Nyheder og SamfundJournalistik

Fotojournalist Andrei Stenin: biografi og dødsårsag

journalists arbejde er altid fyldt med fare. Og nok det sværeste udfordring er valget af samvittighed. Dette valg normalt resulterer i på alle tider af hykleriske ærlige mennesker på det hellige alter grådighed. Og fotojournalist Andrei Stenin, selvfølgelig, var en af disse ofre.

Nugget i provinsen

Fremtidige journalister Stenin Andrey Alekseevich blev født i Komi Republik, nemlig i byen Pechora December 22, 1980. Hans mor, der blev enke i 2012, arbejder i folkesundhed og epidemiologi ved Center kontor medicinsk assistent, laborant. Udover ham, børnene i familien var ikke mere. Tiltrækning til journalistik, viste han tidligt, så de spørgsmål at vælge et erhverv, han ikke gjorde. Så efter eksamen fra high school i sit hjemland Andrew Stenin i 2003 tog han til Moskva.

Desværre er de fleste af detaljerne i sit liv før du flytter til hovedstaden der. Åbne kilder er ingen data om sine præferencer om, hvordan han gik i skole, som han dimitterede fra instituttet og hvad der blev dikteret af valg af erhverv, og de mere frivillige missioner i hot spots, der i løbet af sin korte karriere har han haft tid til at se meget.

Tidlig karriere

Have ankom i den hvide sten, begyndte han at arbejde i informations-analytiske udgave af "Rossiyskaya Gazeta". Hans professionelle karriere Andrey Stenin, hvis biografi, desværre viste sig at være så kort, det begyndte som en journalist og skrev under overskriften "Selskabet". Efter dette, flere år arbejdet i de oplysninger internetportal "Times". For at hellige sig genren dokumentarfilm fotos, besluttede han først efter fem år fra begyndelsen af hans karriere. Andrei Stenina som en fotojournalist var hovedsageligt viet til nødsituationer, optøjer, retssager og militære konflikter.

freelance arbejde

Andrew Stenin, hvis billeder har en forbløffende evne til at snuppe den meget salt af situationen i et par år er blevet meget populære på markedet fotokorrespondentsii. Samtidig var han en Visiting Fellow ved de store internationale nyhedsbureauer Reuters, Associated Press, Frankrig Press, russisk agentur "RIA Novosti" og "ITAR-TASS" og "Kommersant" avis. Andrew Stenin arbejdet aktivt i de farligste brændpunkter i de senere år: i Egypten, Tyrkiet, Syrien, Libanon, Gaza-striben.

De ansatte i agenturet "RIA Novosti", han slog sig ned i 2009. I slutningen af 2013 har agenturet blevet likvideret, den tilsvarende dekret blev underskrevet af præsident Vladimir Putin. På sin base det blev dannet af delstaten Unitary Enterprise "International Information Agency" Rusland i dag "" Andrew Stenin - en journalist, et billede af, der allerede var kendt - er designet som en særlig korrespondent for den nyfødte agentur.

Hans værker har været gentagne gange priser for faglige resultater. Hans første pris modtog han i 2010, da han blev inden for udskriftsmedier "Spark" vinderen af det årlige nationale tildeling. I samme år, og tre år senere var han blandt vinderne af konkurrencen "Silver Camera".

dødbringende tur

Siden begyndelsen af militære konflikter i det sydøstlige Ukraine mange journalister tilbage til den næste hot spot pludselig opstået. Blandt disse modige og uselviske og var Andrey Stenin, der gik der i maj sidste år. Opfyldelse en redaktionel opgave, arbejdede han i Kiev, samt i områder med direkte væbnet konfrontation - inden for minedrift, Mariupol, Slavyansk, Donetsk og Lugansk. Han arbejdede der i omkring tre måneder, når forbindelsen med ham var tabt. Nylige arbejdspapirer modtaget fra ham den 5. august, sidste år. Det blev kun kendt, at i den sidste tur blev han ledsaget af Sergei og Andrei Korenchenko Vyacha, medarbejdernes intelligens korps "Donetsk Folkerepublikken (DNR).

Manglende

Den næste dag begyndte at blive lød forskellige versioner af den videre skæbne af fotojournalist. Den mest oplagte og vedholdende var den version om kidnapningen af en ansat i russisk massemedierne i Ukraine sikkerhedsstyrker. Tre dage efter forsvinden af Andrew Stenina agentur "Rusland i dag", med henvisning til sin kilde i det område af det østlige Ukraine, annoncerede bortførelsen af deres personale og officielt bragt anklager mod den ukrainske sikkerhedstjeneste (SBU). Indenrigsministeriet har åbnet undersøgelse af forsvinden af en fotograf, men senere Kiev og fandt ikke en bekræftelse af den version, at det virkelig erobrede SBU.

