FormationHistorie

Afghanske krig (kort): årsager, løbet af krigen, resultaterne, konsekvenser. En kort historie om den afghanske krig (1979-1989)

Det sidste årti har været præget af den sovjetiske krig i Afghanistan (1979-1989). Forløbet af krigen, kort sagt, er i dag kendt for ikke alle, der bor i Rusland og andre lande i det tidligere Sovjetunionen. I de 90 års reform og voldelige økonomiske kriser afghanske kampagne blev næsten skubbet ud af den offentlige bevidsthed. Men i dag, hvor det store arbejde af historikere og forskere er forsvundet alle ideologiske klicheer, en god mulighed for at objektivt se på begivenhederne i disse år.

forudsætninger

I Rusland og det tidligere Sovjetunionen afghanske krig, kort sagt, er det forbundet med en tiårig periode (1979-1989 gg.), Når landet blev overværet af de væbnede styrker i Sovjetunionen. Faktisk var det kun den ene del af en lang borgerkrig. Forudsætninger for sit udseende der i 1973, da den afghanske monarki blev væltet. Det kom til magten, kortlivet regime Mohammad Daoud. Han er ophørt med at eksistere i 1978, hvor der var Saur (april) Revolution. Efter hendes begynder at regere landet Demokratiske Parti Afghanistan (PDPA), som erklærede Den Demokratiske Republik Afghanistan (DRA).

Organisationen var marxist, der forbinder hende med Sovjetunionen. Venstre ideologi blev dominerende i Afghanistan. Ligesom i Sovjetunionen, der er begyndt at opbygge socialismen. Men ved 1978 landet har eksisteret under den igangværende kaos. To revolutioner, borgerkrig - alt dette har ødelagt stabiliteten i regionen.

Socialistiske regering imod de forskellige kræfter, men først og fremmest - de radikale islamister. De mente medlemmer af PDPA fjender af det afghanske folk og islam. Faktisk blev den nye politiske regime erklæret hellig krig (jihad). For at bekæmpe de vantro kræfter Mujahideen blev skabt. Det er med dem og kæmpede den sovjetiske hær, som snart begyndte at afghanske krig. Kort Mujahideen succes kan forklares med deres dygtige fortalervirksomhed i landet. Islamistiske agitatorer opgave blev lettet af det faktum, at langt størstedelen af den afghanske befolkning (ca. 90%) var analfabeter. I en tilstand uden for de store byer er domineret af stammeledere ordrer med ekstremt patriarkalsk opfattelse af verden. Religion i et samfund, selvfølgelig, spillet en væsentlig rolle. Det var baggrunden for den afghanske krig. Kort fortalt blev de beskrevet i den semi-officielle sovjetiske presse som levering af international bistand til de venlige mennesker i nabolandet.

Anmoder PDPA den sovjetiske indgriben

Har du ikke tid til at komme til PDPA regering i Kabul som i andre provinser i landet begyndte den væbnede oprør, drevet af islamisterne. Afghanske ledere begyndte at miste kontrollen over situationen. Under disse omstændigheder i marts 1979 første gang, den har bedt om hjælp til Moskva. I fremtiden blev sådanne budskaber gentages flere gange. Marxistisk parti til at vente på hjælp, omgivet af nationalister og islamister, var mere ingen steder.

Spørgsmålet om at yde assistance til Kabul, blev "kammerater" betragtes i Kreml 19 marts 1979. Så Bresjnev imod væbnet intervention. Men som tiden gik, og situationen ved grænserne i USSR var værre. Gradvist har medlemmer af politbureauet og andre højtstående regeringsembedsmænd funktionærer skiftet mening. For eksempel, forsvarsminister Dmitrij Ustinov mente, at krigen i Afghanistan, kort sagt, kan forårsage fare for den sovjetiske grænser.

