Nyheder og SamfundBerømtheder

Mikhail Tal - verdensmester i skak. biografi

Det perfekt matchede det stereotype billede af geni: brændende øjne, forsømmelighed i udseende, fuld koncentration om det væsentlige og manglende opmærksomhed på de små ting i livet. Mikhail Tal overtog tronen i verden meget kort tid, men er stadig betragtes som et geni af skak, personificeringen af den højeste fornuft som spillet er baseret på, hvordan lidenskab, improvisation, inspiration, og den metodiske rendering muligheder. Det vigtigste resultat af hans menneskelige var, at han holdt indtil slutningen af optimisme og velvilje over for andre, på trods af de lidelser og trængsler, der ledsagede ham hele sit korte liv.

ikke alle

Originalitet ledsaget ham siden fødslen - højre arm var tre-tåede, at venner spøgefuldt kaldet bevis for udenjordisk oprindelse Tal. Mere praktiske biografer se grunden til denne skævhed er, at hans forældre var blodsbeslægtede - fætre, som er fyldt med genetiske fejl.

Mikhail Tal blev født november 9, 1936 Riga, i en familie af læger. Som han sagde senere: "Jeg legede med skæbnen for de sorte brikker." Dens første skridt var farlig: seks måneder efter fødslen af drengen blev syg infektion ligesom meningitis. Forældre er læger, vidste meget lille chance for at overleve, men de vidste også, at denne betændelse påvirker hjernen på uventede måder, nogle gange flere gange at øge effektiviteten af sit arbejde med det vellykkede resultat af sygdommen. Barnet overlevede.

kortere barndom

I fem år kunne han formere trecifrede tal i hans sind, og læste siden en alder af tre. War familie Talay afholdt i evakueringen, i Perm-regionen. Skolen tog drengen straks til tredje klasse, og i Riga Universitet, blev fakultetet for Mikhail Tal indskrevet, som en undtagelse, med 15 år.

Tal hukommelse var fænomenal. Drengen bogstaveligt gengiver teksten i bogen, der, som det syntes at andre, blev han leder efter en hurtig minut. Disse oplysninger, som han betragtede som særlig værdifuld, forblev i hans hukommelse for evigt.

I dette tilfælde har Michael ikke anser sig selv et vidunderbarn. Hans drengede interesser er ikke forskellige fra de interesser jævnaldrende - han elskede at spille fodbold og brugt en masse tid at løbe bolden, på trods af den tidlige patologi stødt i arbejdet i nyrerne. Men efterhånden sit liv har nu en mening - skak.

begyndelsen af vejen

I 6 år, Mikhail Tal, hvis biografi er nu for evigt forbundet med dette gamle spil, den første gang jeg så brættet med tal. Det skete, da barnet var på arbejde med sin far og ventede i venteværelset af sin læge kontor. Patienter udført et spil skak, venter på modtagelse. Faderen viste ham, hvordan man gå figur, og kendskab til de grundlæggende regler. Først dreng tog spillet nemt. Spænding, som derefter afveg fremtidig skak, kogt i det, da han i en alder af 9 modtaget fra en besøgende fætter 's kammerat. "

Med 10 år begyndte han at deltage i en skakklub på Riga Palace of Young Pioneers. I en alder af 12, han modtog den 2. kategori, 14 - den første i 17 år, blev han en mester. Først skak lærer Tal - Janis Kruzkops - han var tilhænger af kombinationen, aktiv leg. I tilfældet med Michael er overlejret på den fremragende evne og fyrig temperament. Tal skak har aldrig været bange for risiko fortsættelser, komplicerer position. Legendary "ukorrekte" ofre for Tal - også i høj grad komme fra sin "pioner" af barndommen.

lærer litteratur

Interessen for studiet af litteratur og historie, tilsyneladende opstod med Michael under indflydelse af moderen - Ida Grigorevny, i sin ungdom som havde kendskab til Ehrenburg, Picasso og andre humaniora. Emnet for afhandlingen, hvorefter beskyttelsen af universitetet blev udgivet ung lærer Mikhail Tal var "Satire og humor i værker af Ili Ilfa og Evgeniya Petrova." Det er klart, den geniale humor iboende Tal, fejret af alle - og i lang tid af folk, der kendte ham, og knap venner - havde et solidt grundlag.

Efter endt uddannelse arbejdede han i nogen tid i skolen, men med den tid, det hovederhverv blev skak. Filologiske uddannelse virkelig hjulpet Tal i sine studier i journalistik, især når han redigerede tidsskriftet som blev offentliggjort i Riga, "Chess", meget tsenivshiysya verdensplan.

Sally

I hans spil er altid på udkig efter aftrykket af indflydelsen af det overnaturlige, dæmoniske kræfter - for lyse, ekstraordinære, fuld af fare, grænseløs fantasi og uforudsigelige stil af intuitiv indsigt blev Mihaila Talya. Tabere ledte efter en forklaring af de fejl i den hypnotiske blik mestre i hans oversanselige evner. De, der kender Michael bedre, disse forsøg på at bringe et smil - det var i den anden.

