SundhedPræparater

Makrolider: liste over stoffer, beskrivelsen

I en sådan gruppe som makrolider, liste over lægemidler høje, hvilket indikerer, at en tilstrækkelig bredde af terapeutiske anvendelser. Disse lægemidler er sikre og anvendes i mange sygdomme af infektiøs karakter, herunder dem, der forårsages af intracellulære parasitter og bakterier. De er nyttige til behandling af sygdomme i huden, led, åndedrætsorganerne, herunder bronkitis og lungebetændelse varierende sværhedsgrad.

Ved svær lungebetændelse er også brugte makrolider, liste over produkter, der er specificeret i standard behandlingsprotokoller. Men de indeholder oplysninger om behovet for at kombinere det med andre antimikrobielle stoffer. Oftest de anvendes sammen med cefalosporiner. Denne kombination gør det muligt at gensidigt øge effektiviteten af begge lægemidler uden at øge deres toksicitet.

klassifikation af makrolider

Den mest kompetente og praktisk klassifikation af denne gruppe af lægemidler er et kemikalie. Det afspejler forskelle i strukturen og oprindelsen af gruppe af antibiotika kaldet "makrolider". Listen over stoffer er vist nedenfor, og udmærker sig om sagen:

 1. 14-leddede makrolider:
 • naturlig oprindelse - erythromycin og oleandomycin;
 • semi - clarithromycin og roxithromycin, dirithromycin og fluritromitsin, telithromycin.

2. azalid (15-mer) Macrolider: Azithromycin.

3. 16-leddede makrolider:

 • naturlig oprindelse - midecamycin, spiramycin og dzhosamitsin;
 • semisyntetisk - midecamycin acetat.

Denne klassificering afspejler kun de strukturelle træk ved en klasse af lægemidler. Listen over handelsnavne nedenfor.

liste over stoffer

Makrolider - lægemidler, som listen er ganske omfattende. I alt, som 2015 er der 12 lægemidler i denne klasse. En række produkter, der indeholder disse aktive stoffer, er meget højere. Mange af dem kan findes i apoteket netværket og tage at behandle en række sygdomme. Og nogle lægemidler til rådighed i CIS, da det ikke er registreret i farmakopé. Eksempler på handelsnavne formuleringer indeholdende makrolider, følgende:

 • Erythromycin ofte produceret i formuleringerne af samme navn og er inkluderet i den komplekse stof "Zener" og "Izotreksin".
 • Oleandomycin - lægemiddelformulering "oletetrin".
 • Clarithromycin: "Klabaks" og "Klarikar", "Klerimed" og "Klatsid", "Kleron" og "Lekoklar", "Pilobakt" og "Fromilid", "Ekozitrin" og "Erasid", "Zimbaktar" og "Arvitsin" "Kispar" og "Klarbakt", "Klaritrosin" og "Klaritsin", "Klasine" og "coaters", "Klerimed" og "Romiklar", "Seydon" og "CP Clara."
 • Roxithromycin findes ofte i form af generiske handelsnavn, såvel som en del af følgende lægemidler: "Ksitrotsin" og "Romik," "Elroks" og "Rulitsin", "Esparoksi".
 • Azithromycin: "azivok" og "Azidrop", "Azimitsin" og "Azitral", "Azitroks" og "Azitrus", "Zetamaks" og "Z-Factor", "Zitnob" og "Zitrolid", "Zitratsin" og "Sumaklid "" Sumamed "og" Sumamoks "" Sumatrolid "og" TREMAKS-Sanovel "" Hemomitsin "og" EcoMed "" safocid".
 • Midecamycin tilgængelig som et lægemiddel "Macropen".
 • Spiramycin er tilgængelig som "Rovamycinum" og "spiramycin Vero".
 • Dirithromycin, fluritromitsin og telithromycin og dzhosamitsin ikke produceres i CIS.

Virkningsmekanismen af makrolider

Denne specifikke farmakologiske gruppe - makrolider - udøver en bakteriostatisk virkning på cellen modtagelig patogenfrie infektionssygdomme. Kun i høje koncentrationer kan tilvejebringe en baktericid virkning, selv om dette kun vist sig i laboratorieundersøgelser. Den eneste virkningsmekanisme for makrolider - denne inhibering af proteinsyntese af den bakterielle celle. Dette overtrådt alle de processer af vital aktivitet virulente organisme, fik ham til at dø efter et stykke tid.

bremsemekanisme af proteinsyntese associeret med sammenføjning 50S-underenheden af de bakterielle ribosomer. De er ansvarlige for opbygning af polypeptidkæden under DNA-syntese. Således forstyrret syntese af strukturelle proteiner og virulensfaktorer i bakterier. I dette tilfælde er det den høje specificitet til det bakterielle ribosom bevirker den relative sikkerhed af makrolider for den menneskelige krop.

Sammenligning af makrolider og andre klasser af antibiotika

Makrolider er ens i egenskaber til tetracykliner, men sikrere. De behøver ikke overtræder udviklingen af skelettet af et barn. Som med fluorquinoloner, tetracycliner, makrolider (liste over stoffer givet ovenfor), der kan trænge ind i cellen og producere terapeutiske koncentrationer i tre rum af kroppen. Dette er vigtigt i behandlingen af mycoplasma lungebetændelse, legionærsyge, campylobacteriose og chlamydia infektion. I dette tilfælde, makrolider - fluoroquinoloner sikrere, men mindre effektiv.

Alle makrolider er mere giftige end de penicilliner, men det sikreste med hensyn til sandsynligheden for at udvikle allergi. I dette tilfælde, penicillin antibiotika er sikkerhedsmæssige mestre, men kan forårsage allergi. Således har en lignende spektrum af antimikrobiel aktivitet, kan makrolider erstatte aminopenicilliner i infektioner i åndedrætssystemet. Endvidere har laboratorieundersøgelser vist, at makrolider reducere effektiviteten af penicillin i det fælles optagelse, selvom aktuelle behandlingsprotokoller tillade deres kombination.

Makrolider i graviditet og spædbarn pleje

Makrolider er sikre lægemidler på lige fod med cephalosporiner og penicilliner. Dette giver mulighed for deres anvendelse under graviditet og i behandlingen af børn. De ikke forstyrrer processen med udvikling af knogle og brusk skelet, har teratogene egenskaber. Kun azithromycin bør begrænses i anvendelse i tredje trimester af graviditeten. I pædiatrisk terapi og penicilliner og cephalosporiner og makrolider, der er anført i standard behandlingsprotokoller for sygdomme, kan anvendes uden risiko for toksiske organisme nederlag.

En beskrivelse af nogle makrolider

Makrolider (medicin liste, vi citerede ovenfor) i klinisk praksis er meget udbredt, også i CIS. Den mest almindeligt anvendte 4 af deres repræsentant: clarithromycin og azithromycin, erythromycin og midecamycin. Meget mindre brugt spiramycin. makrolider Effektivitet er omtrent det samme, selv om det er opnået på forskellige måder. Især clarithromycin, midecamycin, og for at opnå den kliniske effekt skal tages to gange om dagen, hvorimod azithromycin fungerer 24 timer. Kun én daglig administration til behandling af infektionssygdomme.

Erythromycin - det er den korte af alle makrolider. Det bør tages 4-6 gange om dagen. Fordi det er oftest bruges som en lokal form til behandling af acne og hudinfektioner. Det er bemærkelsesværdigt, at makrolider er sikkert for børn, men kan forårsage diarré.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.