I mellemtiden, hans kolleger begyndte også at søge efter spor af journalisten. Det blev erfaret, at Stenin ikke informeret sine foresatte i hans særlige vej bevægelighed i Ukraine, og efter at have modtaget fra hans nyeste materiale ingen vidste i Moskva, hvor han var gået. Kolleger siger, at fotojournalist altid elsket den frie bevægelighed, ikke kan lide, når nogen trykker på toppen, kunne ikke lide at være i en bunke af diverse journalister, som er meget meget under pressens tur. Han elskede sit arbejde var helliget hende, forsøgte at bære hende ærligt. Og af disse principper ikke tolerere ballade.

Den tvetydige stilling de ukrainske myndigheder

I mellemtiden, efter en uge i de officielle kilder er der oplysninger om, at russiske journalist er under arrest, at Ukraines sikkerhedstjeneste mistænker ham for medvirken terrorisme. Denne August 12, sagde i et interview med ukrainsk rådgiver for indenrigsministeren Anton Gerashchenko. nogen tid senere nævnt Men han, at han ikke havde nogen præcise oplysninger om dette spørgsmål, han foreslog kun en sådan udvikling, og interviewere - førende lettisk radio Baltkom - fortolket hans ord forkert. Den officielle spurgte journalister ikke at genere ham med disse spørgsmål. Som svar på beskyldninger om bureaukratisk enhed radio annonceret en udskrift af interviewet.

Hans irritation af uophørlige spørgsmål om skæbne russiske journalist Mr. Gerashchenko i sidste ende besluttede at smide i et socialt netværk. På sin Facebook-side, bemærkede han, at fotografiet korrespondent Andrei Stenin eftersøgt af politienheder samt resten af de 300 mennesker mangler "i løbet af de handlinger terrorister." På en langt mere voldsomme bemærkninger, Mr. Gerashchenko provokeret Vladimir Krasnov, bedre kendt som pranker (telefon hooligan) under navnet Vovan222. Posing som assistent leder af Det Liberale Demokratiske Parti Vladimir Zhirinovsky, bragte han samtalen til emnet af journalisten. Den officielle, fremsatte en anden version, foreslog, at journalisten blev dræbt "med sine kolleger terrorister" omkring Shakhtersk. Pranker indspillet samtalen og offentliggjorde den i udskrift af netværket.

undersøgelse

Den første antagelse af den mulige død journalisten dukkede op i slutningen af august, hvor passerede nyheden af byen fandt liget i nærheden af sne, nær Donetsk. Oplysningerne dukkede op i siderne i tidsskriftet "Komsomolskaya Pravda". Fra det øjeblik af hans forsvinden var i forretningsrejse i Ukraine kolleger begyndte sin aktive søgning. Det lykkedes at spore personale "Komsomolskaya Pravda" Aleksandru Kotsu og Dmitry Steshin. Det er, hvad journalisterne var i stand til at etablere med hvem og hvor det er på vej hen Andrei Stenin før hans mystiske forsvinden.

Imidlertid har arbejdsgiveren af journalisten, og de russiske myndigheder bedt om ikke at skynde sig med de meddelelser, der ikke gør forhastede konklusioner og offentlige erklæringer, indtil de ankommer som dog var de officielle oplysninger fra den ukrainske side.

I mellemtiden, de ansatte i "Komsomolskaya Pravda" rapporterede, at ifølge deres data, Stenin i selskab med to lokale journalister, der sandsynligvis vil Gerashchenko og menes med "friends-terrorister", gik til byen sne, ind i en krigszone. Ifølge en af de militser var i stand til at fastslå, at det var i den dag, Ukrainsk regulære hær bombarderet toget af biler på vejene i Dmitrovka. Shot ikke kun militære, men også civile biler. Skeletter af brændte biler blev fundet i nærheden Dmitrovka. Og der blev fundet Renault Logan, som formentlig og flyttede i at skæbnesvangre dag, en russisk journalist.

