Kunst og underholdningKunst

Kunstner Alfons Muha. Kreativitet. Biografi. foto

Alfons Muha - tjekkisk maler, hvis navn blev et symbol på den vestlige del af guldalder maleri, næsten ukendt i vores land. I mellemtiden har den talentfulde kunstner efterladt et dybt mærke i kunsthistorien, ved at indføre sin egen unikke stil, bærer stadig navnet "Mucha stil". Hvad er mysteriet og tragedien af den skæbne en berømt kunstner? Dette var vores artikel.

biografi

Alfons Muha blev født i 1860 i byen Ivancice (Moravia). Hans far var en domstol embedsmand, og hans mor - datter af en velhavende møller. Siden barndommen, viste drengen deres kreative tilbøjeligheder, fascineret af at synge. Allerede i skolealderen begyndte jeg at tegne, og efter eksamen fra high school besluttede at gå ind i Prag Academy of Arts. Eksamen han fejler, så han måtte søge job. Faderen arrangerer sin søn en ekspedient i retten, og i sin fritid, Alfons Muha moonlights i teatret. Han forsøgte sig som skuespiller, og derefter dekoratør plakater. Det var en tid med kreativ vandre og søge efter ham selv. I nogen tid arbejdede han scenograf for teater, og derefter blev han inviteret til at male væggene i Grev Coin-Belhassen slot. Graf, der beundrede talent af kunstneren accepterer at betale for sine studier ved Kunstakademiet i München.

anerkendelse

Efter træning Alfons Muha flyttede til Paris. Men på det tidspunkt hans protektor dør, og kunstneren er efterladt uden et levebrød. For at gøre hvad han kan lide, har brug for dyre maling, pensler og papir. For at brødføde sig selv, fremtiden berømthed tvunget til at tjene til livets ophold ved at gøre bannere, plakater, invitationer og kalendere. Men skæbnen er gunstig for geni. Et sådant lovforslag ændrer radikalt liv Alfonso. Sara Bernar, berømt skuespillerinde, til at repræsentere en skriftlig ordre Fly, anbefaler det som en "renæssance" chef dekoratør af teatret. Kunstneren bliver øjeblikkeligt berømt. Af ordrer på plakater og skilte for forskellige råvarer ikke rebound. Samtidig begyndte Alfons Muha at skrive originale malerier og organiserer personlige udstillinger i Paris.

elsker

Nye øjeblikke i livet er forbundet med Paris. Her på National Theatre, Fly møder en ung tjekkisk kvinde, Mariey Hitilovoy. En pige, som er 20 år yngre, forelsker sig i en kunstner, og hun arrangerer et møde med ham. Maria bliver Alphonse nye muse, den anden kærlighed i livet, som han selv påpegede, efter hjemland. I 1906, master gifter Mary. Senere de er født to døtre og en søn. Samtidig, Mucha flyttede til USA på invitation af American Society of Illustrators, hvor han fortsatte med at arbejde indtil 1910. Her modtager han flere ordrer til portrætter, såvel som forelæsninger på New York University. Men drømme ikke forlader hjemland af kunstneren, og han snart tilbage til Tjekkiet.

Sidste hyldest til hjemlandet

Efter hjemkomsten til Prag Alfons Muha, hvis malerier er kendt over hele verden, begynder hans mest ambitiøse værk. Han opfatter skrive monumentale lærreder, der skildrer historien om de slaviske folkeslag. I 1928, forfatteren konkluderer, "slavisk episk" og giver hende indfødte Prag. Det samme periode tilhører arbejdet med oprettelsen af fluer officielle sedler og frimærker af uafhængige Tjekkoslovakiet. Hele mit liv Alphonse ikke op med at lære og forbedre sit kunstneriske talent.

glemt geni

Efter de 30-erne af interesse i kreativitet fluen begynder at falde, og i begyndelsen af 2. verdenskrig og det gør en liste over fjender III Reich. Han blev sat i fængsel på mistanke om anti-nazistisk propaganda og nationalistiske følelser. Efter en række anholdelser og afhøringer i 1939 Alphonse døde af lungebetændelse i 1939, før han kunne udgive sine erindringer. Mucha er begravet i Tjekkiet i Vyšehrad kirkegård.

