HjemlighedHavearbejde

Lave mandler eller mandel steppe: beskrivelse

På det seneste er det blevet moderne at vokse i sin have planter, der har den eksotiske natur og tidligere dyrkede langt ud over vores region. Lav mandler - er et sådant eksempel. Betragtes fødestedet for sine sydlige lande, og derfor også pleje af planter kræver passende opmærksomhed. Almond avlere steppe tiltrækker ikke kun for sin frugt, men også et smukt udseende. Når han er i blomstringen, det ser simpelthen uimodståelig.

generel beskrivelse

Mange uerfarne gartnere interesseret i spørgsmålet: mandler lave - et træ eller en busk? fjerne Umiddelbart al tvivl. Denne form for mandel er en busk. Det refererer til familien rozovotsvetuschih og med den rigtige pleje er stigende i mange år. Bøsningen kan nå halvanden meter i højden. Bladene er mellemstore med en aflang form mørkegrøn. Når i begyndelsen af foråret begynder blomstringsperiode, er den busk dækket med små lyserøde blomster. På trods af at dette anlæg kom til os fra syd, det bringer store frost, og derfor blev hurtigt en favorit af de lokale flora elskere. På grund af det faktum, at dette er en sydlig plante, er det også veltolereret og tørre perioder, når der ikke er regn i lang tid. Dette hovedsagelig skyldes den særlige struktur af rodsystemet. Bøsningen har en stærk vigtigste rødder, der går langt tilbage i jorden og tage ud fugten til planternes ernæring. Der er også en lille pælerod, men den grundlæggende funktion er stadig de vigtigste rødder. bush frugter vises i midten af efteråret i form af nødder. Walnut størrelse på omkring seks centimeter i længden, nucleolus har en delikat aroma og en behagelig smag.

Sorter og arter

Mandler er lav (bobovnik) har mange forskellige navne, men de alle tilhører samme art: en lav, vildt, dværg, bobovnik. Men der er andre former for mandler, som jeg ønsker at huske:

 • georgisk,
 • almindelige,
 • petunikovy,
 • tre-bladet.

Forskellige datatyper, der vokser ikke kun i form af buske, men også vokse høj kvalitet træer, nogle gange op til tre meter i højden. Endvidere forskellig form og farve af blade og farven på knopper. I dag er vi optaget af lave mandler, og det handler om det, vi ønsker at fortælle i detaljer. Efter alt, for at rette op på denne busk vokse og udvikle sig, skal du vide alt om, hvordan man kan plante dem, hvordan man tager sig og håndtere eventuelle problemer.

landing

Mandler lave, hvis offentliggørelse er hermed foretrækker sted i direkte sollys eller i ekstreme tilfælde, hvor der er let skygge. Absolut kan ikke plante en busk i udkastet, og på det sted, hvor vinden hylede kontinuerligt.

At vælge det rigtige sted at lande, tage sig af at gøde jorden. Surhedsgraden niveau bør være i området på 7,5 cifre. Hvis du ønsker at skabe de mest gunstige betingelser for en busk, og derefter foretage en blanding af komponenter såsom jorden ark (tredelt), humus (todelt) og sand (en del). Næste du nødt til at tilføje kalk eller dolomit mel med en sats på 300 gram pr busk. Ved plantning et par buske nødt til at holde en afstand på omkring halvanden meter til så planterne ikke forstyrrer hinanden. Hver pit er nødvendig for at skabe god dræning for at undgå vand stagnation. Du kan gøre dette ved at bruge grus eller skår af mursten og sand. Hele processen er som følger:

 1. Vi graver et hul denne størrelse, så det passer inden for alle rødderne.
 2. Først, sat på en bund dræne lag, som bør være omkring tyve centimeter.
 3. I drænlaget pour fem centimeter sand.
 4. Hæld forberedt jorden og plante bush tilbage, så nakken af roden var over jorden.

hemmeligheder af pleje

Mandler dværg kræver ejeren af opmærksomhed og ordentlig pleje, så følg venligst instruktionerne nedenfor.

