SundhedPræparater

Neuroleptisk er ... Virkningen af neuroleptika. Liste over antipsykotika

Neuroleptikasyndrom - en særlig stof, der bruges i en række forskellige psykiske lidelser. Typisk er sådanne værktøjer anvendes til behandling af neuropatiske syndromer, psykose, lægemiddel kan også anvendes i de hallucinationer. Også, antipsykotiske lægemidler er ordineret til at forebygge de vigtigste manifestationer af psykiske sygdomme hos mennesker.

De vigtigste virkninger af præparatet

Virkningerne af neuroleptika er mange facetter. Den vigtigste farmakologiske egenskab - en slags en beroligende virkning, der er kendetegnet ved en reduktionsreaktion på ydre stimuli, svækkelse affektive spænding og ophidselse, undertrykkelse af angst, nedsat aggressivitet. Antipsykotiske lægemidler kan undertrykke hallucinationer, vrangforestillinger og andre psykiatriske symptomer, har en terapeutisk virkning hos patienter der lider af skizofreni og andre psykosomatiske lidelser.

Visse lægemidler af denne gruppe har antiemetisk aktivitet, er en virkning af neuroleptika opnået på grund af den selektive inhibering kemoreceptorernes trigger (triggers) sektioner af medulla oblongata. Nogle antipsykotika kan have en beroligende eller aktiverende (energigivende) effekt. Et antal dataelementer kendetegnet ved organer normotimicheskoe og antidepressiv virkning.

Farmakologiske egenskaber på forskellige neuroleptiske lægemidler udtrykkes i forskellige grader. Kombinationen af den primære antipsykotisk virkning og andre egenskaber definerer profilen af deres virkning og indikationer.

Hvordan antipsykotika?

Antipsykotika - lægemidler, deprimerende indflydelse på reticular dannelsen af hjernen. Drug Action data også forbundet med indflydelse på forekomsten og holde excitation i forskellige led i det centrale og perifere nervesystem. Dag, den mest undersøgte er virkningen af neuroleptika som mægler indflydelse på de processer i hjernen. Forskere har akkumuleret tilstrækkelige data om virkningerne af disse midler på adrenerge, serotonerge, dopaminerge, cholinerge og GABAerge neurotransmitter andre processer, som indbefatter virkningen på neuropeptid og hjerne system. Især en masse opmærksomhed for nylig givet til processen med interaktionen af dopamin i hjernen strukturer og neuroleptika. Når inhibering af mediatoraktivitet af dopamin vises vigtigste bivirkninger af disse lægemidler, udvikler såkaldt neuroleptisk syndrom karakteriseret ved ekstrapyramidale lidelser, for eksempel, såsom ufrivillig muskelsammentrækning, akatisi (rastløshed), parkinsonisme (tremor, muskelstivhed), rastløshed, feber . Denne virkning opnås på grund af den blokerende virkning af neuroleptika i subkortikale strukturer i hjernen, hvor lokaliserede stort antal receptorer, der er følsomme over for dopamin.

Manifesterende bivirkninger af antipsykotika - det er en anledning til korrektion af behandlingen og udnævnelsen af særlige korrektorer (narkotika "Akineton", "Cyclodol").

farmakodynamik

Neuroleptisk - et stof, der virker på centrale dopaminreceptorer provokerer nogle endokrine lidelser, herunder dem under deres indflydelse stimulerer amning. Når blokerende neuroleptika hypofyse dopaminreceptorer forøget sekretion af prolaktin. Virker på hypothalamus, disse lægemidler inhiberer udskillelsen af væksthormon og corticotropin.

Antipsykotika - lægemidler, der har relativ kort halveringstid i kroppen, og efter en enkelt indgivelse, de har en kort virkning. Forskere har skabt en særlig medicin med længere virkningsvarighed ( "Ditt depot", "Geloperidola decanoat," "Piportil L4", "klopiksol depot"). antipsykotika er ofte kombineret med hinanden om morgenen tage stoffet stimulerende virkning, i den anden - et beroligende middel. For at relief anbefales den affektive-vrangforestillinger syndrom at tage sammenholdt antidepressiva og antipsykotika.

Indikationer

Modtager foreskrevne antipsykotika, især til behandling af nozogeny paranoide reaktioner (følsomme reaktioner) og kronisk somatoform smertelidelse.

