HobbyOpsamling

Gamle franske mønter

Fransk mønt i dag - en monetær enhed med en høj grad af beskyttelse mod forfalskning. I øjeblikket bliver de kaldt Euro, men det er noget upersonlig. Men de gamle sedler var anderledes og mindeværdig udseende, og en lang række navne. Om dem vil vi tale.

Den første franske mønt

Fransk mønt skylder sin eksistens til den romerske, som vendte landet omkring V-VI århundreder. På dette tidspunkt i Frankrig begyndte en intens indstrømning af valuta. Til fremstilling af den første af dem brugte rent guld, men efter nogen tid blev det klart, at det ædle metal uden urenheder hurtigt bliver blød og vaskbar. Derfor blev mønterne produceres at tilføje sølv, og i nogle tilfælde - kobber, så penge blive stærkere og mere pålidelig.

Medieval franske mønter

Begyndelsen af Hundredårskrigen var præget af fremkomsten af den første fælles stat monetære enhed - franc. Franske guldmønt havde en konge billede og indskrift på latin Francorum REX (betyder "konge af frankerne"). Euromønten viser kongen til hest, hvilket er hvorfor det blev kaldt af mennesker "hest" franc. Men når billedet er ændret til kongen, stod i sin fulde højde, mønten var den "fod Franc".

Frank af guld produceret i Frankrig lige før midten af XV århundrede, og kom til magten, Ludvig XI, kaldet mønten erstattet de gyldne kroner. Allerede i årene 1575-1586 begyndte prægning sølv franc. Hans vægt var 14.188 g, og sølv, hvoraf det er fremstillet, prøven var 833.

Disse mønter har været i omløb indtil 1642. Udstedelse af pengesedler på det tidspunkt var kontrolleret af de franske byer. Aristokrater samtidig besluttet at udstede sine egne mønter. Og så på den kontrolleret af britisk territorium begyndte at dukke Anglo-galliske Franks.

Guld mønt Frankrig XVII-XVIII århundrede.

Franske mønter i det XVII århundrede begyndte at producere høj kvalitet guld. De blev kaldt louis. Denne gamle franske mønt først dukkede op under regeringstid af kong Louis XIII.

Louis er blevet den vigtigste valuta. Disse sedler der er mange, og de har alle en forskel i størrelse mellem vægten og diameter. De fleste af dem vejes 4-6 g Men der var også en rekord guldmønt, der vejede ca. 10 g Avers louis blev dekoreret med billedet af kongen.

De blev slået før begyndelsen af den franske revolution og til det punkt, hvor den vigtigste chip til beregningen var franc.

Da Napoleon kom til magten, jeg, dukkede napoleon. Sikringen var 20 franc. Golden napoleon fordelt blandt samlere til sådanne typer:

  • Kejser Napoleon;
  • første konsul Napoleon;
  • mønter "med en krans";
  • mønt "uden krans";
  • med udgivelsesår, angivet ved numre;
  • med året for udstedelsen, betegnet med bogstavet.

Selv efter den afsatte kejser og genoprette monarkiet, hvilket gør Napoleons fortsatte. På forsiden af guldmønt kongelige profiler, og på bagsiden af at bære de kongelige våben blev afbildet.

Den sidste af de monarker, hvor præges Napoleons blev kong Louis Philippe I.

Under velstanden i republikken II erhvervede enorm popularitet af guldmønter, den nominelle værdi af som var 20 francs. Og de kaldte hende "Angel". I slutningen af det 18. århundrede, det frigivet den første udgave at erstatte de gamle louis. Forsiden forestiller englen var her, registrering af den franske forfatning.

Samtidig, først præget og 20-franc guldmønt. Det afbildede frugtbarhedsgudinden og høsten Ceres. Denne seddel blev udgivet kun tre eksemplarer.

Udgifterne til de franske guldmønter

For samlere af meget værdifulde antikke guldmønter. De slog af høj kvalitet og kan koste titusinder af rubler, ædle metaller, og nogle af dem - hundredtusindvis af dollars.

Og den vigtigste komponent i udgifterne til de gamle guld og sølv mønter i den franske blandt numismatists er, hvor meget de er produceret, og i hvilken tilstand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.