 • Vanding planterne bør være moderat. De fleste busk kræver fugt under spirende, men bør ikke være tilladt stillestående vand ved rødderne. Hvis jorden, hvor den vokser mandler, sand, der skal vandes oftere. For at forstå, når du har brug for at vande busken, vurdere tilstanden af jorden og graden af tørhed. Når vanding er påkrævet for at løsne jorden til luften til rodsystem planter.
 • Glem ikke, at kraftværkerne har brug for at vokse, og det bør derfor gives i form af opfyldning af mineralsk og organisk gødning. Jeg anbefaler at gøre det tidligt i foråret. Velegnet til dette formål mullein. Så i sommeren, kan du tilføje superfosfat. Han har en god effekt på kvaliteten af træet, og afgrøde. Nok til at tage tredive gram for en busk. Du kan energize efteråret gødning med indhold af kalium.
 • I det tidlige forår er det nødvendigt at skære bushen for at opretholde den rigtige form. Dette bidrager til at styrke rødderne og gøre mere frodig busk. Det er nødvendigt at fjerne alle de unødvendige grene, herunder dem, der vokser ind mod midten af busken.

reproduktion af planter

Lav mandler kan formeres måder:

 • frø,
 • Cherenkov
 • vaccination,
 • anvendelse frøplanter.

Den første måde er, at frøene er plantet i jorden i det tidlige forår, før denne løsning sektion og tilføje gødning. Dette bør ske, når varmt vejr. I dette tilfælde får du stærke frøplanter hurtigt.

Når Cherenkov metode i midsommer podning skal skæres med flere knuder placere i flere timer i en opløsning, stimulerende rodvækst. Næste du nødt til at plante den i jorden, hvilket efterlader et par knob over jorden. Med den begyndende kolde vejr stilk brug ly for kulden.

De sidste to metoder er også forholdsvis enkel. Flygte fra rødderne til at grave og bevæge sig i den rigtige sted med det rigtige jord. Et transplantat er nødvendigt at tage grene, som er godt modnet, og plante dem i sådanne træer som fersken eller blomme.

Skadedyrsbekæmpelse

Bøsningen har en gennemsnitlig immune over for angreb af forskellige insekter, så skal du hjælpe ham. Dette kræver nøje overvåge tilstanden af mandel og ved det første tegn på problemer straks begynde at kontrollere skadedyr.

 • Bladene begyndte at krølle op i et rør? Så du besøgte møl. I dette tilfælde er det nødvendigt at sprøjte bøsning 2,5% opløsning nitrofen, hvis fremgangsmåden begyndt indtil nyren, og til destruktion af larver vil trichlorfon i en koncentration, der overstiger 0,3 procent.
 • Den bladlus er en hyppig gæst på mandel busk. Kæmper det er nødvendigt i en standard måde ved sprøjtning af planter med en opløsning af sæbe fremstilling af en blanding af 200 g sæbe til ti liter vand.
 • Fra bark sparer applikationslaget af kalk på en træstamme. Anbefaler føje til mix limen for at forlænge levetiden af de beskyttende midler.

mulig sygdom

Lave mandler kan også lider af sygdommen. Gråskimmel fører til fjernelse af beskadigede grene. Rust blade efter obrabatyvaniya narkotika bush med svovl. En Bordeaux-blanding redning for forbrændinger, når dens anvendelse en gang fjorten dage. Alle manipulationer er reduceret til det faktum, at tiden til at se problemet og begynde behandling med det samme, ellers er der en chance for at miste hele busk.

anvendelsesmetoder

Dværg-Mandel er attraktivt, ikke kun for sin frugt kokke, men for landskab designere og kosmetologer. Nødder selv anvendes til mad i forskellige retter. Nut indeholder en stor mængde af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Desuden er det er simpelthen lækkert. Det er også gjort forskellige præparater i folkemedicinen til behandling af diabetes, astma, anæmi og andre sygdomme. Mandel olie er meget udbredt i kosmetik som en del af masker, cremer, shampoo og geler. Men i sig selv en smuk busk bruges i udformningen af private grunde og offentlige områder i kombination med andre buske og blomster.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.