Forordninger ordinering af data

neuroleptisk behandling initieres med sekundær destination terapeutisk dosis, og derefter evaluere effekten og beslutte behovet for at ændre doseringen. Doseringen af neuroleptika hurtigt vokset til en vis størrelse, som derefter reduceres gradvist i 3-5 gange, og terapi bliver et anti-understøttende karakter. Ændre tildelte mængde af lægemidlet er strengt på individuel basis. På vedligeholdelsesdoser passere efter de har nået den ønskede terapeutiske virkning. Gennemføre anti-tilbagefald terapi bedre at lægemidler, som er forlænget virkning. Fremgangsmåden til administration af psykofarmaka er vigtig. I den indledende fase af behandlingen, anbefales parenteral indgivelse, hvor lindring af symptomer forekommer hurtigere (intravenøs bolus, intravenøst drop, intramuskulær). Yderligere fortrinsvis oralt tage neuroleptika. Liste over de mest effektive lægemidler vil blive givet i det følgende.

Lægemiddel "Propazin"

Dette værktøj har en beroligende virkning, reducerer angst og motorisk aktivitet. Medicin, som anvendes i grænsetilfælde lidelser hos patienter med somatiske sygdomme, hvis der er foruroligende, fobilidelser, obsessiv. Tage medicinen inde 2-3 gange om dagen i 25 mg, om nødvendigt - kan dosis øges op til 100-150 mg dagligt. Ved anvendelse af små doser af manifestationer af Parkinsons sygdom, som regel, ikke overholdes.

Lægemiddel "Etaperazin"

Antipsykotisk medikament har en aktiverende virkning og påvirker syndromer der er præget af sløvhed, forvirring, apati. Desuden er stoffet "Etaperazin" anvendes til behandling af neuroser, ledsaget af stress, frygt, angst. Den daglige dosis af medikamentet er 20 mg.

Betyder "Triftazin"

Protivobredovym lægemiddel har en markant virkning lindrer hallucinatoriske lidelser. Medikamentet har en moderat stimulerende (energigivende) virkning. Det kan anvendes i behandlingen af atypisk depression med fænomenet besættelse. Til behandling af somatoforme lidelser medicin "Triftazin" kombineret med antidepressiva og beroligende midler. Doseringen af medikamentet er 20-25 mg per dag.

Lægemiddel "teralen"

Medikamentet har antihistaminisk og neuroleptisk aktivitet. Forberedelse "teralen" er en mild beroligende og har en positiv effekt i sinestopaticheski ipohondricheskih tegn grænse registrere psykosomatiske symptomer, der udvikler imod smitsomme somatogene, vaskulære manifestationer i neuro patologier. Udbredte i gerontologisk praksis og pædiatri. Anbefales til brug i allergiske lidelser og hud sår. Lægemiddel inde på 10-40 mg per dag, intramuskulært anvendt som en 0,5% opløsning.

Betyder "Tiridazin"

Det stof har antipsykotisk effekt med beroligende effekt uden at forårsage sedation og apati. Også den medikament udøver moderat timolepticheskoe handling. Den mest effektive retsmidler ved følelsesmæssige udstillinger rastrojstvah, kendetegnet ved stress, angst, ophidselse. Ved behandling af grænsetilfælde anvendte betingelser 40-100 mg lægemiddel per dag. Når fænomener som neurasteni, irritabilitet, angst, neurogen funktionelle gastrointestinale og kardiovaskulære lidelser tager medicin 2-3 gange om dagen for 5/10/25 mg. Præmenstruel nervesygdom - 1-2 gange dagligt til 25 mg.

Lægemiddel "Chlorprothixenum"

Antipsykotisk medicin og har en beroligende virkning, øger effekten af hypnotiske lægemidler. Brugte narkotika i psykoneurotiske tilstande karakteriseret ved frygt, angst. Brug af stoffet er angivet i neurose, herunder på baggrund af forskellige somatiske sygdomme, søvnforstyrrelser, hudsår, subdepressive tilstand. betyder af 5-10-15 mg dosis, tage medicinen efter måltider 3-4 gange om dagen.

