FormationVidenskab

Kulturelle egenskaber bakterier: identifikation, beskrivelse, karakteristika og funktion

Mikrobiologi - omfattende moderne videnskab, som studerer de biokemiske og fysiske egenskaber, morfologi og systematik af bakterier. Verden er rig på prokaryoter enormt antal forskellige arter. At undersøge alle parametre for disse mikroorganismer arbejder med deres kulturer på særlige næringsmedier under sterile betingelser. Kulturelle egenskaber af bakterier - er en af de vigtigste måder at identificere og studere prokaryoter.

Hvad er en koloni af bakterier?

Det er ingen hemmelighed, at prokaryoter - en encellede organismer. De er let og hurtigt at formere, fordobler deres nummer, ifølge nogle skøn, hver 20-30 minutter. Det er ikke svært at gætte, at dette er en geometrisk progression for vækst af kulturen.

Koloni - afkom af en enkelt celle, en synlig ophobning af enorme mængder af mikroorganismer i et næringsmedium. Af størrelsen af kolonien, dens farve og andre morfologiske karakteristika i laboratoriet kultur definere egenskaberne for bakterier.

For at undersøge parametrene for individuelle klynger af prokaryote celler, en særlig næringsmedium. Hun mikroorganismer kan formere sig hurtigt, t. Til. Det er sammensat af stoffer vigtige for metabolismen af bakterierne. Som et resultat, efter 4-5 dage (Tidsrummet kan variere) i petriskålen forekommer synlig mærkbar punkt, og som virker.

Prøven er bakterier hidrørende fra en miljø, som forinden er fortyndet for at reducere antallet af bakterier pr volumenenhed. Denne procedure udføres for komfortabelt arbejde i fremtiden, dvs.. K. Den overdrevne såning mikroorganisme vækstmedium kan være dækket med et kontinuerligt lag af kolonier (den såkaldte "pitch"). Så de enkelte punkter er subtil, og mange procedurer er umulige at udføre.

Begrebet bakterier kultur egenskaber

Hvordan analyse af kolonier af mikroorganismer? Hvilke parametre bør overvejes i undersøgelsen?

Karakteristik af bakterielle kolonier på vækstmediet fremstilles ifølge flere kriterier. Disse indbefatter morfologiske, biokemiske og fysiologiske egenskaber af mikroorganismer, og alle disse parametre bestemmes i laboratorie- faser. For eksempel kan visuelle udnævnelser kolonier af bakterien registreres umiddelbart efter deres dyrkning. Andre funktioner er blevet undersøgt med særligt udstyr (mikroskop) eller visse måder at arbejde med metabolitter analysatorer stoffer, pigmenter, enzymer og andre prokaryote metaboliske produkter.

Nogle bakterier kultur egenskaber er vist nedenfor.

1. Størrelsen af kolonien. Det kan være meget små, små, mellemstore og store. Diameteren målt i millimeter og kan variere fra 0,1 til 5 og mere. Kolonier ikke over 1 mm i diameter, kaldes punkt.

2. Farven og evnen til at frigive farvepigmentet i miljøet.

3.Poverhnost. Her bestemmes det, om det er glat, ru, ujævn eller foldet overhovedet.

4. Profil af kolonien: krater, konveks, koniske eller bare flade.

5. Strukturen af kolonien. Det kan være glat, struychatoy, groft eller fint.

6. Optiske egenskaber: gennemsigtige, gennemskinnelige, uigennemsigtig, fluorescerende, mat eller skinnende;

7. Sammenhæng. Kolonien kan være flydende eller tyktflydende, dejagtig eller filmagtig, olieagtig eller skørt.

8.Kray koloni: glat, lappede, rizoidny, bølget, flosset, etc ...

