FinanserBanker

Bank multiplikator

Banking multiplikator - en mekanisme til væksten i den samlede pengemængde, som er på indlånskonti af hver enkelt kommerciel bank som følge af flytning af midler fra en konto til en anden.

Banker multiplikator fungerer ikke kun, når en kommerciel bank giver kredit, men også i det tilfælde, hvor centralbanken køber fra kommercielle banker i den valuta, aktier eller andre værdipapirer. Som et resultat, er der en reduktion af bankernes ressourcer, der investeres i aktiv drift, og vækst af frie reserver, som derefter bruges til udlån, dvs. starter bank multiplikator. Lad os undersøge dette begreb nærmere.

RESUMÉ bank multiplikator mekanisme, og det er mest bekvemt at detektere et specifikt eksempel. Antag, at en vis virksomhed, der tjener banken A har solgt provenuet af eksporten gennem direkte inddragelse af banken på MICEX i mængden af 10 000 gnide., Hvilket var senere oversat til korrespondent hensyn til Central Bank of Den Russiske Føderation. En bank overførte midler til afvikling hensyn til den selskabsskat (efterspørgsel depositum). Ifølge standarder fastsat af Centralbanken, at en del af pengene krediteres en særlig konto med et obligatorisk minimum reserve. Antage, at en obligatorisk sats er 4%. Så reserven beløb vil være lig med 400 rubler.

Således er den forretningsbank råder mængden af 9600 rubler., Som kan bruges til profit. Disse værktøjer kaldes undertiden overskydende reserver af kommercielle banker. Intet forhindrer etableringen af dirigere dem til et andet lån selskab, der bruger sine tjenester. Så vores bank giver et lån til et andet selskab i mængden af 9600 rubler. Som et resultat af denne operation, det overskydende reserve reduceres til nul med en samtidig indskrivning udstedte beløb på indskud i samme bank. Så med hjælp af et lån firma betalte for råvarer og det overførte beløb til en konto tilhørende leverandøren i banken B. Som følge heraf har til sin rådighed midler beløber sig til 9600 rubler, 4%, hvoraf (384 rubler) er i reserven, og de resterende 9216 rubler. Bank B kan også sende til kredit for nogen anden virksomhed. Således er der en stigning i de penge, og de eksisterende lån og indlån nye summer tilføjes.

Lad os nu overveje, hvordan vi kan beregne bank multiplikator. Formlen er som følger:

Kb.m. = M2k.g. (M2k.g. - M0n.g.), hvor

Kb.m. - koefficient multiplikatorgruppe;

M2k.g. - mængden af penge i slutningen af året forliget;

M2n.g. - størrelsen af pengemængden i begyndelsen af referenceåret;

M0n.g. - hele beløbet af kontanter i begyndelsen af referenceåret.

Banker multiplikator fungerer kun, når banksystemet har to niveauer. Placeret på første centralbank, der styrer mekanismen. Og på det andet niveau er direkte kommercielle bankerne selv, at den er startet, uanset deres ønsker. I dette tilfælde er effekten af at øge de penge ikke opnået en enkelt organisation, men hele banksystemet. Det er indlysende, at den bank animationen afhænger af størrelsen af de krævede reserver. Den lavere sats, de mere kommercielle bankers frie reserver, de flyder og derved øge pengemængden.

Bank multiplikator kan operere i den modsatte retning. Hvis kunderne begynder massevis til at hæve penge fra indskud, vil det samlede beløb for alle lån reduceres og kreditkrisen pengemængden.

Det er værd at bemærke, at blandt alle aktive operationer i banksektoren kun kredit investeringer kan skabe nye indskud og dermed opfylde den funktion at udledningen af det nationale banksystem. Jo større lånet er udstedt, jo større er mængden af noten problem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.