Lægemiddel "Flyuanksol"

Dette værktøj har antidepressiv, aktiverende, anxiolytisk effekt. Ved behandling af depressive tilstande tage apathic 0,5-3 mg lægemiddel per dag. Til behandling af psykosomatiske lidelser med subdepression, asteni, hypokondriske manifestationer daglige dosis er 3 mg. Lægemiddel "Flyuanksol" ikke forårsager søvnighed i dagtimerne og har ingen effekt på fokus.

Betyder "Eglonil"

Den regulerende virkning lægemiddel på CNS, har en moderat neuroleptisk aktivitet, som er kombineret med nogle antidepressive og stimulerende virkninger. Det anvendes i forhold, der er karakteriseret ved svækkelse, sløvhed, anergi. Anvendelse til patienter med somatoform, somatiserings tilstande på baggrunden subdepressive humør og hud lidelser, ledsaget af kløe. Denne medicin er især indiceret til brug hos patienter, hvor der er en skjult form for depression, senestopaticheskie lidelse. Det anbefales også brugen af narkotika "Eglonil" med depression med udtalt cephalgic syndrom, tilstedeværelsen af sådanne fornemmelser som svimmelhed og migræne. Værktøjet har også en cytobeskyttende virkning på maveslimhinden, så det anvendes til behandling af tilstande, såsom gastritis, ulcus duodeni og mave, irritabel tarmsyndrom, Crohns sygdom. Den anbefalede dosis - 50-100 mg per dag, kan den daglige dosis øges til 150-200 mg om nødvendigt. Medicin kan tages i kombination med sederende antidepressiva.

Bivirkninger af neuroleptika

Som enhver anden medicin, de negative aspekter er, og antipsykotika, anmeldelser dem, der brugte sådanne midler indikerer den mulige udvikling af bivirkninger. Langvarig brug eller misbrug af disse stoffer kan forårsage følgende fænomener:

  • Alle accelereret bevægelse, en person uretfærdigt bevæger sig i forskellige retninger, som regel med en høj hastighed. Slip af med tvangstanker, falde til ro, finde en behagelig stilling, kan du først efter modtagelse af psykofarmaka.

  • Der er en konstant bevægelse af øjne, musklerne i ansigtet og forskellige dele af kroppen, grimasser.

  • På grund af ødelæggelsen af de ansigtsmuskler ændre sine funktioner. "Skæve" en person kan aldrig vende tilbage til normal, ophold med den person indtil sin død.

  • På grund af de intensivafdelinger neuroleptika og undertrykkelse af nervesystemet udvikler svær depression, som i væsentlig grad påvirker effektiviteten af behandlingen.

  • Neuroleptisk - et stof, der har en direkte virkning på mavetarmkanalen, så behandlingen data medicin kan føle ubehag i maven, mundtørhed.

  • Sådanne stoffer, der udgør neuroleptika som thioxanthen og phenothiazin, negativ indvirkning på menneskelige syn.

atypiske antipsykotika

Sådanne lægemidler er en større effekt på serotonin receptorer end dopamin. Derfor angstdæmpende og beroligende effekt de har mere udtalt end antipsykotisk. I modsætning til typiske neuroleptika, de mindre påvirke hjernen.

Overvej de vigtigste atypiske antipsykotika.

Lægemiddel "Sulpirid"

Dette stof anvendes til behandling af tilstande, såsom somatized mentale lidelser, hypokonder, senestopaticheskie syndromer. Medikamentet har den virkning at aktivere handlingen.

Lægemiddel "amisulprid"

Virkningen af dette værktøj er magen til den forrige forberedelse. Det anvendes ved tilstande med hypobulia, apatisk manifestationer for cupping hallucinatoriske-vrangforestillingslidelser.

Betyder "Clozapin"

Det stof har en markant beroligende virkning, men ikke forårsager depression. Brugte lægemiddel i behandlingen af katatonisk og hallucinatoriske-vrangforestilling syndromer.

Betyder "Olanzalin"

Stoffet bruges i psykotiske forstyrrelser og katatonisk syndrom. Med langvarig brug af lægemidlet kan udvikle fedme.

Lægemiddel "risperidon"

This atypiske midler anvendes mest almindeligt. Elektiv lægemiddel har virkning mod hallucinatoriske-ellevild symptomer, katatonisk symptom, obsessiv-kompulsiv sygdom.