I september 1979 i Afghanistan, en anden kup. På dette tidspunkt, ændrede lederskab i det regerende parti, PDPA. Lederen af partiet og staten blev Hafizullah Amin. KGB linje i den sovjetiske politbureau begyndte at modtage rapporter om, at han er agent for CIA. Disse rapporter yderligere overtalt Kreml til at gribe ind militært. Samtidig forberedelse for at styrte Amin. På forslag af Yuri Andropov blev det besluttet at udskifte ham med en loyal Sovjetunionen Babrak Karmal. Dette medlem af PDPA var den første vigtig person i den revolutionære Råd. Under festen udrensningerne det først sendt en ambassadør til Tjekkoslovakiet og derefter erklæret en forræder og medsammensvoren. Karmal, der var på det tidspunkt i eksil og forblev i udlandet. Samtidig flyttede han til Sovjetunionen, bliver en figur, som at sætte den sovjetiske ledelse.

Træffer beslutningen om at sende tropper

December 12, 1979 blev det klart, at Sovjetunionen vil begynde sin egen afghanske krig. Tal kort om de nyeste klausuler i dokumenterne i Kreml godkendte operationen at vælte Amin.

Selvfølgelig næppe nogen i Moskva, så indså hvordan forsinket denne militære kampagne. Men fra begyndelsen, at beslutningen om at sende tropper der var modstandere. For det første, havde jeg ikke lyst til at chefen for generalstaben Nikolay Ogarkov. For det andet, han ikke støtter afgørelsen af politbureauet Alexei Kosygin. Denne stilling var det en ekstra og afgørende årsag til det endelige brud med Leonid Brezhnev og hans tilhængere.

Umiddelbare forberedelserne til overdragelse af den sovjetiske hær i Afghanistan begyndte den følgende dag, den 13. december. Sovjetiske særlige tjenester forsøgte at myrde Hafizzulu Amin, men det første forsøg kom ud klumpet. Operation hang i balance. Ikke desto mindre er forberedelserne fortsatte.

Sturm Palace Amina

Indsættelsen af tropper begyndte den 25. December. To dage senere Amin, mens der i sit palads, følte syg og mistede bevidstheden. Det samme skete med nogle af hans følge. Grunden til dette var den forgiftning, der organiserede det sovjetiske agenter til at arrangere boligen kokke. Amin modtog medicinsk behandling, men vagterne fornemmede noget var galt.

Klokken syv om aftenen nær slottet sovjetiske undergravende gruppe døde i sin bil, stoppede nær lugen, der førte til fordelingen punkt for al kommunikation i Kabul. Der var sikkert sænket mine, og et par minutter senere en eksplosion. Kabul blev efterladt uden elektricitet.

Således begyndte krigen i Afghanistan (1979-1989). Kort vurdere situationen, den øverstbefalende for operationen, oberst Boyarintsev beordret til at gå videre til overfald palads Amin. Den afghanske leder til at lære om angrebet af ukendte soldater, krævede hans domstol at bede om hjælp fra Sovjetunionen (formelt myndighederne i de to lande fortsatte med at være venlig over for hinanden). Da Amina fik oplyst, at ved hans Port Spetsnaz USSR, troede han ikke. Det vides ikke, under hvilke omstændigheder lederen af PDPA blev dræbt. De fleste af de vidner hævdede senere, at Amin begik selvmord før, i hans lejlighed var sovjetiske soldater.

En anden måde, eller, men operationen blev gennemført succesfuldt. ikke kun slottet blev taget til fange, men hele Kabul. Om natten december 28 i hovedstaden kom Karmal, der blev erklæret statsoverhoved. Sovjetiske styrker mistede 20 mennesker (blandt dem var faldskærmssoldater og specialstyrker). Blev dræbt og den øverstbefalende for overfaldet Gregory Boyarintsev. I 1980 blev han sat i spidsen posthumt til rang af Sovjetunionens Helt.

Kronologi af konflikten

Alt efter arten af slag og strategiske mål, kan en kort historie om den afghanske krig (1979-1989) opdeles i fire perioder. I vinteren 1979-1980. Det tog den sovjetiske invasion af landet. De soldater blev sendt til de garnisoner og vigtige infrastrukturprojekter.

