SundhedMedicin

Portocaval anastomose som en løsning på problemer og diagnosticering af organismen

Vores krop har en meget velgennemtænkt system cirkulation. I tilfælde af problemer i nogen af sikkerheden cirkulation er tændt afdelinger, som er forårsaget af tilstedeværelsen af anastomoser. Endvidere disse soeskende defineret undertiden kliniske symptomer på visse sygdomme.

Venøse humane blodkar er opdelt i tre hovedgrupper: systemet med portåren, nedre og øvre hule vener. Hver af disse grupper tilvejebringer udstrømning af blod fra visse områder af kroppen. Mellem dem er der en række forbindelser, som kaldes portocaval og kava caval anastomoser. Derfor, hvis et af systemerne har fundet sted, såsom blokering af venerne, derefter på grund af tilstedeværelsen af omveje venøs udstrømning gemmes.

Nu tager et nærmere kig portocaval anastomoser. De er forbindelser med portåren (v porta.) Og nedre eller øvre hule venøs (v cava inferior et overlegen.) Og har følgende placering:

- den nederste spiserøret. Blodet fra portåren træder mave vener, som er bredt anastomosere med esophageal. Øsofageale vener, til gengæld strømme ind i uparrede og hemiazygos vener, der strømmer til v. cava superior;

- endetarm. Strømmen af blod udføres i tre kilder fra den øvre, midterste og nedre dele af den. Blodet strømmer bort fra den øvre del til den nedre mesenterialvene, midterste - til det indre iliac og endelig fra bunden - i det indre køn (herefter i det indre iliac). Naturligvis, i tykkelsen af rektum de er tilsluttet og danner portocaval anastomoser;

- anterior abdominale væg (omkring navlestrengen ring). Kompleks anastomose, kilderne af dem er venerne i alle tre systemer. Portåren er navlevene, der er anbragt i en cirkulær bundt leveren. Fra den overlegne vena cava i den øverste anastomose inkluderet epigastrium, men på grund af den ringere vena - lavere epigastrium Wien;

- nyre kapsel. I denne region er forbindelsen med den nedre mesenterialvene (fra portåren) og renale vener (fra bunden af en hul).

Jeg må sige, at der ikke kun er portocaval anastomoser. På visse steder slutte sig til øvre og nedre vena cava. Sådanne forbindelser kaldes kava caval anastomoser. Tre af dem:

- maveskindet. Udover anastomose med portåren, den nedre og den øvre hule bredt og er forbundet med hinanden;

- vertebrale plexus. I de øvre ryg vene anastomoser med området af venen systemet, hoved og hals hule top og i den nedre del - med lumbale venerne i vena cava inferior. Således bliver anastomosen dannet af den vertebrale plexus;

- lænd. Lumbal cava (inferior vena cava) og uparrede og hemiazygos cava (superior vena).

Betydning omveje ubestridelig udstrømning. For eksempel i syndromet portal hypertension er en vigtig diagnostisk rolle portocaval anastomoser. Faktum er, at i tilstedeværelsen af denne sygdom, mange af de kliniske manifestationer forbundet med dem. Der er blødning fra øsofagusvaricer, samt fra endetarmen. Den klassiske symptom er "vandmænd hoved". Den manifesterer sig på den forreste bugvæg og er forlænget anastomoserende vene. Alt dette skyldes det faktum, at på grund af det forøgede tryk i det portale blodet flyder gennem alle tilgængelige veje til det. Årsagerne til portal hypertension er leversygdom, såsom cirrhosis, hepatitis og andre neoplastiske læsioner.

Tilstedeværelsen af anastomoser er et meget vigtigt punkt i driften af kroppen. De spiller en afgørende rolle i mange sygdomsprocesser, og er ekstremt vigtigt for selvstændig beslutning af kroppen af forskellige problemer, og til diagnosticering af visse sygdomme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.