TravelingRetninger

Noravank kloster, Vagharshapat, Armenien

Enhver nation har sin egen åndelige fristed, der forener nationen. For armenierne, er det afgørende Kloster Vagharshapat. I denne artikel, afslører vi dens komplicerede historie. Mange klostre i Armenien kan prale af ærværdige alder. Men katedralen i klostret betragtes som den ældste kristne sakrale struktur i landet. Hertil kommer, at flere værdifulde helligdomme holdes i klosteret. For det første, det er et stykke af arken bygget af Noah at redde nogle prøver af dyr fra syndfloden. For det andet, i klostret Vagarshapat lagret Spydet romersk soldat gennemboret brystet af den korsfæstede Jesus Kristus. Og endelig den tredje levn - højre hånd St. Gregor Lysbringeren. Denne monastiske bolig er trone patriarken af den armenske apostolske kirke. Derfor, i iveren efter at klosteret ikke kun turister, men også til de trofaste af de kristne trosretninger. helligdom bygninger opført af UNESCO som verdens kulturarv af menneskeheden.

Noravank Kloster kortet

Hvor er trone katholikos - øverste patriark af den armenske? Cloisters, som almindeligvis betegnes som den hellige by, som ligger på Ararat-dalen i provinsen Armavir. Fra den armenske hovedstad Jerevan for at komme til Echmiadzin er ikke noget problem. Efter alt, er dette et helligt sted for indbyggerne i landet. Som for katolikker er altafgørende Peterskirken i Vatikanet, så for armenierne en stor rolle i den kristne bevidsthed spiller Echmiadzin kloster. Men toget for at komme til klosteret ubehageligt: det er placeret femten kilometer fra banegården. Bus service vil være den bedste løsning. By Vagharshapat (Armenien), hvis centrum er klostret, er kun 25 km fra Jerevan. Og taxier er som regel følges op denne bolig. Kloster indtager et stort område, så ikke mærke til det eller forbi det er simpelthen umuligt.

Forvirring med navne

Ofte kan man høre, at Vagarshapat kaldte Echmiadzin Kloster. Det ser ud til, at den anden navn på den hellige bolig har modtaget i byen, midt i hvor det er placeret. Men dette er ikke tilfældet. Det nuværende navn af klostret - Echmiadzin. I armensk betyder det "nedstigningen af den enbårne" (dvs., Jesus Kristus). Det faktum, at klostret grundlagt Grigoriy Lusavorich - den første katholikos af armenierne. I drømmen så han Guds søn, den gyldne hammer ramte jorden, hvilket indikerer i stedet for om den første sten til opførelsen af klosteret. Men før, i det sjette århundrede f.Kr., en hedensk prins Vardges bygget en stor løsning her. I det andet århundrede efter Kristus blev det en by. Under regeringstid Vagharshak Første (118-140 år), det var hovedstad i Armenien. Byen bar navnet på kongen - Vagharshapat. I sovjettiden blev navnet ændret, men i 1992 vendte tilbage. For bolig gemme navnet i den nærliggende by. Derfor kaldes Echmiadzin Kloster "Vagharshapat". Selvom den antikke by lå en lille afstand, på den venstre bred kassereren.

Historie Echmiadzin Kloster

Ifølge legenden blev den første katedral i Vagharshapat (og i hele Armenien) grundlagt i 303 e.Kr., da kristendommen blev statsreligion i regionen. Han byggede sin konge Trdat III. På dette er der en meget smuk legende, der ikke har imidlertid ingen historisk bekræftelse. Forfølgelse af Diocletian i Rom til Armenien kørte i tredive-otte smukke jomfruer. Og blandt dem var Hripsime, som var smukkere end den anden. Trdat ville gøre hende sin kone. Hripsime men lovede at hellige sig Gud. Og så kongen, der falder ind påvirke, beordrede drabet på alle 38 piger. Trdat helbrede fra vanvid kun formået at St. Gregor Lysbringeren. Kongen blev kristen, gjorde hans åndelige healer først katholikos og bygget nær slottet og klosteret Ejmiatsin Katedral. Men dette er ikke den bygning, som vi ser i dag. I første omgang blev templet lavet af træ. Stone, blev han kun det femte århundrede.

Disposition af klostret

Den vigtigste kerne var og er fortsat de Ejmiatsin Katedral. Nuværende form, det tog i år 618, da katholikos Nerses III Byggemand, når den oprindelige basilika blev erstattet af cross-kuplede kirke. Også i Echmiadzin Kloster omfatter refektoriet, kirken Shokagat og porte Trdat konge (17. århundrede), gamle (18. århundrede) og nye (XX c.) Chambers katholikos Teologisk Academy (begyndelsen af det tyvende århundrede), et hospice "Kazarapat" (18. århundrede). Der er på det område af klosteret er en anden gammel bygning. Dette er kirken Hripsime og Gayane. De blev bygget i det syvende århundrede, og ombygget i 1652. Cathedral klokketårn fik i midten af det syttende århundrede og sakristiet - i 1870.

Den kulturelle værdi af klosteret

De katedral kalkmalerier malet Ovnatan Nagash og hans barnebarn Nathan ved årsskiftet det syttende og attende århundrede. I en af gangene i kirken driver et museum af middelalderlige kunst og kunsthåndværk (etableret i 1955). Desværre har klostret gentagne gange lidt fra invasioner. I begyndelsen af det XIX århundrede, Noravank Monastery (Armenien) blev et sted for slag under den russisk-persiske krig. På grund af dette, blev byen Vagharshapat bogstaveligt jævnet med jorden. Første billeder endnu fast bopæl, står alene i ørkenen. Det indre af kirken er ikke så rig som vi er vant til at se i de ortodokse kirker. Efter alt, har den armenske kirke absorberet meget af de katolske ritualer. Væggene er dekoreret med malerier, ikke ikoner, liturgi ledsaget af orgelmusik.

kloster hellige værdi

Noravank Kloster - er trone katholikos. Ypperstepræsterne levede i klostret siden grundlæggelsen til 484-th og efter 1441. Tilstedeværelsen af de katholikos af alle armeniere, giver stedet en særlig aura. Men Surb Etchmiadzin er også en samling af uvurderlige relikvier. Her kan du se de relikvier af Ioanna Predtechi, Saint Esteve apostlene Andreya Pervozvannogo, Bartholomæus, Thomas og Thaddeus. Special ærbødighed omgivet af partikler af Noahs Ark, spyd Gegard, mest ærefulde af Kristi kors og hans tornekrone. De religiøse helligdage i Echmiadzin kloster pilgrimme selv fra udlandet.

Hvad skal man se turist?

Sørg for at besøge museet. Den gemmer gaver, som i forskellige år portrætteret de katholikos af: beklædning, guld og sølv fartøjer, kors og andre kirkelige redskaber. Hvis du har stærke nerver, tage et kig på kirken St. Gayane. I dette tempel er der en særlig slagteri, hvor en slagter slagter dyr - får, kalve eller haner, som de ofrede. Denne ceremoni, kaldet mat, lavet med baby barnedåb (han malede et indlæg blod på panden). Mange kristne kalder det et levn fra gamle hedenskab. Men armenierne gøre måtter for sundhed eller for hvile for sjælen af den afdøde. Og for at gå til klostret Echmiadzin. Armenien kan prale endnu en helligdom, meget tæt på det berømte kloster. It Zvartnots eller tempel Vigil Forces, bygget i det syvende århundrede. I det tiende århundrede blev det ødelagt på grund af en fejl i beregningen af arkitekter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.