Betyder "Rispolept-Consta"

Dette er en langtidsvirkende medicin, der stabiliserer patienter sundhed. Også det betyder viser høj effektivitet mod akutte hallucinatoriske-paranoid syndromer endrogennogo tilblivelse.

Lægemiddel "Quetiapin"

Dette stof, ligesom de andre atypiske antipsykotika, påvirker både dopamin og ved seratoninovye receptorer. Det anvendes i den paranoide, hallucinatoriske syndromer, manisk ophidselse. Medicin har antidepressiv og moderat udtalt stimulerende virkning.

Lægemiddel "Ziprasidon"

Betyder påvirkninger dopamin D-2 receptorer, 5-HT-2-receptor og blokerer genoptagelsen af noradrenalin og serotonin. Det bestemmer dens effektivitet i behandlingen af akutte hallucinatoriske-vrangforestilling og affektive lidelser. Brug af stoffet er kontraindiceret i nærvær af arytmier og abnormiteter i det kardiovaskulære system.

Betyder "Aripiprazol"

Medicinen bruges i alle typer af psykotiske lidelser. Det stof er med til at genoprette den kognitive funktion i skizofreni terapi.

Betyder "Sertindol"

Anvendt lægemiddel når inert-apathic stater lægemiddel forbedrer kognitiv funktion, har antidepressiv aktivitet. Med omhyggelig brug medicin "Sertindol" i hjertekarsygdomme - kan forårsage arytmi.

Lægemiddel "Invega"

De medicin forhindrer forværring katatonisk, hallucinatoriske-vrangforestilling, psykotiske symptomer hos patienter med skizofreni.

Bivirkninger af atypiske antipsykotika

Aktion af lægemidler, såsom "Clozapin" "olanzapin" "Risperidon", "Ariprazol" fænomen er ledsaget af en betydelig neyrolepsii og endokrine ændringer, der kan forårsage vægtøgning, bulimi udvikling, som øger mængden af visse hormoner (prolactin). I behandlingen af medicin "Clozapin" kan der være anfald og agranulocytose. Accept betyder "Quetiapin" ofte forårsage døsighed, hovedpine, forøget levertransaminaser, stigning i kropsvægt.

Det er værd at bemærke, at i dag, har forskerne akkumuleret tilstrækkelige oplysninger overlegenhed atypiske antipsykotika i typisk ikke så væsentlig. Og modtage deres tildelte ved brug af typiske neuroleptika væsentlig forbedring af patientens tilstand er ikke observeret.

Tilbagetrækning af neuroleptika

Ligesom enhver anden medicin, har psykoaktive egenskaber, antipsykotiske lægemidler forårsage alvorlig psykisk og fysisk afhængighed. Pludselig seponering af lægemidlet kan udløse udviklingen af stærke aggression, depression. Man bliver for utålmodig, klynker. Også kan forekomme tegn på sygdommen, behandlingen påføres antipsykotika.

Fra et fysiologisk synspunkt manifestationer af sager ligner symptomerne neuroleptiske lægemidler under afskaffelsen: en mand plaget af smerter i knoglerne, han lider af hovedpine, søvnløshed. Kan udvikle kvalme, diarré og andre gastrointestinale sygdomme.

Psykologisk afhængighed ikke tillader en person til at opgive brugen af disse midler, fordi det gør ondt frygt for at vende tilbage til den dystre, deprimerende liv.

Hvordan kan stoppe med at tage neuroleptika, uden at forstyrre normal helbredstilstand? Først og fremmest skal du vide, at ved hjælp af antipsykotiske lægemidler uden en læges recept er kontraindiceret. Kun en erfaren specialist er i stand til i tilstrækkelig grad at vurdere patientens tilstand og den rette behandling. Også, vil lægen rådgive om at reducere dosis af medicinen indtages. Dosis bør reduceres gradvist, uden at forårsage alvorlige gener. Yderligere specialist ordinerer antidepressiva, som vil støtte patientens følelsesmæssige tilstand og for at forhindre udviklingen af depression.

Neuroleptikasyndrom - en medicinsk værktøj, der giver dig mulighed for at normalisere den mentale tilstand af en person. Men for at undgå udvikling af bivirkninger, skal du sørge for at følge anbefalingerne fra lægen og ikke selvmedicinering. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.