Intellektuelle udviklingReligion

Minaret - hvad er det? Oprindelsen, historie og funktioner i arkitektoniske former

Minaret i bogstavelig forstand er indbegrebet af hele den islamiske arkitektur. Tårnet - den mest iøjnefaldende element i konstruktionen, den vigtigste ting, der gør det klart for den uerfarne rejsende, der er en moske foran ham. Ikke desto mindre, dekorative, arkitektoniske træk - det er ikke vigtigt i minaret, er det vigtigt at dens funktionalitet.

Hvad er en minaret? Grundlæggende teori om dens oprindelse

Ordet "minaret" stammer fra det arabiske ord "Manar", som oversat betyder "fyrtårn". Navnet, som vi kan observere en symbolsk minaret, som et fyrtårn, der er designet til at informere. Da de første minareter i kystnære byer på deres toppe lit brande på skibe for at angive stien til de bugter.

Ca. 100 år siden, foreslog en egyptolog Butler, at standarden form af minareter i Kairo Mamluk æra, som er et tårn af flere forskellige-pyramider sat en på den anden, det er en retrospektiv af Alexandrias fyrtårn - et anerkendt arkitektonisk vidunder af den antikke verden. Desværre, moderne nåede kun beskrivelse Pharos Alexandria. Ikke desto mindre er det kendt, at fyret var intakt på det tidspunkt, hvor araberne kom til Egypten, så hypotesen om at låne hans arkitektoniske former er plausible.

Nogle forskere mener, at minareter - arkitektoniske arvinger ziggurats i Mesopotamien. For eksempel er alle, der er bekendt med form ziggurat, kan spore sin lighed med den 50-meter minaret af Al-katost i Samarra.

Også en af de teorier om oprindelsen form af minareter låner deres arkitektoniske indstillinger fra kirketårne. Denne version gælder minareter kvadratiske og cylindriske tværsnitsform.

udnævnelsen af minareter

Det hørte kald til bøn fra minareten hver dag. Når moskeen er der specielt uddannede folk - muezzin, at embedsmænd, hvis ansvarsområder omfatter den daglige fem-tiden underretning om starten af bøn.

For at klatre op til toppen af minareten, nemlig Sharaf (balkon), muezzin går op vindeltrappe inde minaret. Forskellige minareter har et forskelligt antal Sharafov (én eller to, eller 3-4): Højden på minareten er en parameter, der bestemmer det samlede antal.

Da nogle minareter meget snævre kredse i denne vindeltrappe kunne være utallige, så fremkomsten af en trappe blev hele prøvelser og nogle gange tager timer (især hvis muezzin var gamle).

På nuværende tidspunkt muezzin funktion mere forenklet. Han behøver ikke længere at klatre minaret. Hvad der skal ske, kan du spørge, hvad der er ændret siden den islamiske regel? Svaret er simpelt - den tekniske udvikling. Med udviklingen af masse teknologier anmeldelse begyndte alt arbejdet for muezzin at udføre en højttaler monteret på Sharaf minaret 5 gange om dagen på det automatisk bliver spillet rekord adhan - kald til bøn.

Historien om opførelsen af minareter

Den allerførste moské med tårne, der ligner minareter, blev bygget i Damaskus i det 8. århundrede. Denne moské var 4 lav firkantet tårn, næsten ikke til at skelne fra den samlede højde af de arkitektoniske strukturer. Hver enkelt tårn af moskeen vagt minder om minaret. Hvad er Vi har udpeget disse tårne tilbageværende fra hegnet af Romersk tempel for Jupiter, der stod på stedet af den tidligere moske, ikke kendt med sikkerhed.

Nogle historikere mener, at den romerske tårn ikke blev fjernet, fordi de blev brugt som moske: muezziner opfordrede dem til muslimer til bøn. Lidt senere et par mere pyramideformede toppe blev bygget i løbet af disse tårne havde slået sig ned, hvorefter de begyndte at ligne minareter i Mamluk æra som dem i Samarra.

Så er der en tradition, ifølge hvilken en fane kunne bygge en moske mere end én minaret. Faciliteter, der blev bygget på ordre af herskerne, var toppen af arkitektoniske kunst af muslimerne. For at konsolidere sin kendelse stilling sultaner ikke tørn på finish og materialer, hyrede de bedste arkitekter og genopbygget moské med så mange minareter (6 og endda 7), som undertiden ikke havde den fysiske evne til at afslutte en anden minaret. Hvad er kunne betyde en lignende skala, pragt, udskejelser i opførelsen af moskeer og minareter, kan vi vise følgende historie.

Når byggede Suleymaniye-moskeen var der en lang pause på grund af ukendte årsager. Hørte dette, at den safavidiske Shah Tahmasib I hensigt drille og Sultan sendte ham en kasse med juveler og ornamenter, så for dem var han i stand til at fortsætte byggeriet. Sultan, rasende over latterliggørelse, beordrede sin arkitekt til at opdele alle de juveler, ælt dem ind i byggematerialet og bygge det fra minareten. Ifølge nogle indirekte optegnelser, minareten af Suleymaniye moské i lang tid er iriserende i solen.

Konstruktionen af minareter

Den minaret af moskéen som et enkelt element skaber med sin uadskillelige arkitektoniske kompleks. Der er flere grundlæggende elementer, der danner en minaret. Hvad er er disse elementer visuelt, kan ses i næsten alle moske kompleks.

minaret tårn monteret på et solidt fundament af grus og spændeelementerne materialer.

Langs kanten af tårnet har en hængslet balkon Sharaf, der til gengæld er afhængig af mukarny - dekorative afsatser, der tjener som støtte til altanen.

På toppen af minareten er cylindrisk tårn Petek, som hejst spiret med en halvmåne.

Grundlæggende minareter er lavet af opskåret sten, fordi det er den mest stabile og holdbart materiale. Den interne struktur af modstand, som befæstede trappeskakten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.