Åndelig udviklingKristendommen

Hvordan man giver et navn til en pige i henhold til de hellige

Så snart det bliver klart, at familien forventes at genopfylde, begynder forældrene at vælge et navn til barnet. Og ofte viser det sig, at alle på denne konto allerede har visse præferencer: mor har altid ønsket en datter Elizabeth og far - Eugenia, fordi det var hans bedstemor. Uoverensstemmelser begynder, som ofte ældre familiemedlemmer er forbundet med.

Nogle gange beslutter forældre at give navn til en pige i henhold til de hellige eller at ringe til en søn til minde om en stor person. Hvordan kan man kalde kirkekalenderen?

Det viser sig, at hver dag i den ortodokse kirkes kirkekalender er en retfærdig persons dag. Helliges liv er store tunge bøger med omtale af tusindvis af martyrer og helgener. Normalt er hukommelsen til den, der behager Gud, udpeget på dødsdagen, det vil sige slutningen af de retfærdiges jordiske liv og begyndelsen af himmelens liv. Retfærdige mennesker i to tusind år var mange, så hver dag er ikke kun én, men flere helgener berømte.

For at give navnet til pigen ifølge de hellige, skal du åbne den ortodokse kirke kalender og se gennem listen over de retfærdiges navne på fødselsdagen. Det er sandsynligt, at der ikke vil være hellige kvinder i den. I ortodoksien generelt er de meget mindre end de hellige mænd. Dette skyldes selvfølgelig ikke, at der er flere mandlige helgener. Det er bare, at kvinder altid er mindre synlige, deres parti er ensom monasticisme, ikke præstedømme, biskop eller missionærarbejde. Derfor er ikke så mange forherlige de retfærdige, martyrer og tilstande. Så med al ønsket om at give et navn til en pige ifølge de hellige, kan det simpelthen ikke være en kvindes navn på kalenderen på babyens fødselsdag.

Dette betyder selvfølgelig ikke, at vi skal opgive denne ide eller genopbygge en eller anden måde mandlige navne. Der er flere traditioner med navngivningen: Ved fødslen, den ottende efter fødslen (dagen for navngivning af navnet), på den fyrtreds (den traditionelle døbedag). Derfor kan pigenes navn ifølge de hellige vælges fra de nævnte tre dage. Men det kan meget vel være, at de alle ikke indeholder acceptable kvindelige navne.

I dette tilfælde skal du vælge det nærmeste navn, som fejres efter fødselsdagen for barnet. Navnene på piger ifølge hellig september tilbyder f.eks. Følgende: Fekla (1. september), Vassa (3), Anfus og Eulalia (4). Derefter nævnes et par dage ikke et kvindelig navn, og endelig den 8. september fejres mts. Natalia. 9. september er fejret mts. Anfisa, og så kun den 14. september, St. Martha, som var mor til Simeon Stylites. Allerede på denne liste, for eksempel er det klart, at det ikke er så nemt at vælge navnene på piger til det hellige.

November giver for eksempel endnu mindre almindelige enkle kvindelige navne end september. Der er matrons, Evdokia, Stefanida, men ikke alle moderne forældre vil risikere at kalde et barn et gammelt og usædvanligt navn. Selvom for nylig er holdningen til eksotiske navne ændret. Hvis for 20 år siden var de skræmmende, nu tiltrækkes de snarere.

At vælge et navn til et barn er en ansvarlig virksomhed. Det er trods alt nødvendigt at tage ikke blot moderens og farens, to bedstemødres og to bedstefares ønske i betragtning, men også at korrelere den valgte variant med patronym og efternavn. Og også finde ud af hvordan hjemmet, forkortet version lyder. Så måske er det sandt at give alt dette til Gud og håber, at navnet, der passer til de hellige, passer bedst til dommeren?

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.