RelationerBrud af relationer

Øje for øje, tand for tand ... Hvad er en vendetta?

Dette ord blev født i det sydlige Italien, og begyndte sin march over hele kloden. Selve begrebet var på mode i de dage af stammeledere relationer. Skikken med blodhævn - det er , hvad en vendetta. Den italiensk oprindelse af ordet, betyder ikke , at denne tradition ikke findes i andre nationer. Det har dybe rødder i traditionen for folkene i Østen, Kaukasus, selv i den slaviske historie har der været en fast regel for repressalier. På det tidspunkt, erstattes han af mangel på juridiske normer for retfærdighed.

Øje for øje, eller hvad er en vendetta

Princippet om betaling for blod af en og samme i alle nationer. Hvis en repræsentant for den samme slægt eller klan dræbt en person fra en anden klan eller klan, som han eller en repræsentant for hans familie eller familie skal betale med blod. Den højeste grad af uærlighed betragtes skur blod forlade uhævnet. Samtidig en handling af gensidig mord for drabet på ikke er udtømmende spørgsmålet på sin side blev forfulgt anden side. Denne fejde kunne gives videre fra generation til generation, og holde i århundreder. Repræsentanter for rivaliserende navne ofte ikke huske, der har indledt blodige stridigheder, men ved én ting: det er den fjende, der skal dræbes. Ofte de forsøgte at forlige fjender, til processen anvendte deres indsats klanledere, lokale ledere. Dette kunne være en forsoning, og barmhjertighed. Ikke altid fredsbevarende indsats kronet med succes. Skikken med vendetta fastholdt nogle folk, indtil det tyvende århundrede.

Hvad er en vendetta på Korsika?

Mærkeligt nok, den grusomme skik blodhævn var stærkest, hvor familie og sociale bånd mellem mennesker bør være hellig og ukrænkelig. Historie af Korsika, fødte begrebet vendetta - levende beviser. Den århundreder gamle krig om overherredømmet i Middelhavet tvang indbyggerne i en lille ø til rally i ansigtet af fare, og for at beskytte deres interesser selv på bekostning af sit eget liv. Således blev født de tætte bånd inden for familien, stammen, samfundsgrupper. Forsøg på livet af et fællesskab medlem blev straffet med blod. Generelt ikke noget nyt - den samme lov for gengældelse for blodsudgydelserne er i korsikanske vendetta. Denne skik gav anledning til mange historier om blodig, som fandt sin udførelsesform i kunstværker.

Vendetta i litteratur og kunst

Imponeret af historier hørt under en rejse til de små øer i Italien - Sicilien og Korsika - franske forfatter Prosper Mérimée skabt en række strålende romaner, hvor handlingen var kulminationen på en handling af vendetta. Et slående eksempel på denne skabelse - novelle "Colomba". Måske, i europæisk litteratur det blev første gang vist så tydeligt, at denne vendetta. "Mateo Falcone", "Carmen" - de verdensberømte historier, som også er baseret på idéen om gengældelse for hans forræderi, en anden ting er, at i alle tilfælde var der en vendetta. Det menes, at den samme historie inspireret af en række markante værker, og Honoré de Balzac - hans historier genlyd med romaner Mérimée. Hvordan man ikke at huske i denne henseende, og den udødelige digt "Romeo og Julie". I litteraturen nærmere, og derefter til begrebet biograf vendetta kommer i forgrunden i den geniale roman af Mario Pyuzo "The Godfather". I dette tilfælde nærmest blevet synonym med "Vendetta" og begrebet "mafia". En anden blockbustere i dag på toppen af popularitet - filmen «V for Vendetta" med Natalie Portman fremragende i hovedrollen.

"Russisk sandhed" i det gamle Rus

I de 13-15 århundreder var fælles lovkompleks "russiske sandhed" i det gamle Rus. Det er forbundet med den æra af regeringstid af Yaroslav den Vise. Med hensyn til spørgsmålet blive undersøgt i taget holdt nysgerrige fragmenter. Således findes der en standard for ansvar som en blod fejde, "dræbe manden for hendes mand, mstit derefter hans bror." For at nægte hævn påberåbt barmhjertighed - 40 Hryvnia per hoved.

Alt i fortiden?

Er det muligt i dag at sikre, at alt dette er i fortiden, og nutidens generation ikke ved, hvad det betyder vendetta? Ak, er det ikke. Der er stadig nogle steder bevaret skik blodhævn - i en række østater i Serbien, nogle af de kaukasiske folkeslag. Men i dag, på tidspunktet for tabet af åndelige værdier og den fulde afskrivning af begrebet menneskers liv, spekulerer ikke noget værd. Mord forekomme og uden nogen moralsk forpligtelse, der drev de gamle hævnere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.