FormationHistorie

Ludovic The Sacred: biografi og hans rige

Den franske konge Louis Saint indtrådte verdenshistorien som en retfærdig og klog hersker. Takket være ham oplevede Frankrig en åndelig blomstring, som ingen europæisk stat havde set før. Alt dette gav monarken respekt for folket, hans kærlighed og anerkendelse. Og selv i dag lever minde om ham stadig i franskens hjerter.

Kongens barndom

Louis IX blev født i april 1214 i Prussia. Hans far var den øverste arving til den franske trone, Louis VIII, og hans mor - Blanca of Castile. Fra en ung alder var moderen engageret i sin sønns åndelige opdragelse, da hun selv var en nidkær kristen.

Historiske kronikker og bøger om Louis Saint forsikrer os om, at den unge monark var en begavet discipel. Hans lærere undrede sig selv over, hvor hurtigt han mestrer nye færdigheder og viden. Denne kendsgerning glædede sig meget til faderen til Louis, der i sin søn oplevede et stort potentiale.

Tid af problemer

I 1223 steg Louis VIII Frankrigs trone. I sin regeringstid fulgte han sin fars strategi, det vil sige at han forsøgte at styrke landets grænser og undertrykke oprørene fra engelske vassaler. Desværre var det ikke let at gøre dette, fordi fjenderne dannede en varig alliance. Derfor var den eneste vej ud korstoget, der kunne rallye rundt om kongen det franske aristokrati.

Dette eventyr for Louis VIII blev til en fuldstændig katastrofe. At være på muslimernes land, hentede han dysenteri, som han ikke kunne overvinde. I oktober 1226 døde kongen, idet han overførte regeringen til sin søn Louis IX. Men kun monarkens vilje indeholdt ikke en bestemmelse om, hvem der ville blive regent under den unge hersker.

På grund af dette brød interncine strid i Frankrig, som ramte landet i kortsigtet kaos. Det er godt, at Blanka Castilskaya var en stærkvilget kvinde og hurtigt undertrykte alle de ansøgere, der ikke kunne lide hende. Desuden kunne hun vinde to krige med den hidtil usete visdom og forsigtighed: den første - med Albigensen, den anden - med briterne. Dette gjorde det muligt for Frankrig at lede verden og dermed forberede en frugtbar grund til sin sønns regering.

Den unge monark

Louis den hellige ros kloge hersker. Alle hans beslutninger vejede han omhyggeligt og fortsatte aldrig med sine ønsker. Dette gjorde det muligt for ham at udnytte fordelene ved sine vassaler, som så ham som en værdig leder, som ikke ønskede at blive sat på knæene. Det er sandsynligvis derfor, at Louis IX er en af de få konger, hvis rygsække ikke blev forkælet af retlige intriger.

Det skal bemærkes, at moderens åndelige opdragelse var veletableret i den unge menneskes sind. Han fulgte nøje de hellige bud og forkyndte dem. Renheden og moral for Louis IX var i første omgang. Og det var tydeligt i alt: hans gerninger udstedte dekreter og instruktioner. Senere tilstår hans mor, at hun er bedre informeret om sin sønns død end om den synd, han begik.

Og dog var Louis de Saint ikke en asketisk eller tilbagekaldt. Den unge konge, som de fleste franske aristokrater, elskede fine tøj. Han elskede at prøve nye tøj og vise alle smagen. En anden svaghed af monarken var heste. Det er rygter om, at i sin stab var der de bedste heste i landet, hvis værdi mere end oversteg det årlige budget for embedsmanden.

Regentens ægteskab

Som tidligere nævnt havde moderen en stærk indflydelse på Louis IX. Derfor er det ikke overraskende, at hun besluttede at finde et værdigt fest for sin søn. Efter meget tanke faldt hendes valg på Margarita Provanska - datteren til Reymund Berenguer IV. Denne forening var politisk gavnlig for begge sider, da det var borgernes fred mellem Frankrig og Provence-provinsen.

Den eneste hindring var forholdet mellem Louis og Margarita. Men dette problem, Blanka Castilskaya, blev omgået på grund af hendes forbindelser med Pave Gregory IX. I januar 1234 udstedte han et særligt dokument, der bekræfter lovligheden og renheden af dette ægteskab. Og fem måneder senere var Louis Saint og Margarita of Provence gift.

Men i en Blanka er der stadig fejlberegnet. Efter brylluppet viste det sig, at den unge svigerinde har en ret stædig karakter. Desuden modsatte hun stærkt, at Louis stolt på alt i sin mor. Dette var grunden til skænderier, som nu og da brød ud mellem disse to damer.

Den første feat

Mest af den tidlige modgang stod St. Louis takket være sin moders støtte. På grund af dette så mange adelsmenn i lang tid ikke i ham en ægte kommandør, der kunne håndtere ikke kun et venligt ord, men også en formidabel næve. Alt ændrede sig på et tidspunkt, hvor de engelske lande blev invaderet af den engelske kong Henry III i håb om at genvinde de engang tabte amter.

Louis IX skabte ikke kun lynhurtige soldater, men valgte også en taktisk korrekt kampstrategi. Takket være dette, vandt han en upåklagelig sejr over fjenden ved Talyebour i 1242. Samtidig forblev den franske konge barmhjertig over for taberen. Han udstedte et dekret, der gjorde det muligt for engelen at gå stille. Desuden returnerede han lidt senere Henry III en del af de besatte lande, styret af sine kristne motiver.

