HjemlighedHavearbejde

Monarda blomst

Monarda - en blomst fik sit navn fra den spanske læge og botaniker Nicholas Monardes, der beskrev ejendommen og byder på mange nyttige planter, hjemmehørende i Amerika, og det er blevet populær.

Bergamot, amerikansk Melissa, citron mynte - er disse folks navne ofte kaldet almindelig Monarda. Gamle indianere røde blomster af vilde dvoychatoy Monarda brugt til brygning te, smagen minder om lignende drikke af mynte. Denne te har nydt godt af mavesmerter og var antipyretisk.

Monarda har omkring et dusin arter, der har valgt det meste til Nordamerika. Det skal bemærkes, at en af de mest populære arter af denne blomst er Monarda citriodora og Monarda hybrid.

Som årlige og flerårig plante rod, det har en direkte forgrening stilk, der ikke overstiger højden af et hundrede og halvtreds centimeter, simple blade er tandede, aflang-lancetformede. Monarda blomster er forskellige to læber, som er samlet i tætte racemose eller capitatum blomsterstand form samt dens lille størrelse og den duftende duft af hvid, rød, lilla, gule eller plettede farver. Blomsterstand anbragt sædvanligvis over hinanden på stilken, og i diameter nå størrelsen af seks til syv centimeter. Fordelen ved Monarda er det frugten af en møtrik, og stængel og blomsterstand planter har sådan en bred buket af dufte, at han ville blive misundt af enhver i denne blomst. Dens mest populære varianter betragtes mynte og citron.

Lemon Monarda - en dekorativ blomst, der når en højde på op til halvfems centimeter og har en krydret smag, er bladene udstyret med elegante udtalt citron smag. Blomsterstande er repræsenteret af fem, syv hvirvler, som er små lilla blomster. Monarda flor citron dråber i perioden juli - August. Som en fordringsløs plante, er det stadig brug for en frugtbar jord. Monarda passer solrige områder, men det kan også vokse på steder med svag skygge.

Optimal tid til at begynde at så Monarda er April. Seks til ti dage ud af landet er kommet for dagens lys lidt Monarda. Flower i det åbne land bør plantes i maj. Det skal bemærkes, at det er nødvendigt at nøje overholde afstanden mellem planterne, bør det være mellem tredive til tredive centimeter.

Monarda hybrid kombinerer to arter - dobbelt hestemynte og Monarda rør. Denne hybrid Monarda mange år, har en højde på ikke mere end en meter, rene røde blomster er små, men ellers er det det samme, det er ganske sædvanligt Monarda.

Flower er nødvendigt at give et specielt forberedt sted i efteråret. For at gøre dette, skal jorden være perekapat, ukrudtsbekæmpelse og befrugte, tilsætte en kvadratmeter af jord, to - three kg gødning, også nødt til at tørv eller kompost (i små mængder), superphosphat - omkring halvtreds gram, og kaliumsaltet - omkring tredive gram. Hvis du er ejer af hjemmesiden med en sur jord, du har brug for at gøre kalk, hvor der kræves per kvadratmeter jord for at tilføje fyrre gram kalkmørtel.

Med ankomsten af foråret i jorden har brug for at tilføje kvælstofgødning type i mængden af tyve - tredive gram per kvadratmeter. Hvis retten i tørt vejr, Monarda brug rigelig vanding, ellers forekomsten af meldug er uundgåelig. Tørre, varme somre jorddækning jorden er nødvendig, som bruges til tørv eller humus.

Med sådan pleje vil du vokse smukke Monarda, hvis blomst bruges af mange kokke som krydrede tilsætningsstoffer til retter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.