SundhedMennesker med handicap

Lægebehandling til ældre over 80 år

"Alderdom er ikke en glæde" - kort og præcist beskriver fysiske og psykiske tilstand af den ældre mand kendt for alle siger.

Alderdom - den uundgåelige periode af livet

Det er uønsket, den forudbestemte periode af livets natur, forårsager frygt og impotens i forståelsen af den uundgåelige slutfasen af livet.

Enhver person på nogen måde forsøger at forsinke ankomsten af alderdom, der deltager (til det bedste af kraft) på offentlige og indre anliggender, tegning frugterne af deres egne anstrengelser og resultater, der nyder succesen med deres børn og børnebørn. Desværre, den unge sjæl er magtesløs før den uundgåelige forfald af kroppen. Akkumuleret i årenes løb en række lidelser, som på én gang, mange viftede og som behandler alvorligt, har en effekt på enden af sit liv, som manifesterer sig massivt og på samme tid.

Alderdom - et kraftfuldt batteri af sygdomme

I nogle tilfælde, hjælpeløshed, moodiness, irritabilitet, glemsomhed, vrede, humørsvingninger, og deltag specifikke betingelser: Alzheimers sygdom og demens (faldende intelligens, senil demens), væsentligt komplicerer livet som for patienten og de mennesker omkring ham. Demens forekommer i de fleste tilfælde i de ældre, til at krydse tærsklen til det 80-års jubilæum. Lider af sygdommen til at glemme navnene på deres kære, ikke anerkender dem, at miste orienteringen i tid og rum, evnen til at klæde sig selv, tage medicin, for at lave mad, for at følge den personlige hygiejne; de ofte iboende meningsløse adfærd divagation.

Omsorg for de ældre - en vigtig faktor, der kræves i hans senere år

En ældre person med behov for pleje er ofte ikke klar over det absurde i hans opførsel, så ikke er i stand til i tilstrækkelig grad vurdere situationen. Sygdommen udvikler og gør ham hjælpeløs og totalt afhængig af andre. I denne situation, ældrepleje over 80 år hviler på skuldrene af venner og slægtninge, hvis opgave er at kvalitet og konstant bekymring. Tolerance og din egen tid - vigtige prioriteter for menneskelige værdier, grundtilstanden som bliver hjælpeløs.

Sådan organisere den rigtige pleje for de ældre mand

Organisering af omsorg for ældre mennesker kræver overholdelse af en række af anbefalingerne nedenfor.

  1. Det er nødvendigt at opholde sig i synet af en gammel mand, så han ikke føler sig svigtet og ikke oplever negative følelser. Anbefales kraftigt til at komme tilbage, for ikke at skræmme. En vigtig faktor er kommunikation, distraherende den ældre mand fra selvvalgte isolation og nedtrykthed.
  2. Venligt ansigt, venlig og oprigtige smil, en henvisning til en person ved navn, konstant pleje og værgemål - de komponenter, som omsorg for de ældre over 80 år.
  3. Hvis en ældre person har problemer med hukommelse, svært at genkende deres kære, glemmer deres navne, ikke unødigt belaste hans opmærksomhed. I sådanne tilfælde henvises til en ældre dame ikke som et spørgsmål, og godkendelse - bekræftende. For eksempel, i stedet vypytyvaniya svare på spørgsmålet: "Hvem kom til dig" At hjælpe huske navnet på den besøgende, er det bedre at sige: "Jeg er din søn, Alex" "Din barnebarn, Sergei kom til dig" eller En ældre person behov demonstrere de trin, som han burde gøre; for eksempel for at vise processen med kæmning hår, taste et telefonnummer, inddragelse - slukke for tv'et.

Hvis en ældre person er i stand til at læse avisen eller en bog, spille brætspil, skal du bruge det. Det er nødvendigt at føre en samtale tæt på patienten emner, der interesserede ham i den aktive periode af livet. Dette kunne være tale om de malerier udstillinger, teater produktioner, sportsbegivenheder, videnskab nyheder. Fortrinsvis højtlæsning, se familie fotoalbum, forskellige illustrationer.

Det er ikke hensigtsmæssigt at besøge et ældre familiemedlem hobetal, fordi patienten har problemer med fastholdelse af synsfeltet af flere objekter eller personer, hurtigt trætte. Passende maksimum vil være besøget af de 2-3 personer. Når det er nødvendigt tegn på træthed at afbryde besøget, med henvisning til tilbagetrækning forståelig grund for en ældre person: besøg hos lægen eller det faktum, at du ønsker at tage barnet ud af børnehaven.

