HjemlighedHavearbejde

Jordbær felt - og en godbid, og helbredelse

Måske skulle vi bare klarlægge: jordbær felt til jordbær ikke finder anvendelse. Det er ikke engang slægtninge, som nogle gartnere. Her de dramatiske forskelle i form af bladene og bær, og i smag og aroma.

Aner til havejordbær kom til os fra Nordamerika, og jordbær felt var "født" i vore lande. Blade fra planten komplekse, trebladede, oval-rhombiske form, mørkegrønne ovenfor og silkeagtig pubertære nedenfor. Rødderne af den skrå, mindre vandret. Skud over jorden, to typer (vegetativ, generative). Disse kan vokse til 25 cm og ender i små corymbose blomsterstande med et piskeris dækblade.

Formeret felt jordbær meste vegetativt. Hovedparten af bærrene modnes i begyndelsen af juli. Af den måde, frugterne er ikke bær og små "nødder", nedsænket i kødet som sit grundlag. Jordbær er faktisk er tilgroet beholder. Den modnet tilstand, det er lyse rødt, meget duftende og sød.

Den vokser på enge, lyse lysninger, skovbryn overvejende løvskove. Du kan finde den på skovbrandene, lysninger, ved vejkanter motorvej og på skråninger af jernbaner.

Du kan finde det interessant er det faktum, at jordbær er klassificeret i flere typer: den ene vokser i sit område (Fjernøsten, vestlige Sibirien, Kina, den europæiske del af Rusland, Mongoliet), men de er alle så ens, at en person, der ikke har en særlig botanisk uddannelse det er svært at skelne et bær fra Trans-Baikal område fra bær af forstæderne.

Jordbær felt indeholder en masse sukker, calcium, jernsalte, syrer, mikronæringsstoffer, makronæringsstoffer, olie. Som et levnedsmiddel bær brugt siden oldtiden. Det er meget velsmagende og duftende i konserves, syltetøj, kompot. Med det kan du tilberede buddinger og tærter.

Strawberry blade, der er indsamlet i foråret eller sene efterår, lidt tørret og korrekt fermenteret, det kan erstattes af te, som er en meget pænere én, som vi brugte til at købe i butikkerne. Af den måde, er det ikke kun velsmagende, men også nyttigt for dem, der ofte får kold. Hvis du ikke er meget fortrolig med den teknologi til fremstilling af en fermenteret te, kan du gøre bladene af jordbær, skåret i blomstringsperioden (de er kun tørres i skyggen i forbindelse med små klaser i limbo). Bærrene skal indsamles om morgenen, så snart duggen er kommet, eller bare når varmen aftager. Tør dem som blade, også i skyggen eller i en ovn opvarmet til 40 ° C. Tørrede bær mørkere, bliver lyse rødt.

På de medicinske egenskaber af jordbær er nævnt i det gamle litteratur (Vergil, Ovid), og Mattsoli (botaniker og læge, XVI cent.) Skrev, at dens bær bruges ikke kun som en godbid, og maden, men de har blandt andet en choleretic effekt, lindre tørst og varme , hjælpe med smerter i maven.

Alkohol tinktur - et fantastisk værktøj mod uønsket tan mod uklarhed af hornhinden. Rødder og blade af jordbær helbrede sår og sår, skåret milt, styrke tandkød, tænder overvældende.

Jordbær felt klarer godt med en almindelig forkølelse og endda advarer hende kaster sten fra lever og nyrer, der bruges som et diuretikum og antiavitaminoznoe midler. Infusion af blade i stand til at udvide blodkarrene, og er derfor effektiv til hypertension i den indledende fase. Frisk frugt (eller tørret og gennemvædet) vist i gigt, forstoppelse, mavesår, aterosklerose, hypertension. De er ikke blot forbedrer fordøjelsen og stimulere appetitten, men også øge hæmoglobin. Men ikke alle jordbær nyttige. Sommetider mulige bivirkninger - angioødem, urticaria, kløe.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.