HobbyOpsamling

Medalje "For sejr over Japan" er en belønning for dem, der vandt

Som vi alle ved fra historien, under anden verdenskrig, efter at have besejret hæren af det fascistiske Tyskland, gik sovjet hæren til Fjernøsten, hvor den deltog aktivt i krigen mod militæristiske tropper i Japan. For at belønne de soldater og officerer, der deltog i disse fjendtligheder, efter at krigen var forbi, blev medaljen "For sejr over Japan", som vi vurderede, etableret.

Lidt historie

På konferencen i Jalta blev de allierede enige om, at Sovjetunionen ville komme ind i krigen med Japan senest tre fulde måneder efter nederlaget i Tyskland . 8. august 1945 begyndte Sovjetunionen at opfylde sine forpligtelser, begyndte denne krig. Kwantung-hæren var stærk nok, antallet af japanske tropper var lig med en million 200 tusind mennesker. De sovjetiske væbnede styrker besejrede disse selektive enheder om 22 dage. Den 2. september blev der undertegnet en historisk handling om overgivelsen af Landet af Rising Sun. Medaljen "For Victory over Japan" blev oprettet den 30. september 1945 ved dekretet fra presidiet for Sovjetunionens væbnede styrker. I december godkendte de situationen og selvfølgelig beskrivelsen af medaljen, den 5. februar 1951 blev de suppleret. Denne pris for sejr over Japan modtog cirka en million 800 tusind mennesker.

Beskrivelse af medaljen

I fotografierne i artiklen kan du se på udseendet. Og nu lidt om medaljen selv. Designet af hendes kunstner ML Lukin. Fremstillet af messingmateriale, diameter - 32 mm. Tildelt denne pris til alle deltagere i kampene i Stillehavet, Transbaikalia og Fjernøsten. Med hensyn til sin status svarer det meget til medaljen "For sejr over Tyskland", det samme gælder udseende: på den ene side har begge priser et portræt af Stalin, forskellen er at i Tyskland står det mod vest, og i tilfælde af japansk På bagsiden har vi datoen "3. september 1945" og en femkantet stjerne. Øverste del af medaljen har et lille øje, der er forbundet ved hjælp af en ring med en metal-femkantet pinde. Pivoten er igen dækket af et bånd. , Beregnet til n ... Ikrepleniya at klæde de fleste medaljer Et par ord om båndet hun moire, silke, 24 mm bred rød stribe passerer i midten af tape på hver side af det - en smal rød og hvid stribe er en smal gul stribe der grænser tape ..

Detaljer om, hvem der blev tildelt medaljen "For sejr over Japan"

I overensstemmelse med medaljebestemmelserne og proceduren for levering blev hun tildelt:

  • Alle soldater og civile enheder og enheder fra Sovjet-hæren, Navy og NKVD-tropperne, som tog direkte del fra 9.-23. Juli i fjendtligheder mod imperialistisk Japan;
  • Tjenestemænd fra det centrale organ i NKO, NKVD og NKVMF, som leverede militæroperationer fra Sovjetunionen tropper i Fjernøsten (hoveddirektørernes chefer godkendte personlister til dette formål).

Vores medalje blev tildelt:

  1. På grundlag af ordrer af institutlederne og kommandanter for enheder med anvendelse af certifikater eller lister. Så blev ordren givet til belønning.
  2. De militærer, der deltog i militære operationer i Fjernøsten, som forlod institutionerne og formationerne, militære enheder på grundlag af certifikater
    Fra disse enheder. Hvis certifikaterne ikke blev udstedt, blev uddelingen udstedt på grundlag af dokumenter, der bekræfter service i de relevante dele i perioden fra den 9. til den 23. august.
  3. Det er det samme med de militærer, der arbejdede i levering af kamphandlinger. De modtog priser på personlige lister eller certifikater udstedt af hoveddirektoraterne med underskrifter fra deres overordnede.

Hvem afleverede medaljen?

Følgende personer blev tildelt medaljen "For sejr over Japan":

  1. De der var på den tid tjente i tropperne, formændsforvaltere, enheder og institutlederne.
  2. De, der faldt ud af flåden og hæren - militære kommissariater, distrikt, region, by og region på modtagernes hjemsted.

Når medaljevinderen dør, forbliver belønningen og certifikatet for hende med sin familie som en hukommelse. Hvordan går denne belønning? På venstre side af brystet. I tilfælde af at awardee har andre medaljer fra Sovjetunionen, placeres det umiddelbart efter årsdagen regeringsprisen "Forty Years of Victory i den store patriotiske krig".

Hvilken dag anses Victory Day over Japan?

I denne sidste episode af Anden Verdenskrig blev atomvåben først brugt - USA. Den 6. august 1945 blev atombomben droppet fra flyet til Hiroshima. To dage senere sluttede Sovjetunionen sig til krigen. Takket være oplevelsen af den store patriotiske krig flyttede den sovjetiske hær meget succesfuldt mod Japan. 14. august begyndte at forhandle en våbenhvile, og den 20. august kapitulerede hæren af den stigende sols land. To sovende operationer blev udført af de sovjetiske tropper - Kurile landingsoperationen og Yuzhno-Sakhalin landmissionen. Mamoru Shigemitsu, Japans udenrigsminister og Yoshijiro Umezu, stabschef, ombord på slagskibet "Missouri" den 2. september underskrev en overgivelseshandling. Douglas MacArthur, den amerikanske hærgeneral , Bruce Frazer, den britiske admiral, Kuzma Derevyanko, den generelle fra Sovjetunionen og Chester Nimitz, en anden amerikansk admiral, accepterede overgivelsen fra de allierede styrker. Det er sejrsdagen over Japan - den tredje september 1945, den næste efter undertegnelsen af handlingen. Dette er enden af en af de blodigste krige i menneskets historie.

konklusion

De servicemænd, der blev tildelt medaljen "For sejr over Japan", som vi overvejede, modtog efterfølgende andre priser: for eksempel jubilæumsmedaljer, der blev udstedt af det tyvende årsdag og det tredivte årsdag for sejr i den store patriotiske krig. Tid går, moralskifte, syn på livet. Nu kan du nemt få priser fra Sovjetunionen. I krigstid ramte soldater og officerer deres liv for vores lyse fremtid, forgået til sejren, for fred arbejdede hårdt for deres moders land, som de modtog velfortjente præmier fra staten og ofte posthumt. Og i vores tid kan enhver person, efter at have betalt et bestemt beløb, købe dem. Tag for eksempel medaljen "For sejr over Japan". Prisen på det på nogle steder er kun 700-750 rubler. Selvom dens værdi - nogle gange en persons liv. Derfor er det uacceptabelt, når originale priser sælges. Den eneste undtagelse er at indsamle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.