SundhedMedicin

Norma hæmoglobin i barn og voksen

Hæmoglobin - er en kompleks protein i de røde blodlegemer sammensætning. Den er opdelt i to dele protein og jernforbindelser. Jernatomerne, der er en integreret del af hæmoglobin, er ansvarlige for de rige røde farve af blod. Den største del af blod til det samme og er ansvarlig for den forskydning af ilt fra alveolerne i lungerne til alle organer. Uden ilt oxidation reaktioner i kroppen, vil det være svært, så det er umuligt at overvurdere betydningen af hæmoglobin i et menneskes liv.

Identificere forskellige former for hæmoglobin. For eksempel kan en analyse af niveauet for glycosyleret hæmoglobin i blodet angiver, hvor meget en person er udsat for en sådan sygdom som diabetes. Mennesker med denne sygdom har brug for at donere blod fire gange om året.

Efter en blodprøve for hæmoglobinkoncentrationen af nyfødte (eller føtalt hæmoglobin), hvilket er normalt i voksne skal ikke være, kan opdage kræft og andre sygdomme.

Norma hæmoglobin i en voksen

God ydelse niveau af hæmoglobin i blodet hos kvinder, mænd og børn er væsentligt anderledes. For eksempel mænd sats varierer fra 135 til 160 for kvinder 120 til 140 g / l. De blod hæmoglobin mænd langt mere end kvinder.

Mangel på hæmoglobin (selv om indekset ikke adskiller sig fra den normale) kan føre til hypoxi og utilpashed. Årsagen til at reducere dens niveau kan være blodmangel. Ved denne sygdom personen føler træthed, generel svaghed, irritabilitet, nedsat immunitet. Hvis du oplever nogen af disse symptomer, anbefaler vi dig at tage en blodprøve (generelt).

Norma hæmoglobin i baby

Normer af hæmoglobin i børn i forskellige aldre afviger betydeligt. Så du skal ikke blive overrasket, hvis det samme indeks i barndom ville blive betragtet som lav, og senere i livet som normalt.

Norma hæmoglobin hos børn i alderen op til et år faldet, og det betragtes som en god indikator. Men, for eksempel umiddelbart efter fødslen tal er 145-220 g / l. Senere kommer et kraftigt fald. Hæmoglobin hos spædbørn et par måneder gammel, er 90-140. Oftest indikatorer for en sund baby stopper ved 110-120 og hæve dem er ikke det værd, fordi der på dette tidspunkt kredsløbssygdomme at blive dannet. Især bør ikke øges kunstigt ved hjælp af lægemidler. Norma hæmoglobin hos spædbørn er ikke meget forskellig fra den tal i 2-4 år, men på trods af dette, er det i den alder, og lægger fundamentet af immunsystemet og andre systemer. Ikke risikoen værd og underminere sundheden for barnet, forsøger at ændre tallene uden tungtvejende grunde.

I en alder af 7 til 15 år er legemet dannet af mindst aktive. På dette tidspunkt, det optimale niveau af hæmoglobin stiger og varierer fra 115 til 155. op til 18 år gamle drenge og piger er dannet helt, og tættere til voksenalderen sats af hæmoglobin i et barn at blive voksen så meget som muligt identiske, dvs. fra 120 til 160, afhængigt af køn og andre fysiologiske egenskaber .

Norma hæmoglobin hos gravide kvinder

Under graviditeten er faldende, dette skyldes ændringer i den vordende moder. Blod begynder at cirkulere mere aktiv, dets volumen øges og hæmoglobinkoncentrationen deri falder. Også jern, nødvendigt for os at opretholde de standarder, aktivt forbruges ikke kun moderen, men også barnet, og genpåfyldning ganske vanskeligt i tilstrækkelige mængder. Norma hæmoglobin for kvinder venter en baby, der spænder fra 110 til 150. Dette tal er sløret, derfor, for at bestemme den enkelte norm er bedst at rådføre sig med en specialist og i hvilket tilfælde drikke et kursus af vitaminer. Til graviditet forløb godt, og hastigheden af hæmoglobin i barnet, netop født, ikke at afvige fra acceptabel, se din kost og livsstil i løbet af de ni måneder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.