Intellektuelle udviklingReligion

Hvide kirke. Kirken, som gav byen sit navn

I Ukraine, i den sydvestlige del af Kiev-regionen, på bredden af floden Ros spredt bemærkelsesværdigt ren og hyggelige gamle bydel - hvide kirke. Om, hvor mange år, at bosættelser, kan du dømme efter sådanne detaljer. Den første omtale af det findes i en af de ældste historiske dokumenter i Rusland - Ipatiev Chronicle (1115). Byen har mange smukke steder og mindeværdige attraktioner. Men det mest det vigtigste er knyttet til hans navn.

grå oldtid

Forestil Kievan Rus XI århundrede. Den unge stat vokser og tager til i styrke, at få de venskabelige forbindelser med sine naboer og overholdelse af fjender. Blandt de sidstnævnte er særligt plaget Rus steppe nomader. (Navnet på Yuri fik sig Yaroslav døbt) for at beskytte skytshelgen hagl og nærliggende jord fra deres togter, i 1032 af Yaroslav den Vise blev lagt fæstningsby Juriev. På en bakke kaldet Castle Hill, blev det bygget af lette sten slot-fæstning, og i den hvide kirke - kirken, hvor byen senere blev omdøbt. De begyndte at slå sig ned omkring mennesker, og efterhånden blev en by checkpoint. Mange kampe fæstningen stod før i 1240 det fuldstændig ødelagt Tatar-mongolerne. Overlevede kun rester af templets vægge. Med dem og genoplivning af forliget, at forstemning af de nye bygninger. Selv da, og vi begyndte dette sted kaldes hvide kirke. Kirken selv, ak, er gået i glemmebogen.

Vindene historie

Generelt byen var overraskende meget turbulent og rig biografi. I det XIV århundrede er det styret af hertugdømmet Litauen, så - Rzeczpospolita. I de XVI-XVII århundreder i provinsen og derefter bryde ud den folkelige opstand. Når Bohdan Khmelnytsky byen blev centrum for den nationale befrielseskamp. Så gjorde han sin personlige bopæl Hetman Mazepa. I 1706 grundlagde de byen hvide kirke i kirken i den ukrainske barokstil. Denne storslåede sten bygning blev ikke afsluttet inden udgangen grund af overførslen af byen til den polske regering. Det blev bygget op kun en del, kaldet St. Nicholas kirke. Den overlevede til i dag.

katolske kirke

Byen og de omkringliggende områder i begyndelsen af det nittende århundrede var ejet af familien til den polske adel Branicki. Tak til dem og fik en hvid kirke kirke, som blev stolthed og den vidunderlige udsmykning af disse steder. T. k. Branitsky var katolikker, har de bygget på Castle Hill katolske kirke til ære for Ioanna Krestitelya. Placeringen blev ikke valgt ved en tilfældighed: det er her engang stod en gammel kristen helligdom - den første kirke. Og nu er hvide kirke er stolt af denne vidunderlige monument af arkitektur. Bygget efter de strenge love katolicismen, er kirken slående pragt, majestæt, harmonisk proportionalitet alle dele og komponenter. Især beundrere indvendige indretning af bygningen: stuk, maling, udsmykkede. Vidunderlige akustik i kirken. Så ofte er der aften med orgel og kammermusik.

ortodokse kirker

Og endnu mere ortodokse, denne by - den hvide kirke. Kirker, der opererer i det, ikke give efter for kirke eller ydre skønhed eller boligindretning. Dette Mykolaiv (bygninger XVIII-XIX århundrede), kirken Marii Magdaliny (XVIII århundrede), Transfiguration katedralen, en af de største i byen (XIX århundrede). Bygningen er ikke bare dekoreret den hvide kirke. Kirken er lokale interessepunkter beskyttet af staten som genstande af kulturel og historisk fortid. Byen og dens beboere kan være stolte af: en glorværdig historie og finkultur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.