Den anden periode (1980-1985) var den mest aktive. Kampene fandt sted rundt om i landet. De var offensiv i naturen. Mujahideen ødelagt, og forbedret hær Den Demokratiske Republik Afghanistan.

Tredje periode (1985-1987) er kendetegnet ved driften af den sovjetiske luft og artilleri. Begivenheder ved hjælp landtropper udført mindre og mindre, indtil den til sidst forsvandt.

Fjerde periode (1987-1989) var den sidste. Sovjetiske tropper forberedte til indgåelse. I dette tilfælde, borgerkrigen i landet fortsatte. Islamisterne blev aldrig helt besejret. Tilbagetrækningen skyldes den økonomiske krise i Sovjetunionen og ændringen i politik.

fortsættelse krig

Når Sovjetunionen netop havde indført sine tropper i Afghanistan, landets ledere forklarede deres beslutning ved at sige, at det kun assisteres, i henhold til de mange anmodninger fra den afghanske regering. I hælene på i slutningen af 1979 det var indkaldt af FN 's Sikkerhedsråd. Det blev præsenteret for anti-sovjetisk opløsning, udarbejdet af USA. Dokumentet blev ikke understøttet.

Den amerikanske side, selvom ingen egentlig del i konflikten, aktivt finansieret Mujahideen. Islamisterne har haft et våben købt i Vesten. Således faktisk koldt konfrontation mellem to politiske systemer har fået en ny front, som var den afghanske krig. Krigen kortvarigt belyst i alle verdens medier.

CIA organiseret i nabolandet Pakistan nogle uddannelse og træningslejre, der trænede afghanske Mujahideen (spøgelser). Islamisterne, ud over amerikanske midler, modtaget penge gennem narkotikahandel. I 80'erne har dette land blive verdens førende inden for produktion af heroin og opium. Ofte formålet med sovjetiske operationer var netop ødelæggelsen af disse faciliteter.

Årsagerne til den afghanske krig (1979-1989) kort sagt blev sendt til oppositionen enorm masse af befolkningen, havde aldrig at bære våben. Rekruttering ind i rækken dushmans førte et bredt netværk af agenter over hele landet. Mujahideen fordel var deres mangel på et bestemt center. Gennem den væbnede konflikt, det var helheden af de mange forskellige grupper. Administrer dem krigsherrer, men der er ingen "leder" var ikke blandt dem.

Lav effektivitet af guerilla operationer fuldt viste afghanske krig (1979-1989). Opsummeret resultaterne af mange sovjetiske angreb nævnt i medierne. Mange razziaer annulleret ved effektiv fortalervirksomhed fjende blandt den lokale befolkning. For hovedparten af den afghanske har (især i de dybe provinser patriarkalske) sovjetiske soldater altid været besættere. Ingen sympati for socialistiske ideologi almue oplevet.

"Politik for national forsoning"

implementering af en "politik for national forsoning" begyndte i 1987. På plenum af PDPA nægtede magtmonopol. Der var en lov, der tillod modstanderne at kraften til at skabe deres eget parti. Landet har en ny forfatning og en ny præsident Muhammed Nadzhibulla. er taget Alle disse foranstaltninger med henblik på at stoppe krigen ved kompromis og koncessioner.