Kongens første korstog

Fra den tidlige barndom ønskede Louis IX at gå til korstoget. Dette var hans drøm, styrket af en urokkelig tro på Gud. Derfor, da monarken i 1244 kaste sin sygdom, så præsteriet et tegn i det. De besluttede at helbredelse kun ville komme til ham først efter at Louis den Hellige havde ledet sin hær i den syvende korstog. Faktisk var det værd at kongen modtog pilgrimens personale og modtog paveens velsignelse, da sygdommen blev tilbagekaldt.

Forberedelser til en ny korstog (den syvende i træk) sluttede sommeren 1248. Og i september landede kongens tropper sammen med pilgrimerne på Cypern. Her arrangerede de et transitpunkt, hvorfra en lang rejse til de muslimske lande begyndte. Det er bemærkelsesværdigt, at St. Louis ønskede at komme gennem Ægypten, hvilket var en yderst risikabel bevægelse.

I starten gik fortgangen til det indre af kontinentet ret hurtigt. I juni 1249 formåede korsfarerne selv at tage den uigennemtrængelige havneby Damiette. Men på dette endede deres strålende sejre. Nilen i Nilen forværrede kun den aktuelle situation. Louis tropper, afskåret fra deres mål, mistede deres moral, hvilket førte til internalcine stridigheder.

Men hovedproblemet var saracener. I løbet af tomgangstroppernes tid var de i stand til at samle en stærk hær, der kunne indeholde enhver angreb. Men selv dette forårsagede ikke Korsfarernes nederlag. Louis valgte sit valg ved at vælge den forkerte taktik gennem forden fra den lokale flod, hvor de blev fanget af muslimske hærer. De fleste af soldaterne døde på stedet, og kongen selv blev taget til fange.

Louis velsignelse blev ikke henrettet. I stedet krævede Saracens et stort løsesum og Damietta's tilbagevenden. Naturligvis kunne kongen ikke nægte en sådan aftale, hvorefter han straks blev frigivet. Men han kom kun hjem i 1254, da han opholdt sig i Egypten i lang tid og fastsatte betingelserne for tilbagesendelse af de andre fanger.

Wise King

Bogen om de hellige Louis den Hellige, skrevet af hans samtidige, fortæller os om præcis hvilke succeser kongen har opnået i styringen af hans land. Historikere mener, at den største fortjeneste er moderniseringen af skibssystemet. Så udstedte han et sæt regler og love, der gjaldt alle sine emner, uanset om de var aristokrater eller almindelige.

Desuden har franskmændene endelig fået mulighed for at appellere enhver afgørelse fra den lokale domstol ved at appellere til kongeriget. De kunne også anmode om juridisk bistand fra advokater eller jævnaldrende. Takket være dette voksede de almindelige mennesker mere til deres konge, og aristokratiet begyndte utrætteligt at gentage sin visdom og forsigtighed.

En vigtig forandring var indførelsen af et system for forebyggelse. Simpelthen splittede kongen sit land i 12 klart udpegede distrikter. Dette tillod at løse alle misforståelser forbundet med vassalens højre til jorden. Derudover introducerede Louis Saint den en enkelt statsvaluta, som drives i hele Frankrig.

Den store arkitekt

Under Louis IX's regering i Frankrig blev der bygget ikke et dusin kirker og klostre. Det var han, der foreslog udformningen af katedralen i Reims, rejste klosteret Royomon og så videre. Takket være dette kan franskerne selv i dag overveje de gotiske middelalderes arkitektoniske mesterværker.

Endvidere er der endda uden for hans rige helligdomme dedikeret til den vise konge. For eksempel til ære for monarken blev katedralen i St. Louis bygget, som er i Tunesien.

Ottende korstog: Kongens død

Drømmen om at erobre den muslimske verden forlod aldrig hjertet af Louis IX. Derfor, i 1269, samler han igen hæren for at kunne gå videre til næste korstog. I marts 1270 landede hæren af tusindvis af korsfarere i Tunesien, ledet af hans konge. Men husker hans nederlag, Ludovik beslutter sig ikke for at skynde sig med offensiven og vente til resten af styrkerne fra fastlandet trækkes til ham.

Denne beslutning ødelagde derefter den franske konge. En stor menneskemængde førte til et udbrud af en ukendt sygdom, der udviklede sig til en reel epidemi. Den første søn af kong Tristan døde, og efter ham døde August 25, og Louis selv Saint. Filmen, skudt for nylig af BBC, beskriver godt de store dage af den store hersker, holdt i konstante bønner og beklager, om det ubøjede Jerusalem.

Minne af Louis IX

Den vise konges fortjenester blev værdsat af hans samtidige. Især i august 1297 rangerede pave Boniface VIII monarken til helliges rang. Herefter begyndte kongen at blive kaldt den hellige Louis fransk. Ikke mindre smigrende om ham er historikerne, som tror på, at han gav sit land så meget ønsket fred og fred.

Det er derfor ikke overraskende, at flere katedraler og kulturmonumenter blev rejst til hans ære. For eksempel, selv i hovedstaden i Rusland, Moskva har en kirke St. Louis, opkaldt efter samme navn på den store franske linjal.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.