Lægebehandling for en ældre person

Moderne medicin kan ikke effektivt helbrede konstant fremadskridende demens i alderdommen. Medicin er kun i stand til at reducere eller svække de enkelte manifestationer af sygdommen, til at suspendere sin udvikling og forsinke den sidste periode. Derfor særlig betydning er afslappet og fuld lægehjælp til de ældre, hvis vigtigste opgaver er:

  • Sikring af den ældre person, fordi den alvorligste manifestation af aldersrelaterede forandringer i psyken er tabet af deres orientering i rum og tid. Årsagen til ulykker i hjemmet i alderdommen er problemer med bevægeapparatet, nedsat syn og hørelse. Miljøet han opfatter i en forvrænget form, og ofte kan ikke korrekt vurdere deres egne handlinger, der kan være farlige (falder uden og indendørs, glemmer at tage terræn og vej hjem, gade traumer når bevidstløs misbrug, brænder varmt vand , når badning, forgiftning under den fejlagtige brug Medicin kontakt med flammen fra en brændende objekt). Det anbefales at købe en stok til at hjælpe med at flytte, rent ude af syne for en ældre mand nødstedte varer, medicin og sat i utilgængelige sted for at undgå forgiftning eller nedbrydes i separate kasser og underskrive modtagelsen af hver. Sørg for, at pensionisten ikke gik ud til altanen, til at ledsage ham, når de forlader huset. Situationen inde på værelserne til at ændre uønsket på gulvet må ikke være nogen genstande, som du kan snubler og falder. Når patienten på et let tilgængeligt sted (plaster solidt fastgjort visitkort, armbånd, medaljon identifikation) data skal altid være til hans navn, efternavn, adresse, telefon tæt på.
  • Ernæring. Med alderen, kroppens stofskifte bremser, er det derfor nødvendigt at reducere i kosten af en ældre person i fedt og kulhydrater, samt deres forbrug af salt. For at forhindre forstoppelse behov for at forbruge fødevarer rige på fibre: frugtdrikke, juice, frugt og grøntsager. Når man spiser, som repræsenterer patientens kompleksitet, har brug for hjælp (en påmindelse om fødevarer rækkefølge, ved hjælp af bestik, fodring med en ske). Ønsket af patienten til at spise på egen hånd, selv om han indrømmer uagtsomhed og fejl, behøver du kun fremmes.
  • Personlig hygiejne. Patienten, ikke været fysisk aktiv og ren person i hans faldende år kan være sjusket, sløv, glemmer, hvordan man bruger en tandbørste, toilet og vaskerum forsynet faciliteter. Kronisk søvnløshed, negativ indvirkning på den generelle sundhed - en anden negativ komponent af alderdom. Til forebyggelse kræver rettidig lufte soveværelset, ikke til en ældre person stress. Ordineret af en læge, kan anvendes beroligende midler.

til immobile patientpleje

Pleje sengeliggende ældre er særligt udfordrende. Du kan vaske med et fugtigt håndklæde til at vaske dit hår bruge en tør shampoo, helt eliminere brugen af vand og god rengøring hår. Hår kæmning kræves hver dag; lange Lokker fortrinsvis afkortes for at undgå sammenfiltring.

Pleje af uarbejdsdygtig ældre mennesker er ofte kompliceret mestrer deres naturlige behov. Hvis patienten er i stand til at sidde mindst 5 - 10 minutter, og føler trang, så ved siden af sengen kan sætte en kompostering toilet og plantede det på efterspørgslen. Om natten kan du bære en ble. Hvis en person er fuldstændig ude af stand til at sidde, ikke føler trang, hvis du ønsker at bruge voksen bleer.

Anti-liggesår

En fare er tryksår, og jo ældre den person, jo hurtigere de udvikler. Den største udfordring i pleje af sengeliggende patienter er at forhindre deres dannelse, tidlig påvisning og behandling på et tidligt stadium. Det første tegn på liggesår - udseende på huden af røde pletter i midten af der snart dannede en slags "våd majs." Sådanne foci brug for at håndtere en blanding af shampoo og vodka i et forhold på 1: 1, hvorefter fedt salve sårheling handling. Begyndt liggesår udvikle sig hurtigt, så du skal kontrollere patienten så meget som muligt (mindst to gange om dagen), med særlig vægt på det område af vingerne, korsbenet, knæ, albuer og hofteled. Ældrepleje over 80 år kræver forebyggelse af tryksår: patienten skal vendes til den anden side hver 2-3 time og ændre kropsholdning af hans krop. En gang om dagen er forpligtet til at gøre en fuld kropsmassage, hvor du kan bruge elektrisk hånd massager. hjælpe Også madrasser mod liggesår, som sælges i butikkerne medicinsk udstyr , eller via internettet.

Gør til ældrepleje

Meget ofte ældrepleje af forskellige årsager kan være fremmed for ham personer. Gør omsorg for en ældre person kan opnås på flere måder:

  1. Realiseringen af et testamente (eller donation kontrakt), til fordel for personer, der udfører omsorg for pensionisten.
  2. Indgåelse af en kontrakt for livet indhold - den mest kompromis mellem begge sider. I henhold til denne kontrakt, ejendommen ligger i pensionistens ejendom, skifter til den livslange omsorg for de ældre over 80 år til fordel for de mennesker, der udbyder sådan pleje.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.