SundhedPræparater

"Omnipak": brugsanvisning, virkelige modstykker

Sikkert hver mand underskrive et medicinsk udtryk, som røntgenstråler. Det forstås undersøgelsen af den interne struktur af organer og væv i det menneskelige legeme. De er projiceret op på et specielt papir eller film ved hjælp af røntgenstråler. Takket være denne undersøgelse, lægen er meget lettere at foretage en korrekt diagnose og ordinere behandling.

For at forenkle proceduren og forbedre visualiseringen af indre organer og væv under anvendelse af X-ray kontrastmidler. De gælder kun, når radiologiske metoder.

Typisk er sådanne midler omfatter en iod eller barium.

En af de mest populære røntgen kontrastmidler er "Omnipak". Brugsanvisning, analoger af værktøjet, dets egenskaber og sammensætning vil blive præsenteret i det følgende.

form af lægemidlet, emballagen, beskrivelse og sammensætning frigivelse

I hvilken form er frigivet røntgenfast middel som "Omnipak"? Brugsanvisning, feedback rapport, at lægemidlet er en klar opløsning til intravaskulær, intrathekal og intracavitær injektion. I salg den ankommer i flasker med 20, 10, 100, 50 eller 200 ml. I én karton kan der være 6, 25 eller 10 stykker.

Præparat "Omnipaque" instruktion, som følger nedenfor, indeholder i sin struktur iohexol, saltsyre, trometamol, sterilt vand og EDTA (dvs. edeteat natrium-calcium).

Farmakodynamiske karakteristika stråleuigennemtrængeligt middel

Hvad er løsningen "Omnipak"? Instruktioner for brug stater, at det er røntgenfast middel. Effekten af efter brug er opnået på grund af absorptionen af organisk bundet jod røntgenstråler. Røntgenbilleder det er muligt at visualisere en række blodkar, væv og hulrum.

Bedste radiopacitet i konventionel myelografi observeret efter 30 minutter. Og efter 60 minutter, har myndighederne ikke gjort.

CT billeddannelse thorax muligt for en time, i det cervikale område - i to timer og basale cisterner - i 4 timer.

Kontrasterende livmoder, galde og pancreas kanaler, ledhuler, æggeledere, blære og peritoneale fremspring opnås umiddelbart efter administration af opløsningen.

De farmakokinetiske egenskaber af lægemidlet

Hvad kinetik typisk for "Omnipak" stof? Vejledning til brug af rapporter, efter administration af iohexol i en vene i løbet af dagen er han næsten helt udskilles via nyrerne. Den maksimale lægemiddelkoncentration opnås efter 60 minutter i urinen.

halv-time ressourcer under normal drift af renale system er to timer. Lægemidlet er næsten ikke binder til plasmaproteiner.

Intratekal velovervejet medikament fra cerebrospinalvæske kommer ind i blodbanen og derefter udskilles af nyrerne uændrede. I dette tilfælde er halveringstiden er omkring 4 timer.

Indikationer stråleuigennemtrængeligt agent

Hvorfor har jeg brug for medicin "Omnipak"? Vejledning til brug (dette betyder i ampuller, der sælges i stort set alle apoteker), at lægemidlet er beregnet til røntgen kontrast studier af voksne og børn. Det anvendes i urografi, kardioangiografii, arteriografi, computertomografi, flebografi, thorax, lumbal og cervical myelografi, CT cisternografi, endoskopisk retrograd pancreatography, artrografi, salpingography, cholangiopancreatography og endoskopiske undersøgelser mavetarmkanal.

Kontraindikationer til brugen af medicin

Under ingen omstændigheder bør ikke gives stoffet "Omnipak"? Instruktioner (synonymer for lægemidlet er vist nedenfor) viser følgende kontraindikationer:

  • hyperthyroidisme;
  • overfølsomhed over for lægemidler;
  • graviditet;
  • lokale og systemiske infektioner;
  • epilepsi (for subaraknoidal injektion);
  • cerebral infektion (subaraknoidal injektion).

Med ekstrem forsigtighed er et værktøj, der anvendes i diabetes, dehydrering, pulmonal hypertension, kardiovaskulær sygdom, der forekommer i alvorlige form, dissemineret sklerose, nyre- og leversvigt, multipel myelom, kronisk alkoholisme, Buergers sygdom, systemiske og lokale allergiske sygdomme og reaktioner akut tromboflebitis, epilepsi, åreforkalkning, og under amning, og ældre alder.

