tegn og kulisser, samt direkte udførelsen historie. En yderligere effekt af stykket, selvfølgelig, tilføjer til gardinet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.