Samtidig, den sovjetiske ledelse ledet af Mikhail Gorbachev, tog et kursus for at reducere deres egne arme, hvilket betød tilbagetrækning af tropper fra nabolandet. Afghanske krig (1979-1989), kort sagt, kunne ikke foretages i forbindelse med den økonomiske krise, der begyndte i Sovjetunionen. Hertil kommer, selv i sidste åndedrag var den kolde krig. USSR og USA er begyndt at blive enige indbyrdes ved underskrive en lang række dokumenter om nedrustning og ophør af optrapning af konflikten mellem de to politiske systemer.

sovjetiske tilbagetrækning

For første gang, Mikhail Gorbachev annoncerede forestående tilbagetrækning af de sovjetiske tropper i december 1987, mens du er på officielt besøg i USA. Kort tid efter, de sovjetiske, amerikanske og afghanske delegation satte sig ved forhandlingsbordet i Geneve, Schweiz. April 14, 1988 på grundlag af deres arbejdsprogram dokumenter er blevet underskrevet. Således sluttede historien om den afghanske krig. Kort kan vi sige, at i henhold til Geneve-aftalerne, har den sovjetiske ledelse lovet at trække sine tropper, og USA - for at stoppe finansiering modstandere af PDPA.

Halvdelen af den militære kontingent af USSR forlod landet i august 1988. Sommer vigtige garnisoner blev efterladt i Kandahar, Gradeze, Faizabad, Kundduze og andre byer. De sidste sovjetiske soldater, der forlod Afghanistan februar 15, 1989, blev generalløjtnant Boris Gromov. Hele verden fik optagelser af krig gået og flyttede Venskabsbroen over grænsen floden Amu Darja.

tab

Mange af begivenhederne i de sovjetiske kommunistiske år blev udsat for ensidig vurdering. Det var blandt dem, og historien om den afghanske krig. Kort optrådte tørre rapporter i aviser og tv taler om den fortsatte succes af soldater-internationalister. Men indtil begyndelsen af perestrojka og glasnost annonce magt politik USSR forsøgte at dysse op reelle omfang deres uigenkaldelige tab. Zink kister og almindelige værnepligtige tilbage til Sovjetunionen semisecret. Soldat begravet uden omtale, og monumenter i lang tid var der ingen omtale af stedet og dødsårsag. De mennesker dukkede stabilt billede "Cargo 200".

13.835 mennesker - kun i 1989 i avisen "Pravda" de reelle tabstal blev offentliggjort. Ved udgangen af det XX århundrede, dette tal nåede 15 tusinde, som mange soldater var ved at dø allerede hjemme i flere år på grund af skader og sygdom modtaget. Disse var de reelle konsekvenser af den afghanske krig. Kort nævne om deres tab, den sovjetiske regering forstærker kun konflikten med samfundet. Ved udgangen af 80'erne kravet om at trække tropper fra nabolandet er blevet en af de vigtigste paroler perestrojka. Selv tidligere (under Bresjnev) for denne var dissidenter. For eksempel, i 1980, blev den berømte akademiker Andrei Sakharov for hans kritik af den "løsning på den afghanske problem" sendt i eksil i Gorkij.

resultater

Hvad er resultaterne af den afghanske krig? Kort fortalt til den sovjetiske indgriben forlænge levetiden for PDPA netop den periode, hvor landet var tropper i USSR. Efter de har lidt smerten af output-tilstand. Mujahidin fraktioner hurtigt genvandt egen kontrol over Afghanistan. Islamisterne optrådte selv i USSR grænser. Sovjetiske grænsevagter måttet udholde angreb af fjenden efter tropperne forlod landet.

Status quo er blevet brudt. I april 1992 blev Den Demokratiske Republik Afghanistan endelig elimineret af islamister. komplet kaos begyndte i landet. Hun delte mange grupper. Krig mod alle der fortsættes, indtil invasionen af NATO-tropper i begyndelsen af det XXI århundrede. I 90 år i landet der var bevægelsen "Taleban", som blev en af de ledende kræfter i den moderne verden terrorisme.

I massebevidstheden af post-et af de vigtigste symboler på 80'erne var det den afghanske krig. Kort for skolen om det i dag fortalt i historiebøgerne for 9. og 11. klasse. War of genstand for talrige kunstværker - sange, film og bøger. Vurdering af resultaterne varierer, selv i slutningen af Sovjetunionen størstedelen af befolkningen, ifølge meningsmålinger, talsmand for tilbagetrækning og afslutning af meningsløse krig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.