Løsningen "Omnipaque": brugsanvisning

50 ml, 20 ml, 10 ml, 100 ml, 50 ml eller 200 ml - dosis, som anvendes til diagnostiske procedurer? Doseringen og indgivelsesmåde af denne opløsning bestemmes af mange faktorer. Disse omfatter en undersøgelsesmetode, den generelle tilstand af patienten, hans legemsvægt, alder, volumen af minutvolumen, og mere.

Den anbefalede doseringsplan af værktøjet, og dets koncentration bør kun installeres diagnostiker. Efter indførelsen af den løsning bør sikre tilstrækkelig hydrering af patienten.

Bivirkninger efter administration

Kendetegnet ved, om de "Omnipak" bivirkninger for lægemidlet? Vejledning om anvendelsen, at når intrakavitære introduktion af dette værktøj er meget sjældent forårsager allergiske reaktioner samt kvalme, opkastning og følelse varmt.

Intratekal medikament også muligt kvalme og opkastning. Desuden kan patienter klager over en kraftig hovedpine, smerter og paræstesi i ryggen, nakken og lemmer, samt svimmelhed og kramper (hos modtagelige personer).

Overdosis kontrastmidler

Hvad vil der ske med overdosis "Omnipak 350"? Guide hævder, at risikoen er minimal, men med indgivelse af opløsningen i et kort tidsrum ved en dosis på højst 2000 mg / kg iod.

Tegn på en overdosis af dette værktøj omfatter cyanose, pulmonal blødning, acidose, hjertesvigt, bradykardi, sløvhed eller søvnløshed, svaghed, træthed, kramper, koma, psykiske lidelser, depersonalisation, hallucinationer, desorientering, depression, psykose, amblyopi, rysten, angst, hukommelsestab , dobbeltsyn, hypæstesi, fotofobi, tale eller synsforstyrrelser, meningismus, lammelser, ændringer i EEG, en hjerneblødning.

Det er derfor, at der indføres kontrastmidler konstant skal overvåge driften af vitale systemer og organer i patienten, for at opretholde vand og elektrolytbalancen, og i tilfælde af en nødsituation - at tage en hurtig indsats.

Interaktion med andre lægemidler

Hvad medicin kan ikke kombineres løsning "Omnipak"? Brugsanvisning, at intratekal lægemiddel, der er uforenelig med kortikosteroider. Ligeledes kan det ikke kombineres i den samme sprøjte med antihistaminer.

MAO-hæmmere, derivater fenotiazana, tetracykliske antidepressiva, analeptic og CNS-stimulerende øger risikoen for epileptiske anfald.

Samtidig administration af hypotensive lægemidler er stigende sandsynlighed for hypotension.

Det skal også siges, at stoffet forbedrer rapportering nefrotoksiske egenskaber af andre lægemidler.

specifikke anbefalinger

Mennesker med en øget risiko for at udvikle allergi er forpligtet til at udføre forbehandling af kortikosteroider eller antihistaminer.

Det er nødvendigt at tage hensyn til den sandsynlige udvikling af dehydrering hos patienter med alvorlig mielomatozom og tyreotoksikose.

Diabetikere samt koncentrationen af kreatinin 500 umol / l brugen af værktøjet er kun mulig i tilfælde af ekstrem nødvendighed.

patienten bør overvåges nøje for formodet lavere beslaglæggelse tærskel.

Efter indføring af iohexol thyreoideavæv yodosvyazyvayuschaya evne er reduceret for en periode på op til to uger.

Synonymer og analoger

Af analoger "omnipak" indbefatter: "Visipaque", "iopromid", "Geksabriks", "iopromid", "Yopamiro", "iopamidol", "Ksenetiks", "Skanlyuks 300", "Optiray", "Skanlyuks 370", " Yomeron "" Ultravist "" lodixanol".

Med hensyn til de synonymer, og derefter bruge dem som "Introviz", "Yunigeksol", "Iobriks", "Iohexol", "Iohexol TP".

anmeldelser

Oftest bedømmelser af den betragtede køretøj forlod lægen-diagnostiker. Og det er ikke overraskende. Fordi stoffet ikke er beregnet til behandling af patienten, og for studiet af hans krop.

Samlet set feedback af kontrastmidler er positive. Eksperter siger, at indførelsen af en sådan løsning i høj grad øger visualisering af organer og væv.

Meget ofte, læger sammenligne "Omnipak" med andre kontrastmidler. Ifølge dem, er den nævnte medicin bedre tolereret af patienterne. Derfor er deres præference de giver det denne facilitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.