HobbyOpsamling

Værdien af mønter 10 rubler 1993

Nogle mennesker ved ikke engang, hvor mange penge er i øjeblikket i deres lommer. Det viser sig, at betegnelsen ikke altid svarer til virkeligheden. Tag for eksempel en mønt 10 rubler 1993 Hvordan kan det vurderes?

detaljeret beskrivelse

I Rusland, historien om dens eksistens var der flere pastiller. Siden slutningen af det 19. århundrede var de kun to tilbage: St. Petersborg og Moskva. Det var der, blev præget 10 rubler 1993 Denne mønt var et betalingsmiddel i det område i Den Russiske Føderation i halvfemserne. Udadtil 10 rubler i 1993 set helt normalt.

På forsiden er placeret i midten af de to-ørn, og nederst langs kanten - en inskription af to ord "Bank of Rusland", skrevet med store bogstaver. Bagsiden af en mønt af 10 rubler i 1993 er sammensat af flere billeder. I midten af - pålydende værdi betegnelse (digital). Under det - indskriften valuta. Lige under er der en skillelinje i midten af hvilken der er en vis tegn på mynte. Og under den, omkring den meget kant - År. På siderne af tal slog tegninger: Right - eg gren med et agern i bunden og venstre - øre af hvede. Rim mønter udefra først er etableret sin nominelle værdi, hvor ord er adskilt af en række af kvadrater.

typer af mønter

Igennem hele sin eksistens, staten mærket af 10 rubler i 1993 offentliggjort fire forskellige arter. De adskiller sig på to måder:

 • placering af mynte;
 • fremstillingsmateriale.

Numismatists er velkendte disse funktioner. De bestemmer værdien af en enkelt mønt. Kendte arter af 10 rubler i 1993:

 1. Mønt fra stål med en kobber-nikkel legering coating, fremstillet i Moskva.
 2. Det samme mønt, lavet i St. Petersborg.
 3. Pengeseddel, støbt helt af kobber-nikkel-legering i Moskva.
 4. Et lignende eksempel, lavet i St. Petersborg.

Disse penge er en funktion. De første to af dem er lavet af stål. De kaldes også "magnetisk".

Denne mulighed for nemt at kontrollere. Det er nødvendigt at bringe tættere en almindelig magnet for køleskabet, og han straks tiltrække sig selv en mønt. De resterende to typer er fremstillet af en speciel legering og ikke har denne evne.

Hvor er de penge lavet?

Alle pengene er relateret til Den Russiske Føderation, vi begyndte at blive produceret i 1992. De blev lavet i de to statsejede virksomheder, som nu kaldes pastiller.

I vores land, er der kun to:

 1. Moskva, som officielt anses for at være etableret i april 1942.
 2. St. Petersborg. Det blev grundlagt i 1724 af zar Peter den Store.

Mønten på 10 rubler fra 1993, såvel som alle andre lignende betaling enhed, på bagsiden af et brev betegnelse, som du kan bestemme det sted uden besvær, hvor det blev slået. I det første tilfælde, de tre bogstaver "MMD". I det andet tilfælde, bogstaverne ændret, som fra begyndelsen af skabelsen til revolutionen, han var Skt. Så betragtede han den Petrograd indtil 1924. Efter dette, indtil 1996 blev det kaldt Leningrad, og nu er han, efter at vende tilbage til byen sit navn, blev St. Petersborg igen. "LMD" blev opfundet i 1993 billedet på mønten. Senere, i 1996, begyndte vi at have mærket på forsiden under venstre pote af løven.

faktiske pris

Over tid, de seneste år, mønterne ses som en sjældenhed og erhverve en helt anden pris. Nogle af dem erkendte så sjældne, at værdien kan øges ved flere gange. Normalt sådanne detaljer interesseret møntsamlere. Disse mennesker indsamle pengesedler på grundlag af deres betydning. I denne henseende mange spekulerer på, om værdien af 10 rubler i 1993 er det år? Dette spørgsmål kan ikke besvares entydigt. Det hele afhænger af det materiale, som det blev gjort, og den virksomhed, hvor hun opfundet.

Derfor er alle ti-mønt 1993 udgivelse helt anderledes. De kan opdeles betinget i fire forskellige grupper:

 1. Alle magnetiske genstande fremstillet af stål er ikke særligt værdifulde. De frigiver et tilstrækkeligt stort antal og er i øjeblikket ud af cirkulation. Men de kan stadig selv sælge til en pris på pålydende værdi af fem rubler.
 2. Magnetiske mønter udstedt i disse år i Leningrad, ikke som de andre. De er ikke helt den sædvanlige billede af en ørn. Alle fjer har en særlig perforering, men fire. En af dem er på kroppen, og tre - side. For sådanne tilfælde kan du få op til syv hundrede rubler.
 3. Den ikke-magnetiske møntproduktion Moskva nogle formår at sælge rubler for 1500-2000.
 4. Såsom kopier i Leningrad, betragtes unik. På auktionen prisen på disse sjældne mønter når 70 tusind.

Samlere forsøge at have omkring alle sorter, for at være i stand til at påvise forskellen og understrege det unikke i de sjældneste prøver.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.