I bilen fandt de resterne af tre personer, og i bagagerummet - professionelt fotoudstyr, linser. Ifølge åbne kilder, maskinerne var første skud rifler og maskingeværer, og derefter - af "Grad". Det blev også konstateret, at efter mordet på journalisten telefon tændt og slukket flere gange, i øvrigt, for ham nogen kom på Facebook. Opdaget kroppen erklærede, at bilen journalister bare brændt, og ild "Grad" iscenesat at forvirre spor.

support Kampagner

I mellemtiden verdenssamfundet afholdt et rally til støtte for den anden. Stævner støtte for mangler en fotograf blev afholdt i Rusland, Serbien, England, Mexico og Argentina. Offentligheden har vist øget opmærksomhed på forsvinden af en journalist er ikke den første russisk i Ukraine og krævede, at Kiev er ikke kun de officielle erklæringer, men også afgørende skridt til at afslutte tyranni i forhold til arbejderne i pennen. Til støtte for handling udtrykkes af OSCE, som senere gik til stedet for opdagelse af kroppen sammen med de Donetsk undersøgere. Hertil kommer, ganske kategorisk udtrykt af repræsentanter for Den Internationale Journalistforbund og den internationale organisation "Journalister uden Grænser".

Bureauet selv "Rusland i dag" arrangeret en indsats for at kræve løsladelse af journalisten. Desuden tags FreeAndrew blev lanceret på sociale netværk.

russiske version

Officielt bekræftede død Andrew Stenina tredje dag i september næsten en måned efter hans forsvinden. CEO for MIA "Rusland i dag" Dmitry Kiselev informeret om hans død, med henvisning til resultaterne af undersøgelsen. Således siden begyndelsen af den militære konflikt i et par måneder i Ukraine og dræbte fire russiske journalister.

Undersøgende Komité Rusland, som også holdt sin egen undersøgelse, fremsatte sin version af, hvad der skete. TFR sagde, at i Dmitrovka fra Snow flyttet konvoj af biler med flygtninge. Ikke langt fra destinationen kolonne, hvor der kun var civile, mødte han en bevæbnet gruppe, angiveligt med 79-th separat airmobile brigade af den ukrainske væbnede styrker. Undersøgelsen konkluderede, at konvojen bestående af ti biler blev ødelagt fyring eksplosive granater fra tank maskingeværer Kalashnikov. Voennosluzhatsie Ukraine næste dag besøgte stedet for hændelsen, hvor de fandt Andrew Stenina efter et par uger, søgte de døde, fundet ting taget væk og igen bombarderet i stedet for "Slottet".

De offentlige krav

Andrew Stenin hvis foto i fagligt fællesskab kaldt en af de mest imponerende og ikke, desværre, at starte en familie. Efter hans død fra sin familie kun opholdt mor. Udtrykker sin medfølelse med moderen til den afdøde tjenestemand i udførelsen af arbejdsopgaver, af journalisten, præsident Vladimir Putin tilbød dagen for den officielle meddelelse om døden. Den Udenrigsministeriet i Rusland, vurdere, hvad der er sket, kaldet tilfældet med Stenin "en anden barbarisk mord", der, i udtalelsen fra myndighederne, "arbejdet af ukrainske sikkerhed embedsmænd." I sin meddelelse har agenturet fremsat kravet til Kiev for en grundig undersøgelse. En række internationale samfund, herunder UNESCO, gjorde en lignende efterspørgsel. Oplysninger om skæbnen for en strafferetlig efterforskning af drabet på særlige korrespondent i det offentlige rum ikke.

Andrew Stenina begravet den 5. september i Moskva, Troekurov kirkegård. Under begravelsen af hans militær honnør blev givet til tre volleys af ære. Samme dag, Vladimir Putin underskrev et dekret, hvorefter journalisten blev posthumt tildelt Order of Courage.

På den samme dag i New York, holdt en fotoudstilling dedikeret til de tragiske begivenheder i Ukraine. Ved åbningsceremonien, som bød fotos og Andrew Stenina i store mængder, hyldede journalisten.

I slutningen af sommeren 2014. På internettet skruet op prædiktor, opkaldt Dmitry. Han leder sin video dagbog på youtube.com. "Den nye Nostradamus", som straks døbt det brugerne, gav sin version om, hvad der vil ske i Østeuropa i de næste tre til fem år. Det abonnenter spørgsmål var spørgsmålet, temaet som var Andrew Stenin, forudsigelser om ham var vage. Især blev han oprindeligt fortalte, at hans "nej blandt de levende eller blandt de begravede." Som han forklarede senere, forvirret han sin vision var forbundet med det faktum, at hans krop blev brændt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.