Nyheder og SamfundMiljø

Lopasnya (flod): karakteristika og fotos

Stille charme af russisk natur er bedst mærkes nær små floder. Flad kyst, tæt og maleriske kystnære krat, fugl tumult og voldsom boltrede fisk ... Dette billede kan ses lige over Rusland. Du behøver ikke at blive indsamlet på en lang rejse - nok til at trække i et par snese kilometer væk fra enhver by. I nærheden af Moskva fortsætter Lopasnya - floden, banker, hvoraf kan arrangeres, og en vidunderlig familie ferie og sightseeingture i lokal lore.

oversigt

For hver af reservoiret kan udstedes et personligt pas. Er ingen undtagelse fra denne regel, og vores heltinde.

Fødested ikke er etableret. Uanset om underjordiske nøgler, hvorvidt en lille dam nær landsbyen Helligtrekonger på det område af New Moskva (Troitsky administrative distrikt).

Længde - 108 km. Bredden af kanalen i visse områder er 50 meter. Marker bunden af falder på op til fire meter. pulje størrelse (det område, hvor der produceres opland) - 1090 kvadratmeter. km.

Alder ikke. Men arkæologisk ekspedition på sine banker har fundet artefakter, der kan dateres tilbage til slutningen af III - begyndelsen af II århundrede f.Kr.. e. Det er muligt, at der allerede i den æra af den neolitiske flod Lopasnya langsomt rullede sine farvande.

Rejs gennem regionens historie

For elskere af historie og arkæologi af turen på vandet - det er den perfekte mulighed for at fordybe sig i deres foretrukne fritidsinteresser, ikke forlod langt fra hjemmet. For at gøre dette, kan du besøge kilden af floden. Lopasnya begynder at flyde i et interessant sted - landsbyen Epiphany. Den fik sit navn fra kirken, som blev bygget i 1733 Ostafyevo godsejer. I midten af det nittende århundrede den gamle trækirke blev genopbygget i stil med tidlig klassicisme. I denne form det levede op til nutiden.

Et andet sted værd at besøge rejsende - det Dyakovo højborge rundt Talezh landsby (nu landsbyen Barantsevskoe). Arkæologer har fundet, at folk der har levet siden VIII århundrede f.Kr.. e. En masse af oldtidsfund Housewares, figurer af dyr, jagt og fiskeri værktøjer fører til den konklusion, at livet i fortet var i fuld gang gennem århundreder.

En anden Lopasnya

I munden, i nærheden af forbindelsen til Oka, ligger ikke bevaret gamle russiske by ved floden. Lopasnya - et navn kan give din bebyggelse baltiske stammer, og senere vyatichi som levede på disse arealer. Der er en version, at navnet stammer fra ordet Balta Loba (Lobas). Dette udtryk refererer til flodlejet. I det XII århundrede var det en forpost for Chernigov fyrstendømme på grænsen mellem Rusland, Vladimir. Blanding af to kulturer haft en betydelig indvirkning på udviklingen af kystområdet - slaverne lært af opførelsen af baltiske toldområdet cirkulære gravhøje og hegn. De var iført en stor mængde smykker og lånte skikke begravelsesritualer.

Den første dokumentation for eksistensen af det gamle Lopasnya - Hypation Chronicle (1175). Forliget er nævnt i de chartre Ivana Kality og Dmitry Donskoy. På disse lander russiske vagter vadede krydsede floden Oka på vej til den Kulikovo Field. Byen blev ødelagt af tropper fra Khan Tokhtamysh i 1382. I stedet nær landsbyen Makarovka, er et arkæologisk område, som er dedikeret til den forsvundne gamle løsning.

Igen Lopasnya (vækkelse og fortsættelse)

Senere på bredden af floden, ikke langt fra den ødelagte antikke by, var der en ny løsning - landsbyen Lopasnya. I 1954 modtog status af byen, og hans navn blev udødeliggjort minde om den store russiske forfatter Anton Chekhov. Tjekhovs gård i landsbyen Melekhovo ligger 15 minutters kørsel fra byens banegård. Med hans navn i disse dele indebærer en masse nyskabelser, der husker flod Lopasnya Chekhov district. Og området og selve byen er umuligt at forestille sig adskilt fra de historiske begivenheder, der har ledsaget liv og arbejde af forfatteren.

Takket være det arbejde og indsats af Anton Chekhov, på banegården begyndte at gøre et stop ambulancer Express toget (1894). Begyndte at arbejde første posthus (1896), som nu huser et museum for Chekhov breve. En landsby Novoselki og Talezh? Som det er kendt, Chekhov, hvor bygget en skole for bonde børn. Som læge, han deltog mange landsbyer ved kysten. Og klostret Davidov af ørkener, beliggende på en høj bred af floden, ofte kom til at beundre den storslåede skønhed af den lokale natur.

Refleksion for Litteratur og Kunst

Appellen af Chekhov region er en høj koncentration af kendte navne, der er forbundet med den farverige navn - Lopasnya. Floden gav ly nær deres farvande kendt for mange mennesker. Et af de mest interessante steder - Estate "Lopasnya-undfangelse", som er ejet af efterkommere af den adelige Boyar familien Vasilchikovs.

En slægtning til ejerne af herregården var Peter Lansky. I 1844 giftede han sig enke A. S. Pushkina - Natalia Nikolaevna. Og hun Goncharova og Arvinger til den store digter var hyppige gæster på ejendommen. I 1905, det sidste medlem af slægten Vasilchikovs døde. Siden den tid, blev godset ejet af efterkommere af Pushkin, og det blev kaldt "Goncharov hus." Her, i 1917, fandt vi en håndskrevet kopi af forfatterens "Stories of Peter" - den sidste værker A. S. Pushkina.

