SundhedMedicin

Om hvordan dermatologen hedder og hvad han gør

Ikke alle ved, hvordan hudlægen hedder korrekt. En sådan specialist kaldes dermatovenereolog. Det er han, der beskæftiger sig med diagnosen og behandlingen af sygdomme, som påvirker en persons hud.

Specialfunktioner

Mange ved ikke kun hvad hudlægen hedder, men også hvad han specifikt gør. Omfanget af hans ansvar omfatter diagnosticering og behandling af sygdomme i den dermatologiske profil. Enhver, der har nogle eller andre hudproblemer, kan adressere ham helt.

Om hvordan hudlægen bliver kaldt korrekt, ved hans kolleger, hvem ofte ofte har brug for rådgivende hjælp fra en sådan specialist. De sender deres patienter til ham, der i tillæg til den underliggende sygdom også har tegn på hudskader. Han rådgiver dem og giver sin mening, hvor der ud over den udsatte diagnose også er angivet anbefalinger til ændring af livsstil og medicin.

Erhvervets vanskeligheder

Som hudlægen hedder korrekt, ved det ikke alle. Endnu færre mennesker, især uden medicinsk uddannelse, er opmærksomme på de vanskeligheder, som deres arbejde er forbundet med. De vigtigste blandt dem er følgende:

  1. Der er mange dermatovenereologiske sygdomme, hvis kliniske billede er meget ens.
  2. Mange hudsygdomme er smitsomme, lægen har enhver chance for at blive smittet.
  3. For mange hudsygdomme, der opstår uden alvorlige symptomer i form af alvorlig smerte og kløe, kan patienterne i lang tid ikke være opmærksomme. Som følge heraf kommer de til en specialist med forsømte sygdomsformer.

Alle disse aspekter gør dermatologens arbejde ret vanskeligt.

Hvor kan en specialist arbejde?

Ofte ved patienter ikke kun, hvad dermatologen hedder, men også hvor du kan lave en aftale for denne læge. På nuværende tidspunkt er denne medicinske specialitet ikke blandt de sjældne. Læger-dermatovenereologer arbejder i sædvanlige polyklinikker, og også i private medicinske centre. Derudover kan sådanne læger arbejde på hospitaler - både specialiserede og generelle. Og i det andet tilfælde er disse læger mere tilbøjelige til at arbejde samtidig.

Dermatovenerologer yder også specialiseret lægehjælp til mindreårige. Selvom forældrene ikke ved, hvad barnets hudlæge kalder ordentligt, vil registeret efter at have lyttet til arten af de symptomer, der er optrådt i barnet, sende det til den rigtige specialist.

Større sygdomme

Mange ved ikke kun, hvilken slags sygdom det helbreder, men også hvordan dermatologen hedder korrekt. Dermatologer hjælper deres patienter med følgende sygdomme:

  • Forskellige dermatitis;
  • Alle former for elveblest;
  • Infektionssygdomme i huden (for eksempel scabies eller onychomycosis);
  • Godartede og ondartede neoplasmer;
  • Hudsygdomme forårsaget af genetiske lidelser (fx ichthyosis).

Patienter, der ikke ved hvad dermatologen hedder, og hvad han helbreder, bliver i første omgang sendt til optagelse til deres distriktsterapeut. I dette tilfælde vil lægen inspicere og ordinere generelle tests. Herefter sender han patienten til en konsultation med en specialiseret specialist.

Hvad angår ondartede neoplasmer behandler dermatovenereologen alene dem ikke. Han identificerer kun sygdommen, udfører en vis yderligere undersøgelse og leder en person til en konsultation med en onkolog, som leder sådanne patienter.

Hvordan bliver man dermatovenereolog?

Der er 2 hovedmåder at få mulighed for at arbejde i denne specialitet. Den første af dem indebærer praktikophold i et specialiseret dermatovenerologisk center umiddelbart efter at have modtaget en højere medicinsk uddannelse. Hovedproblemet med at realisere denne vej er det faktum, at et sådant praktik efter universitetet eller instituttet sendes meget sjældent. Meget hyppigere er denne specialitet modtaget af lægerterapeuter efter at have passeret et tilstrækkeligt langt forløb af omskoling i institutioner for ph.d.-uddannelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.