familie

Mucha har levet et langt og produktivt liv, efterlod en talentfuld efterkommere. Maria, en studerende og hustru master, overlevede sin mand med 20 år. Jiri, kunstnerens søn, blev en kendt journalist og datter og børnebørn arvet master kreative. Så barnebarn Jarmila Mucha, der stadig er i live, har skabt et projekt til oprettelse af dekorative produkter baseret på skitser af sin bedstefar.

skabelse

Alfons Muha, hvis malerier er blevet populære, ikke kun derhjemme, men også i andre lande, for sit liv var i stand til at opnå fantastiske succes. Efter at have studeret i Brno, og derefter i München og Paris, begyndte han sin karriere med forfatteren af illustrationerne i modemagasiner. Samarbejde med mange berømte magasiner og aviser, såsom "Folks liv", "Le Figaro" og "parisisk liv", kunstneren udviklede sin egen, unikke stil. Det var på dette tidspunkt og seriøst arbejde, såsom "History of Germany". Drej i den skæbne of the Flies fandt sted i 1893, da han modtog en ordre fra den almindelige teater "Renaissance" på plakaten af stykket "Zhismonda". Præsentationen deltog Sara Bernar. Stor skuespillerinde blev fascineret af arbejdet. Hun ønskede at mødes personligt med forfatteren af plakaten. Da hun senere insisterede Alphonse blev chefdesigner af teatret "Renaissance". Så Flyv pludselig blev en af de mest populære kunstnere i Paris. Han begyndte at skrive regninger, plakater, postkort. Hans malerier begyndte at dekorere de mest fashionable restauranter og damer boudoirs. I løbet af denne periode, kunstneren Alphonse Mucha skrev de berømte serie "Seasons" malerier, "Stjerner", "måned". I dag er mesterens værker, som indgår i samlinger på museer rundt om i verden, og i Prag er der et museum, der udelukkende værker af den berømte landsmand.

Den mest berømte serie af malerier

Den flue i sit liv skrev flere hundrede malerier og plakater. Blandt de mest berømte værker indtage en fremtrædende plads i den berømte serie "Seasons", "blomster", "måned", "perler", og populær i hele verden "slaviske Epic". Overvej historie skrivning, de mest berømte malerier af forfatteren.

"Slaviske Epic"

I slutningen af sit liv kunstneren Alphonse Mucha undfanger skabe en serie af værker om historien om de slaviske folkeslag. Af hensyn til deres drømme mester kommer til at arbejde i Amerika, hvor han blev tvunget til at arbejde hårdt, at skabe plakater og billboards. Ideer til fremtidige malerier Mucha indsamlet under sine rejser i de slaviske lande, herunder Rusland. Arbejdet med "Epic" varer 20 år. Som et resultat, Alphonse skrev 20 malerier, der måler 6 af 8 meter. Disse malerier er fyldt med ro, visdom og åndelighed, der betragtes som de bedste af hans værker. Malerierne afslører historien om flere nationer. For eksempel værket "The Battle of Grunwald" fortæller om frigivelse af Litauen og Polen, som har stået kampen med korsfarerne. Her er en kort beskrivelse af billedet. Alfons Muha inkluderet i historien er reelle historiske begivenheder, der fandt sted i det XIII århundrede i Europa. Værket er fuld af sorg og følelser om skæbnen for de slaviske folk i de vanskelige perioder af blodige krige. I hver af hans maleri serien "The slavisk Epic" kunstneren afspejler troen på den lyse fremtid sit folk. Den mest kendte værk i denne serie betragtes maleriet "apoteose slavisk historie." På lærredet viser blot fire perioder af udvikling af slavisk kultur og historie: den antikke verden, middelalderen, en periode med undertrykkelse og en lys fremtid. På billedet til at indse alle de færdigheder og talent af den store kunstner. Det vigtigste formål med skabelsen Flies - hjælpe folk til at forstå hinanden og blive tættere. Efter afslutningen af det vigtigste arbejde i hans liv præsenterede Alphonse en hel række billeder af hans elskede by Prag. Arbejdet blev afsluttet i 1928, men siden da i Prag, der var ikke plads til opbevaring og fremvisning af sådanne store malerier, var "slaviske Epic", først udstillet på Palace of Messer og efter krigen er placeret i en af de herrnhutiske slotte. På offentlig visning efter krigen blev de værker udstillet kun i 1963. Til denne dag, kan beboere og besøgende nyde denne gave af en berømt mester, hvis navn er Alfons Muha.

