Intellektuelle udviklingReligion

Moskva Historisk Mosque: base, religiøse aktiviteter

Moskva Historisk moskeen er den ældste af i dag muslimsk sted for tilbedelse af hovedstaden. Denne bygning er placeret på Bolshaya Tatarskaya gaden, d. 128, i det tidligere område det muslimske samfund.

Gamle moskeer i hovedstaden

Historien om denne bygning er helt usædvanligt og intens. Konstrueret en historisk moské i Moskva var i 1823 på foranledning af muslimske Tatar samfund bøn. Selvom Rusland er i mange århundreder, en ortodoks land, i henhold til de krøniker, lignende konstruktioner i hovedstaden eksisterede før. Den første omtale af moskeen i Moskva går tilbage til 1712. På de samme gamle religiøse bygninger er der oplysninger i folketællingen af 1744. Det er placeret på webstedet var prinsen Sulmamid-Murza Simeneya. Efter hans død, arvingerne solgte jorden til købmanden Schukin. Da moskeen på det tidspunkt var der allerede i en meget dårlig stand, den nye ejer beordrede hende til at bære. Ifølge andre rapporter, blev denne bygning brændt af soldater fra Napoleon i 1812.

hus for tilbedelse

I 1816 storbyområder købmænd muslimsk spark Izmailov, MacKay Abdul, Mullah Mirza Navruzov og usbekere appelleret til kejseren om tilladelse til at bygge en moske for at erstatte det tabte sten. Eksisterende religiøse muslimske bygninger på det tidspunkt allerede var i St. Petersborg og Kazan.

Tilladelse til at bygge en moske og handlende Mulla blev givet. Imidlertid blev den betingelse leveret til muslimer: denne bygning ville ikke være i denne religiøse bygning, og de sædvanlige bønnemøde, ikke adskiller sig fra almindelige hjem. Myndighederne frygtede, at opførelsen af denne moské med minareter i hovedstaden i staten den ortodokse forårsage ubrugelige rygter.

I efteråret 1823 på jorden Hashalova Tatar samfund bøn Ifølge regeringen planer om at påbegynde opførelsen af en enkelt-etagers hus for tilbedelse. Senere købmanden gav territorium til det muslimske samfund som et waqf. I en sådan fungerede en historisk moské i flere årtier. I 1858, i henhold til de krøniker, blev det udført reparationer.

genopbygning

Fremkomsten af denne muslimske moské bøn hus kun erhverves i 1882. En ansøgning om genopbygning af bygningen myndigheder indgav ældste tatarisk muslimske bøn Agiev samfund og Hyrum-Devishev. Projektet med den nye konstruktion var arkitekt DI Pevnitsky. Byggetilladelse gav generalguvernør Prince VA Dolgoruky.

Under genopbygningen af Moskva Historisk moskeen blev udvidet langs de vestlige og østlige facader. Samtidig over begge udvidelser rejst minareter. Det eksisterede før dette hus for tilbedelse ikke kunne rumme mere end 300 mennesker. I den nye bygning var vi fri til at bede på samme tid i 1500 muslimerne.

At gamle moské, Moskva hele XIX århundrede blev betragtet domkirken. På nuværende tidspunkt er denne status bygget i 1904 i Vypolzov vognbane byggeri. I dag, moskéen bygget i Tatar Lane, tatarisk kaldet Al-Masjid al-Tarija, at russiske oversættes som "historisk". I 1915 blev det vedlagte stenbygning madrassaer. I dag fungerer det som en administrativ bygning.

I de sovjetiske år

Efter revolutionen, har den historiske moské i Moskva handlet i nogen tid. I 1923-1925, han prædikede her kendt muslimsk gejstlig Musa Bigiyev. I 1937 blev moskeen lukket og placeret i trykkeriet bygning, samt udkastet til bord, DOSAAF og civile hovedkvarter. I 1967 blev minareter revet ned.

I de efterfølgende år har muslimerne gentagne gange indgivet et andragende til tilbagelevering af samfundet bygningen. Således i 1944-1947 års anvendelse af dette blev leveret af General Yakubom Chanyshevym. I 80'erne med et lignende andragende Abdullovich ældste appelleret til myndighederne, Meryakubovich, Kikichev.

Overførsel samfund bygning

Beslutningen om tilbagelevering af moskeen troende blev kun i den 90. år af forrige århundrede. Men "Art print" personale lå dengang i trykkeriet bygning udtrykt om denne protest. Som følge heraf blev moskeen kun overføres til samfundet i 1991

I 1992, de troende holdt en rekonstruktion af bygningen. I dette tilfælde blev penge til at reparere og konvertering identificeret ambassade Saudi-Arabien i Rusland. Igen de troende deres døre Moskva Historisk Mosque åbnede i 1993. I 1998 var det en anden stor rekonstruktion af bygningen, denne gang på bekostning af RT Bayatizova.

Moskeen i dag

Ikke kun religiøse, men også velgørende, og uddannelsesmæssige aktiviteter - det er det, i dag er engageret i en moské i Moskva. Historisk moské i denne henseende er ingen undtagelse. Bønner udføres her hver dag, syv dage om ugen. Også fredag prædikener bliver holdt i moskeerne, er muslimske bryllupper, navngivningsceremonier. Enhver troende kan bestilles her til begravelse bøn. Moske leverer også en spisestue til bryllupper og begravelser.

Fra oktober til april hvert år i opbygningen af en søndagsskole. Klasser afholdes helt gratis for alle. Der er både russisktalende og Tatar klasser. Undervist i skole imamer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.