Med Lopasnya navn forbundet Petra Mihaylovicha Eropkina (1698-1740) - en fremragende arkitekt og bygherre af projekter, der blev bygget mange bygninger i St. Petersborg. I landsbyen født Venyukova anden berømt og talentfulde mennesker - det billedhugger og grafiker G. D. Alekseev (1881-1951).

Familie sjov

Ikke blot den historiske fortid tiltrækker besøgende til sine kyster Lopasnya. Floden og dens bifloder - er en uundværlig sted for en rolig og hyggelig familieferie. Vidunderlig natur, fremragende miljø og bekvem trafik placering gjort flodbredder foretrukne sted for rekreation for mange borgere.

Fans værdsat landdistrikterne flugt har mindre pensionater, som alle er langs floden. En af dem - Peshkovo palæ, som er placeret på en unavngiven biflod Lopasnya. Både og katamaraner, billard og paintball - til hjælp for de besøgende, skabte de mest komfortable forhold. Og ingen tvivl om, at det er muligt at bade i floden. Lopasnya bærer dens klare vand langt væk fra industri-, by- verden. Der kan ikke være et fuldgyldigt ferie uden svømning i sin rene og rolig hele vejen igennem. Det er forbløffende, hvordan sådan en uberørt og venligt sted holdes på afstand mindre end 100 km fra Moskva.

Hverken hale eller skalaer

Fiskestænger og spinning stænger - denne hobby og passion for mange mennesker. I forventning om en god fangst og en lækker suppe de er klar til at gå til verdens ende. For ikke at nævne sådan en bagatel som en lille bil en tur. Omkring 2:00 på den måde, der kræves for at åbne deres kasse Lopasnya floden. Fiskeri i disse steder har et godt ry blandt ivrige lystfiskere. Roach, chub, dyster, som om han ventede på erfarne fiskere dovent bevæger sig med en afslappet flow. Men drømmen om enhver sand elsker af fiskeri - en gedde. Af hensyn til dette trofæ mange er villige til at bruge timer på flodbredden.

For at kunne fiske nødt til at flytte væk fra det tætbefolkede Moskva-regionen. De mest populære grunde til fiskeri - er det område af dæmningen i Kubasova til Oka, som løber Lopasnya. Mens besøger disse steder, at det aktuelle segment følgende runder - er et gydeområde, hvor fiskeri er forbudt under gydning.

Extreme på små floder

Hvem sagde, at for den aktive vand rekreation er det nødvendigt at gå til bjerget og floden farligt? Disse eventyr kan findes og er ikke på vej væk på en stor afstand fra centrene i civilisationen. Og den adrenalin i blodet hos elskere af vand rejse er garanteret til at arrangere selv en lille og tilsyneladende rolig Lopasnya. River ligesom lokker turister med sin afslappede og imposingly forbi.

Målte og mere afslappende karakter af legeringen skiftes efter dæmningen, som Kubasova. Vand bliver smal og hurtig. Shoals, som bliver nødt til at vise bemærkelsesværdig styrke og smidighed, stimer, klemmer, snavs ... visse vanskeligheder med at gøre ruten passage og ingen steder podet på det flade floden tærskel. Hvis nogen fra turister i hans liv tog lektioner rafting - denne viden og erfaring vil være nyttigt på ruten af Lopasnya. Nå krydset med Oka, og var heldig nok til at gøre lidt. Men skønheden i de maleriske bredden af mere end kompenserer for alle de komplekse og vanskeligheder ved en sådan rejse.

vandring

Nærheden til transportinfrastruktur bidrager til Lopasnya organiseret turisme. For at komme til udgangspunktet for rejsen til fods er nemt. En af ruterne går fra landsbyen til den gamle Semenovski Khatuns som i det XIII århundrede var en by som en del af Ryazan fyrstedømme. Landsbyen Semenov - den tidligere boet efter Grev Vladimir Orlov. Nogle udhuse Manor overlevede. Efter at have krydset floden over broen, efter 7-8 km kan man se en anden herregård Orlova - Nerastannoe. Den majestætiske lund af århundrede gamle lindetræer - alt, hvad der var tilbage af ham.

Langs bøjninger af floden seng, der passerer Avdotyino og Beketovo, turister fortsætte deres rejse på Lopasnya. De bliver nødt til at passere dammen, som i tidligere tider blev brugt til opdræt af fisk og gav navnet på den nærmeste landsby - Prudno. Her og nu blomstrende flod fiskeri. Så de lokale er altid bekræftende svar på spørgsmålet: "Er det muligt at spise fisk fra floden" Lopasnya fodret siden oldtiden alle, der har været på dens bredder.

Den ende af ruten - landsbyen Hatun, som engang var en vigtig kommercielle og industrielle centrum. Det beskæftiger sig med vævning og keramik. Produktion af slagtere, bagere og Calico-printer sjaler vandveje sprede i hele amtet. Fra historiske steder bevarede gamle løsning, beskyttet klippe og en jordovn vold.

konklusion

Ved slutningen af fodgænger vandreture kan Lopasnya opsummere vores historie. Russian River, som er meget lig mange af hans andre søstre, som i et spejl, hvilket afspejles i sine farvande hele historiske periode i udviklingen af det tilstødende område. Wars og razziaer, opblomstringen af handel og industri, fremkomsten og destruktion af byer og livet for mennesker.

Mere end 40 bosættelser stående på bredden af Lopasnya. Tre dusin større og mindre bifloder flyder ind i det for at arbejde sammen om at bære deres vand i Oka. Maleriske strande, fantastisk beliggenhed, fantastisk ferie blandt de indfødte dyreliv - lille Russian River giver gode muligheder for turisme.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.