ForretningSpørg eksperten

Resultat af primær drift

Ganske ofte i analyse af effektiviteten af enhver virksomhed ved hjælp af en indikator såsom "driftsresultat". I denne artikel, lad os overveje nærmere hastigheden og beregningsmetode. Resultat af primær drift - det er en vigtig økonomisk indikator, svarende til det beløb optjent af selskabets resultat før skat og mulig renter på lån. Resultat af primær drift er beregnet på grundlag af disse oplysninger, som afspejles i virksomhedens rapportering finansielle, og fungerer som en indikator for investering tiltrækningskraft hver virksomhed, fordi det giver os mulighed for at estimere rentabiliteten af hovedaktiviteten i virksomheden, dvs. overskuddet fra fremstiller produkter (udføre noget arbejde eller tjenesteydelser). Formlen for denne indikator kan skrives i form:

OP = PE + RNP - BNP + PD - BH + OP - PP hvor

OP - mængden af driftsresultatet;

PP - værdien af årets resultat;

PPR - de forskellige omkostninger, der er forbundet med betaling af indkomstskat;

BNP - Inddrivelse af indkomstskat ;

Tjekkiet - ekstraordinære omkostninger;

BH - ekstraordinær indtægt;

UP - betalte renter;

Mo - renteindtægter.

Mængden af resultat fra driftsaktivitet opgøres i flere etaper.

I den første fase er det beregnede netto driftsindtægter ved salg af varer gennem justering af indtægterne fra salget i mængden af indirekte skatter og andre fradrag fra overskud.

I anden fase fra den opnåede resultat tidligere subtraheres den vareforbrug. Resultatet er brutto gevinst eller tab ved salg af varer.

I tredje fase bruttoavancen justeres (øget eller nedsat) af mængden af andre driftsresultatet, som er opnået ved salg af andre omsætningsaktiver (ekskl finansielle investeringer), valutakursgevinster, leasingaktiver, der modtager bøder, sanktioner mv

I det fjerde trin beregnes driftsresultat (eller tab) som forskellen mellem det modtagne provenu på tredje fase af resultatet og mængden af administrative omkostninger og markedsføringsomkostninger.

Dannelse af indkomst fra driften afhænger af indflydelsen af forskellige eksterne og interne faktorer. Eksterne faktorer afhænger ikke arbejdet i selskabet, men ikke desto mindre have en betydelig indvirkning på mængden af indkomst, og så de bør altid overvejes. Disse omfatter:

 • Den nuværende økonomiske situation;
 • det prisniveau, der anvendes af virksomhedens råvarer;
 • afskrivningssatser ;
 • naturlige betingelser;
 • statslig regulering af tariffer, priser, renter, bøder, skatter og afgifter, og andre;
 • den politiske situation i landet, etc.

Men på de indre faktorer virksomheden kan og bør påvirke, hvis det ønsker at øge deres indkomst. De vigtigste er:

 • niveauet for ledelse;
 • graden af kompetence ledere og tilsynsførende;
 • konkurrencedygtige produkter;
 • organisering af produktion, arbejdskraft, osv;
 • effektiviteten af fastlæggelsen og analyse af operationelle og finansielle planer;
 • produktivitet.

Interne faktorer er produktionen, der direkte vedrører fremstilling af varer og non forbundet med levering, markedsføring, sociale levevilkår og arbejde, beskyttelse af miljøet , etc.

Produktionsfaktorer, som igen er opdelt i omfattende (kvantitativt) og intensiv (høj-kvalitet). Det er nødvendigt at bruge begge disse arter, men fokus er bedre at gøre på intensive faktorer, fordi de har meget mindre grænser og bringe større og langvarig effekt på længere sigt.

Den vigtigste måde at øge driftsresultatet er stigende produktion, hvilket reducerer prisen på varer, rimelige sortiment politik, forbedring af produktkvaliteten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.