"Seasons"

I slutningen af kunstneren XIX århundrede arbejder aktivt på illustrationerne for parisisk modemagasin "Kokoriko". På dens sider for første gang vises en serie af malerier, gouache og blyant, med titlen "12 måneder". Arbejde anderledes form for stil og originalitet, det er ligesom læserne. Tallene repræsenterer billedet af elegante kvinder med busket hår og smukke figur. Alle damerne ser attraktivt og fristende. En mystisk og yndefuld kvinde, nedsænket i et hav af blomster, altid afbildet i midten af arbejdet. Billede indramning udsøgte blomster design, lavet i orientalsk stil. I 1986 skriver forfatteren dekorative paneler "De fire årstider" for at gemme billedet af de guddommelige skønheder. Nu er arbejdet sker ved hjælp af gouache og blæk, men stilen er stadig den samme. Billeder kom ud i begrænset serie, men hurtigt udsolgt. Paneler trykt på kraftigt papir eller silke og hang i stuen, boudoirs og forskellige restauranter. Alle tal er forskellige stemninger og farver, som er nøje udvalgte Alfons Muha. Fjeder, for eksempel afbildet i pastel lyserød. Sommer - via lysegrønne nuancer, efterår - rig appelsin, og vinter - kold-gennemsigtige. I dette tilfælde, alle malerier er fuld af charme, ømhed og sindsro.

plakater

Hans første plakat kunstner malet i 1882. Han indså hurtigt, at dette er en meget indbringende forretning. Sandt nok, det er uvist, om kunstneren modtaget ordrer ikke så meget. Han malede plakater til forskellige teaterproduktioner. Efter ankomsten af den popularitet (tak Sarah Bernhardt) er ved at blive en af de førende kunstnere i det parisiske reklame. Plakaterne afspejler den oprindelige "stil Mucha" (så opkaldt først senere). Billeder af forskellig mætning af farver og detaljer. Hans kompositioner, som regel skildrer mat luksus af piger, begyndte at blive trykt i form af plakater i modeblade og aviser. "Kvinder flyve" (som de er begyndt at kalde i Paris) afviger tusindvis af kopier i plakater, kalendere, spillekort, salgsfremmende etiketter. Kunstneren skaber etiketter til tændstikker, cykler og champagne. Fra god orden bare ikke have lys ud, og hele Paris kender hvem er Alfons Muha. Plakat (beskrivelse af maleriet "De fire årstider" allerede præsenteret ovenfor) er nødvendig for at smage direktør for en af de berømte forlag "Champenois" og kunstneren indgår lukrativ kontrakt med ham. Senere arbejder i Amerika, master fortsætter med at arbejde på en række plakater, tjener sin drøm "slaviske Epic". Indtil nu er disse værker af master replikeres i hele verden som et fashionabelt kunst plakater.

Alfons Mucha-museet i Prag

Det er den eneste officielle museum for kunstneren. Den blev åbnet i 1998 af efterkommere af den berømte mester. Exposition præsenteret i hallerne, taler om liv og arbejde af en kvalificeret maler. Besøgende kom til Mucha museum, fortrolig med en række kunst plakater, skabt af forfatteren i slutningen af det nittende århundrede. Værkerne afspejler elegance og skønhed af de kvindelige figurer, så elsket kunstner. Her kan du se den berømte plakat til teatralske produktion af "Zhismonda", der ændrede livet for et geni. Det begynder med denne eksklusive "Mucha stil", der adskiller hans arbejde fra alle sine forgængere. Desuden kan gæsterne nyde den ånd af "vækkelse" af den tjekkiske stat i form af frimærker og pengesedler, som designeren selv var Alphonse. Betydelig plads i museum dedikeret til den berømte malerier "slavisk episke." Besøgende vil lære og detaljer i det personlige liv af forfatteren. Museet har fotografier af modeller og venner af den store kunstner, samt skitser til hans fremtidige værker.

konklusion

Alfons Muha gav anledning til en ny stil i kunst, at blive en rollemodel for mange kendte kunstnere i de XIX-XX århundreder. "Stil Flies", udtryksfulde, sjælfuld og enkel ukompliceret tilskuer, er stadig populær blandt moderne kunstnere og designere. Man kan føle sjælen af forfatteren, hans gribende kærlighed til landet og en fantastisk sans for skønhed. Fed sensualitet billeder af forfatteren beundrer, fascinerer og overraskelser hvem opdager denne unikke og mystiske "Mucha stil". Alt dette gør skabelse Mucha vigtig milepæl i historien om verdens kunst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.