Kunst og underholdningLitteratur

Ordsprogene om planter som det naturlige miljø bevidsthed

Siden oldtiden, folks liv er direkte afhængig af de gaver af naturen og høst. Ved første indsamling af frugt, bær, svampe og jagt er den vigtigste måde at underhold af gamle mennesker. De blev senere Vingårdsmænd, og begyndte at dyrke planter i deres områder. Og så snart folk indså deres afhængighed af nåde naturen - der er ordsprog og talemåder om planter.

Ordsprogene om såning

Foråret har altid været for folk i den mest ventede tidspunkt af året, da det bundet i begyndelsen af det nye arbejdsområde, i slutningen af de sultne dage og håbe på det næste høst, "Grøn tøj behager ethvert look."

"Mere gøde jorden - mere vil være høst," - sagde den kloge og altid fodret jorden på dagen for Mitrofan møg. "Uden gødning-far ikke forvente brød fra jorden-mor" - det skete lige ved fræsere i jorden i lang tid. De var af arten af de tips om når at så majs, plante grøntsager i haven, og ved præcis, hvornår det er bedre at freak. Så der er et ordsprog om de planter og nationale tegn: "Hvis en Jordens Dag Ivanov rå - på brød høst"; "På dette Alain hør yaritsu, boghvede, byg og sent hvede, plante agurker"; "Bønner - ingen svampe: ikke plante - ikke spire."

Langt senere, i det XX århundrede, var der en jordbrugsvidenskab, der forklarer, hvordan at dyrke afgrøder ved hjælp af den nyeste teknologi. Men stadig gartnere plante grøntsager i det åbne land, bygger på visdom folkets vilje.

Høsten i ordsprog

En reel behandle for landsbyboerne var høst. Det afhang af ham, som en familie eller et samfund overleve vinteren. "Tiden savnet - ikke fange, og gik glip af høsten" - så vismændene ytrede skødesløse mennesker. "Soen en stor korn - vil være brødet og vinen. Det er bedre at sulte, og sår frø af gode "- de rådede før såning af korn.

"Foråret er smuk med blomster og efterår - neg" - vidste det hele, fra ung til gammel. Det er fuld af siloer var en indikator for velstand og en garanti for sikkerhed om vinteren, som ordsproget siger om de planter, frugter og grøntsager.

"Middag uden grøntsager - hvad en fest uden musik", - sagde folk. "Du skal ikke vokse op i sommer grøntsager, vinter og ikke koge kål suppe" - advarede de unge stewardesser kloge gamle mænd.

Meddelelse af mennesker med gaver af naturen kan spores på ordsprog og talemåder, der har rod i folklore for folkene i verden. For eksempel i Kina, sagde: "Beskyttelse kimplanter dig at spare liv." Japanske overveje "dårlige boss vokse ukrudt, god - vokser ris, smarte dyrker jorden og bringer visionær arbejdstager."

Den legendariske liste over planter var grøntsager, som længe har været populært kendt for deres helbredende egenskaber. For eksempel: "Carrot tilføjede blod"; "Hvidløg og løg fra syv sygdom redde"; "Den grønne på bordet - sundhed i 100 år"; "Løg 7 behandler lidelser og sygdomme hvidløg 7 plager."

ældste lærte unge sådanne vittigheder til præcis, hvad grøntsager med til at være sund og stærk.

Karakteristik af folk i Ordsprogene om planter

Ofte er folk bruges sammenligningen med den omgivende natur, da de ønskede at evaluere de foranstaltninger af mennesker.

For eksempel i Ordsprogene, "Træ værdien af frugt og enkeltpersoner - i tilfælde," "Trærødder afholdt, og folk - mine venner" mennesker i forhold til træer. Disse kvaliteter netop bemærket ved at sende enhed til hvem rettet udtryk.

Sådanne sammenligninger kan findes i mange citater af verden.

"Skælde sig selv, og ikke solen, hvis din have ikke blomstrede", - siger tadsjikiske ordsprog. Oftere end ikke lignende udtryk vedrører sådanne træk som dovenskab og forsømmelse. "Enhver, der elsker frugt skal bestige et træ for at forpurre dem" - tror briterne.

Mange ordsprog om planterne viser dumhed og utålmodighed af mennesket. For eksempel: "Du skal ikke ryste grønt æble, når frugten er moden, det vil falde selv," - siger italienerne til nogen, der ikke har tålmodighed til at vente.

Verdens folk er forenet i deres ordsprog og talemåder om naturen og dens gaver. Faktisk ikke så forskellige mennesker på forskellige kontinenter, hvis deres populære visdom lærer én og samme - at elske deres jord, så tjek prisgivet naturen og give hende deres arbejde.

Ordsprogene om flora og fauna

For folk, der arbejder på jorden, grøntsager, frugt og husdyr er de virkelige forsørgere. De er viet til ordsprog om dyr og planter, opfundet i oldtiden. Takket være dem, den ældre generation indprente hos børn en kærlighed til naturen og den jord, som deres forældre arbejder.

"Der vil være en have og Nightingales flyve" - siger den gamle mand unge. Og de trøstede dem: "Skov - den rigdom og skønhed, tage sig af deres skove"; "Fuglene, dyr beskytter - aldrig skade."

Takket være disse ordsprog og talemåder voksede ungdom tsenivshaya gaver af jord.

Rolle ordsprog i folks liv

I det moderne samfund, er ordsprog bruges meget sjældent, og når de blev forskrift og et referencepunkt for børn og unge. Ordsprogene om planter Hjælp Husk når at soen majs, plante grøntsager og gøder jorden, og når - til høst.

På denne måde, de gamle mænd lærte børnene at arbejde, udvikle egenskaber som tålmodighed og omhu, afvænne fra dovenskab. "Spruce, birk - ikke træ, brød og kål - er ikke mad?" - sagde de til dem, der vælge og vrage.

"Elsker skoven og naturen, vil altid dejlige mennesker!" - det er det vigtigste tema i russisk ordsprog om verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.