Hjem og familieBørn

Lekoteka - hvad er det? Center "Lekoteka"

Mange forældre hørt fra lægerne, at deres barn - handicappet, ved ikke, hvad de skal gøre næste. Mange ser dette som en personlig fornærmelse, begynder at tøve, frygt. Selvfølgelig, de fortsætter med at elske deres børn, men ved ikke, hvordan man underviser og hvordan man kan udvikle det. Desværre, få mennesker ved, at disse problemer er løst Lekoteka. Hvad det er, hvordan det påvirker barnets udvikling?

definitionen

Lekoteka - er en service, der giver en tidlig psykologisk og pædagogisk bistand til børn, der har handicap. Unik er, at det har til formål at arbejde ikke kun med børn, men også med deres forældre. Dette er meget vigtigt for familien. Oversat fra svensk "Leko" betyder "legetøj" og "tek" på græsk betyder "samling".

Center "Lekoteka" skabt til de børn, der ikke er i stand til at deltage, sammen med andre skole eller haven. De har brug for hjælp til patologer, tale patolog, psykolog. Desuden er det forudsat psykologisk og pædagogisk støtte af en familie. Til dette formål, særlige programmer, der fat på de særlige behov hos børn og deres individuelle behov.

service-funktioner

Det skal understreges, at Lekoteka skabt til handicappede børn og de børn, der har en bred vifte af abnormiteter i følelsesmæssige, fysiske og psykiske tilstand. Der er organiseret et rum for børn, der har en forsinket udvikling, er der et særligt område med masser af legetøj. Sidste hjælp til at udvikle visuelle og auditive perception, sensoriske og motoriske færdigheder, samt aktivere de kognitive processer. Der er også en særlig musikbibliotek, som er rettet mod omfattende udvikling af børn. Mange tager at sige, at nu til salg er der en masse af legetøj, så det er ikke nødvendigt at deltage i sådanne institutioner. Men de fleste forældre ikke ved, hvad de skal gøre med sådant materiale.

Historie Lekoteka

I 1963, Schweiz lancerede beskriver strukturen. I Rusland, hun optrådte kun i 2001. I dag er en af de største afdelinger i Moskva. Det skal bemærkes, at der Lekoteka i børnehaveklasse og som en separat uafhængig enhed. Spørgsmålet er på grund af de problemer, der eksisterer i dag. Hvert år er antallet af børn med handicap er stigende. I mange regioner i vores land, desværre, ingen enheder, der ville udføre lignende funktioner. Hvis børn med cerebral parese er nu opmærksom, så dem, der har problemer med syn og hørelse, ingen steder at gå. Specialister stort set ingen. Alene er ikke nok studier med defectology eller talepædagog. For at hjælpe disse børn, skal du oprette en række foranstaltninger, som vil blive sendt ud for at hjælpe et barn med forsinkelser i fysiske eller psykiske udvikling.

Især dem i midten

Børn, der har problemer i intellektuelle, mentale og fysiske plan, betydelig bistand vil Lekoteka. Hvad det er, er det designet til hvilken alder? Allerede ét år gamle baby kan starte klasser i disse centre. Rummet er organiseret korrekt, er alt legetøjet rettet mod udvikling af barnet. Læger arbejder specialisering: psykiateren, terapeut, socialrådgiver, lærer-arrangør, psykolog og andre. På visse tidspunkter af de forældre med deres børn kommer til centret, hvor fagfolk lære dem, hvordan man korrekt udvikle børnene og lege med dem.

Ved afslutningen af kurset får deltagerne fordele for hjemmearbejde. Når barnet vender tilbage til skole. Hvis det er nødvendigt, oprette en ekstra kursus. Specialister er uddannet i Moskva. Der er de forklare, hvordan Lekoteka, hvad det er, hvordan man kan organisere og understøtte den omfattende udvikling af børn og deres familier.

grundlæggende begreber

Lekoteka for handicappede børn er den grundlæggende idé. Det er, for at bruge spillet i en tidlig alder at lære børn den rigtige kontakt med omverdenen. Oprettet af særlige teknologier, der er tilpasset deres evner. De lærer at spille, for at opleve verden og begivenhederne i det, samt at reagere på det, der sker omkring. Elizabeth Newson - britiske psykolog - skitseret nogle teoretiske grundlag. Hun har udgivet en bog "Legetøj Legetøj", der diskuterer aktivt på spillet og dens indvirkning på den samlede udvikling og personlighed dannelse.

Dannelse tjeneste i børnehaveklasse

I mange børnehaver i vores land begynder at fungere Lekoteka. Hvad er det, der allerede kender mange familier, der har børn med handicap. Her specielt udvalgt legetøj, der tager hensyn til alle de behov, barnet.

Eksperter arbejder på meget nøje for at sikre, at alle produkter har den ønskede kommunikation, fysiske, intellektuelle og sensoriske egenskaber.

I dag kan du ofte finde børn, der har opmærksomhed underskud uorden. De viser tegn på autisme eller hyperaktivitet. For dem, skal alle funktionerne i spillet nøje afbalanceret. Er perfekt radiostyrede modeller. De er meget nemme at bruge, visuelt og med hjælp af lyde til at stimulere barnet og fortæller dig, hvordan de skal agere. Dette materiale gør det muligt meget let at etablere en årsag og virkning relationer, lære at navigere i rummet og tænke i "højre-venstre", "frem og tilbage". Snart barnet begynder at forstå forholdet "over-under".

Det er vigtigt at bemærke, at barnet i spillet udvikler finmotoriske finger, lære at planlægge deres handlinger ordentligt. Resultatet er det samme bearbejdes, sporede objekt og sætter fokus på rigtigheden af hans bevægelser.

Således ser vi, at Lekoteka, programmer, der er rettet mod den generelle udvikling af børn med handicap, er et glimrende middel til at hjælpe ikke kun børnene, men også deres forældre, fordi de fleste ofte i situationer som voksne ikke ved, hvordan man korrekt engagere med barnet hvordan man kan tilpasse det til det virkelige liv.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.