Kunst og underholdningMusik

Opfindelse - et særligt stykke musik. Hvad er dens specificitet

Opfindelse - Denne opfindelse. Latin, russisk, engelsk, italiensk, fransk og mange andre sprog giver helt entydig oversættelse af ordet - en "opfindelse". Men det kan siges om enhver kunstværk, født af fantasi af dens forfatter.

Hvad betyder Invention i musik

Med hensyn til et stykke musik understreges af Special opfindsomhed, mousserende belysning af komponisten i at finde en vifte af muligheder for at udvikle og sammenfletning temaer og stemmer.

Ifølge traditionen, opfindelse - en leg, som har meget bestemte egenskaber. Først og fremmest er der tale om en polyfonisk stykke, det vil sige, at polyfoni. Desuden er det som regel et klaver arbejde. Men klaveret er ikke normalt spiller enkelte toner, så alt, hvad der er skrevet for klaver, kan du ringe til polyfoni?

Nej. De fleste polyfoniske værker tekstureret stemmer er utilstrækkelige. Der er klart genkendelig melodi, og der er stemmer, der ledsager den. De er af sekundær betydning og er normalt omtales som "akkompagnement" eller "support".

Det vigtigste element i polyfoniske brev

Polyphony funktion er i første omgang er, at der ikke er nogen ledsagende fakturalinjer. Alle stemmer er melodi, alle de store og tilsvarende. Hold styr på udtryksfuld intonation og artikulation af hver af dem for en performer er en vanskelig opgave.

Det er grunden til polyfoni genre på alle stadier af læring musik (og i næsten alle konkurrencer) er en nødvendig del af programmet del af musiker.

Det samme kan siges om problemet med komponisten - at skabe en polyfonisk stykke er svært, det kræver en masse opfindsomhed.

Afhængig af præsentationen sådanne skuespil kan have forskellige navne: fuga, kanon, efterligning, di- eller trohgolosnaya Invention og så videre.

Blandt de værker af denne genre er den klassiske version af Fuga og Invention kan betragtes som et undervisningsmateriale til forberedelse til dens kompetente udførelse.

30 Opfindelser Ioganna Sebastyana Bach

Med dette formål, den største tyske komponist af det 17. århundrede Iogann Sebastyan Bah skabte sit udødelige To del Opfindelser den 15. og det samme beløb for tre stemmer, kaldte sidste symfonier.

I forordet til sin Opfindelser Bach skrev, at i denne vejledning, viste han, hvordan ikke blot til at klare de to, men i processen med forbedring, og tre obligat (privat) stemmer samtidigt lære "gode opfindelser og deres rette udvikling." De største problemer fremhævet to: "for at opnå cantabile måde at spille og samtidig erhverve en smag for komposition."

Uudgrundeligt storhed Bach er, at for at skrive en simpel øvelse for de studerende, han skabte væsener, der overlevede århundrede, ikke har mistet magt åndelig indflydelse på mennesker og i dag.

Betydning polyfoniske stykker for smag udvikling

Del Opfindelser af Bach er blevet skrevet til Klaveret, fordi det kun på dette instrument var faktisk "gøre melodisk måde," spillet, rig på tonale farver. den moderne klaver tillader imidlertid at realisere dette mål.

Måske komponisten ikke engang ved, i hvilket omfang opfyldt hans ønske om at give smag til kompositionerne.

Moderne musiker, ofte med en mindre mængde af viden i kompositionsteknik, end det var i den tid af Bach, har en langt større forståelse af forskellene mellem sandt og falsk i de musikalske kunst.

Enhver, der har studeret barndom (selv mekanisk) mindst 1-2 Part Inventions af Bach, aldrig være i stand til at slette begrebet den rigtige voice-førende. Hvert stykke musik vil han instinktivt kigge efter dig selv udvikler melodiske linje og opfatter deres fravær som en ulempe.

Opfindelse - et stykke musik, skal du indstille skalaen til at bestemme ægtheden i kunsten.

Udestående tolk Opfindelser

Taler af opfindelsen Det ville være uretfærdigt ikke at nævne navnet på den legendariske canadiske pianist Glenn Gould. Det skete så, at det var en del opfindelser Bach spillet en vigtig rolle i sin fødsel som kunstner, og det skete i Rusland.

I maj 1957 ankom i Moskva den daværende ukendte unge pianist fra Canada. Det var hans første tour. To- og trohgolosnye Bach Inventions - er alle, der er inkluderet i koncert-programmet. Billet til Hall of konservatoriet var værd en rubel, publikum var omkring 30.

Efter koncerten, det tog kun et par minutter - og publikum blev klart, at de er til stede ved fødslen af et mirakel. til gengæld folk kom ud af lokalet for at ringe til venner om, hvad der sker.

Den anden gren startede med en forsinkelse på 40 minutter - publikum fyldte hallen. Efter Moskva, der var en koncert i Leningrad, hvor der for Gould gik en del af publikum Moskva.

Efter disse koncerter canadiske pianist fortsatte turné i Europa, hvor han blev mødt ligesom en ny stjerne blev haller fyldt. Indtil i dag guldovskaya tolkning Opfindelser betragtes uovertruffen model.

Opfindelse - dette er ikke en eksklusiv funktion af Bach, en polyfonisk formular brugt før ham. Blandt dem, der skrev Opfindelser i dag, kan kaldes navnene på berømte komponister S. Gubaidulina, R. K. Schedrin, B. I. Tischenko. Med alt det talent af deres musik det stadig ikke kan konkurrere med den "primære kilde". Dette fænomen af forskellige skalaer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.