Bare Tal skak var et produkt af sin generelle holdning til livet. Ønsket om at lykkes så hurtigt som muligt, for at kende den fulde fornemmelse, inkontinens i begær og midler til deres virkeliggørelse blev ledsaget af hans liv.

Når der var en forberedelse til den vigtigste kamp mod Botvinnik, at afgøre skæbnen for verdensmester titel, han tilbragte hele operationen indfange skønheden i Riga Sulamif Landau hjerte. Der er opnået Begge mål: Sally blev hans kone, og han - verdensmester.

Vejen til Olympus

Hurtig opstigning til Tal skak top, samt den hurtige opnåelse af deres konsoller til deres ex-verden titel - legendariske side i verden historie skak. I 1957, en ung Rigan blev USSR mester i skak, slå ærværdige David Bronstein og Paul Keres - kandidater til verden krone. I fremtiden har det 5 gange vandt All-Union Chess Championship.

Det næste skridt på vejen på skak Olympus blev internationale turneringer. Efterfulgt af sejr i handelsgrænse kandidater i Portoroz, Slovenien (1958) og på den 13. Chess olympiade i München (1958). Tal vandt den internationale skak turnering i Zürich (1959) og testet i det samme år de kandidatturnering i Jugoslavien, som omfattede alle de daværende stjerner i sporten: Smyslov, Gligoric, Petrosyan, F. Olafson, Keres og femten Robert Fisher.

Match med Mihailom Botvinnikom til VM blev afholdt fra den 15. mar-MAJ 7, 1960 og sluttede tidligt sejr til 24-årige Tal, der vandt 6 spil, Taberen 2 og den første halvdel nåede 12 point.

Den yngste verdensmester

Unge og karismatisk, vittig og intelligent, som havde fortilfælde fed og energisk spillestil Tal blev idol af skak fans over hele verden. Når professionelle mestre tog en overraskelse på den pludselige tilsynekomst af "opkomling", når de får at vide den nye mester, føler sympati for ham er blevet allestedsnærværende og universel. Selv velkendt blandt stormestre og skak offentligheden og misantropisk sociopat Bobby Fischer alene med Tal, spille blitz nemt tilbringe hele dagen.

I Riga, Tal mødte en stor menneskemængde fra stationen på hænderne bar bilen med den unge mester. Han villigt mødtes med skak fans i alle aldre i Riga og i hele EU. Snart Sovjetunionen der er få af dem, der ville være bekendt med navnet Tal. Michael Nehemevich fortjent respekt af, at ændrede ikke bopæl, selv i de hårdeste tider, aldrig lod sig uden grund fordømmer det land, hvor han blev født, men modet af hans udtalelser i udlandet forårsagede en vedvarende interesse i ham på den del af statslige styrelser - samme tid, det Det var begrænset til at forlade.

efterfølgende liv

Under forberedelse til omkamp med Botvinnik i foråret 1961 interveneret forværring nyreproblemer Tal. Han tilbød selv at bede om udsættelse af kampen, men det er af respekt for sin modstander enige om at alle betingelserne i Botvinnik. Som et resultat, Tal var ikke klar til en ny kamp for titlen og tabt.

Efterfølgende han gentagne gange kommer ind i kampen for verdens skak krone, men til ingen nytte. Han deltog i teamet Anatoly Karpov under forberedelsen til kampen med Korchnoi og Fisher, yder et væsentligt bidrag til at nå deres mesterskabstitlen.

På trods af de forværrede sundhedsproblemer, havde han ikke ønsker at reducere tempoet i livet. Efter fødslen af hendes søn, hendes skilsmisse fra Sally, anden og tredje ægteskab, fødsel af en datter, forblev han kære mand for alle, han mødte i livet, opfører med kvinder usofistikerede og enkle. Han ønskede ikke at miste de enkle og naturlige fornøjelser - lækre, men skadelig mad, god spiritus, røget en masse ... Nogle gange, men dette var på grund af behovet for at overdøve den konstante smerter. At lindre smerter og måtte bruge stærkere stoffer.

gået ubesejret

I 1988 vinder Tal skakverdensmestre med forkortede regler og blev den første verdensmester Blitz. I sin kunstneriske biografi 1970-1980 var der perioder, hvor ubesejrede i forskellige turneringer bestod af 90 kampe i træk, hvilket er en imponerende præstation for enhver mester.

Den sidste officielle fest i Classic skak turnering Tal vandt også skete maj 5, 1992 Barcelona, hans modstander var Vladimir Akopian. Kort før sin død, han bogstaveligt løb væk fra hospitalet for at deltage i Moskva Blitz mesterskab, som slog den daværende verdensmester Garry Kasparov. Det var hans sidste skak turnering. Han døde 28 juli 1992.

Mihail Nehemevich Tal gik over i historien ikke kun en strålende skakspiller, en af de sidste romantikere i denne gamle spil, men også fremragende i deres personlige egenskaber, som holder en god hukommelse en masse mennesker i vores land og i udlandet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.