FormationVidenskab

Organismer med ekstern fordøjelse, fra orme til svampe

Fordøjelsen er en yderst kompliceret og flertrins proces. Til de næringsstoffer er blevet lært, maden skal være korrekt genbruges: udsat for enzymer, og først derefter assimileret.

fordøjelsesproblemer måder

Men i udviklingen af forskellige arter har udviklet forskellige strategier for udvinding af fordøjelsen. Bare i biologi, er der fem forskellige måder at udtrække næringsstoffer fra fødevarer. Intestinal fordøjelse er mest flercellede har tarmkanalen:

  • protozoer, såsom alger, anvendelse intracellulær spaltning;
  • kødædende planter;
  • svampe og de fleste bakterier fordøje maden uden for cellen;
  • ekstraintestinale fordøjelse spredes også blandt multicellulære;
  • Der er også en membran fordøjelse, som, selv om der forekommer i tarmens hulrum, men fermenteres i slim lag, der dækker dens vægge.

Der lægges særlig vægt på de ydre fordøjelse organismer, blandt hvilke der er mange edderkopper, larver af insekter, svampe, blæksprutte. Enheden af disse organismer er forskellige, men alle af dem valgt som fordøjelsessystemet strategi - ekstern gærende mad. Denne proces er ganske komplekse og ofte ikke sikkert at være omkring.

Organismer med ekstern fordøjelse: Polypore fyr

Polypore fyr er meget almindelig svamp i Rusland og Europa. For mange er det velkendt, da det har en meget specifik form for brune oprustning på den rigtige form af rådne træer, træstubbe, væltede træer. Denne svamp tilhører destructorer, t. E organismer nedbryder organisk stof, som er drevet så kvalitativt at efter sin eksponering ikke forbliver faste restprodukter. Optagelsen af næringsstoffer er kun mulig i en flydende tilstand, så tinder træ injicerer i det ramte enzym, som nedbryder det til pulp. Som et resultat af denne proces, er der brunmuld, hvoraf en del indeholder stoffer, der er nødvendige for væksten af svamp og aktive frugtsætning.

Ligesom andre organismer med ekstern fordøjelse relateret til svampe formerer sig ved sporer tinder. Den økologiske systemer svamp spiller en vigtig rolle, fordi det fremmer genanvendelsen af dødt træ og forarbejdet til fordøjelige stoffer, der kan bruges af andre medlemmer af det miljømæssige samfund.

Organismer med ekstern fordøjelse: larve Antlion

På det tidspunkt, som en måde at levere voksne Antlion observeret gentagne gange og detaljeret beskrevet forskerne ved meget lidt, spise sin aggressive larver. Ligesom mange andre organismer med ekstern fordøjelse, larve fører en stillesiddende livsstil, men foretrækker at lure på deres bytte, arrangering i sandfang i form af en tragt, ind i hvilken insekter falde. Edderkopper, biller og myrer, der befinder sig fanget og ude af stand til at komme ud kræfter ind på segl kæbe, som larven bider sit bytte, indsprøjtning mavesyren i det består af enzymer og bakterier. Efter alle indersiden af insektet vil blive blødgjort saft og bliver til en blød grød, larve suger det, og tomme kitin skelet kaster en aktiv bevægelse af hovedet.

Den anvendte metode orme

Organismer med ekstern fordøjelse er meget almindelig i naturen. Havmiljøet er deres brede Planaria, som mange mener er uretfærdigt parasit. Denne flatworm, der lever i ferskvand og farligt kun for indbyggerne i hjemmet akvarier.

Ligesom mange andre organismer med ekstern fordøjelse, hvid Planaria er aggressiv livsstil. Jagt Planaria har et særligt organ, der som reaktion på den forestående offer, udvider og fanger bytte.
I de fleste tilfælde er produktion sluges, men hvis dette ikke er muligt, og derefter fra hendes iturevne stykker, som hver falder ind i hulrummet i planarian efter tur.

Undertiden dog således at ekstraktionen har en hård coating (for eksempel krebsdyr) og for stor størrelse, hindrer synkning. I dette tilfælde en optrækkelige kæbe Planaria styrter ind i kroppen af offeret og ramte hende fordøjelsesvæske, fuld af enzymer og toksiner. I dette tilfælde er offeret ikke frigivet, og når mavesyren vil afslutte sit arbejde, suger Planaria blød indhold, og shell kaster.

Konsekvenser for evolution

kan konkluderes Det store antal eksempler på, at organismer med ekstern fordøjelse er meget almindeligt i naturen. Det viser sig, at der på et bestemt tidspunkt i udviklingen af denne metode var bedst for energi og næringsstoffer. Over tid, bliver fordøjelsessystemet kompliceret og toppede i en person med en yderst vanskelig anbragt fordøjelsessystem, som omfatter mange faser og involverer en række mekanismer i kroppen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.