Hvis du arbejder med små grupper af celler ved hjælp af et mikroskop. Med en svag stigning kan ses og kanten af kolonien, og dens profil og overfladen. Nogle tegn er undersøgt ved hjælp af kemikalier. Konsistens kan findes ved at berøre den steriliserede sløjfe eller pipette til kolonien. Således bestemte kulturelle og biokemiske egenskaber af bakterier.

grobund

Bruges til bakterier aktivt formere sig i laboratoriet kulturmedier. De kan være af vegetabilsk eller animalsk oprindelse, og konsistens - faste eller flydende. De vigtige parametre ved fremstilling af sådanne blandinger er syrekonstant osmotiske tryk og, selvfølgelig, tilstedeværelsen af enzymer, vitaminer, mikro- og makroceller. Glem ikke om kilder til kulstof, kvælstof og brint.

Næringsmediet skal være gennemsigtigt eller gennemskinneligt, at kunne identificere bakterierne kultur egenskaber korrekt. Agar er mest almindeligt anvendt som udgangsmateriale til fremstilling af sådanne medier. Det kan være i væske (smeltet) tilstand, men for det meste allerede straks hældt i en petriskål og hærder.

Flydende næringsmedier anvendes også i laboratorieforhold, men på grund af tilstanden af aggregering af fysiologien af mikroorganismer, kultur egenskaber af bakterierne undersøgt en lille smule anderledes. Der er vigtige parametre, såsom graden af turbiditet, overflade eller nær bunden vækst vægflade. Den granulære bundfald, homogen eller i form af flager, og andre funktioner, der kan observeres kun i det flydende medium.

Værktøjer til arbejde

Med manipulation af bakterieceller kræver brug af laboratorieinstrumenter steriliserede. Såning og kultur undersøgelse egenskaber af mikroorganismer kræver bakteriel sløjfe eller en Pasteur-pipette. Begge værktøjer skal steriliseres i flammen af en alkohol lampe, en pipettespids tidligere spaltet.

Disse enkle indretninger hjælpe ved arbejde med afgrøder i laboratoriet på et fast medium og i væske.

3 isoleret faseseparation kolonier

Udgangsmaterialet indeholder sædvanligvis en blanding af forskellige bakterier. Fremhæve den ønskede gruppe af isolerede kolonier af celler - en streng og krævende proces opmærksomhed. Han er opdelt i tre faser:

1. Isolering batch-kultur af bakterier, blandt hvilke der er nødvendigt for os at studere.

2. Fordeling af de isolerede netto kolonier ved hjælp af særlige selektive metoder.

3. Vækst og reproduktion af bakterieceller, der transporterer med dem.

Selvfølgelig, til "produktion" af bakterier er nødvendige for at blive søgt for deres højeste koncentration i miljøet, og i tilfælde af patogene eller opportunistiske prokaryoter kan alle bruge en biologisk metode til undersøgelse. Essensen af dette er, at kroppen er valgt, som er følsom over for bakterien. Det yngler i forsøgsdyr, og som et resultat i en blodprøve, kan du finde en masse arbejde er nødvendigt for prokaryote celler.

Isolation isolerede kolonier

Kulturelle egenskaber af bakterier kan kun undersøges i isolerede og rene kolonier. For at opnå en hvilken som helst af de snesevis af udenlandske arter af bakterier på en petriskål, ved hjælp af Koch-metoden. Dens essens ligger i det faktum, at tre forskellige organismer og fri af koppen med næringssubstratet placeret relevante bakterier. Og det gør den samme sløjfe eller pipette resterende, r. E. Ingen yderligere skrabet bakterieceller efter dyrkningsmediet ved den første og anden kopper. Så vil den tredje antallet af bakterier falde og vil være let at finde kolonien for undersøgelsen.

Kulturelle egenskaber - det grundlæggende i mikrobiologi

Undersøgelse af bakterieceller altid begynder med en analyse af deres koloni. Ifølge en specifik liste over parametre beskriver gruppen af mikroorganismer på en petriskål, og derefter smear er fast og således forberede lægemidlet. Den behandles med et mikroskop og allerede beskrive individuelle celler i kolonien. Begge tiltag er nødvendige for at identificere bakterier: patogene eller ej, til en taksonomisk gruppe er, og så videre ..

Hvor du kan finde bakterier?

Næsten overalt. De lever i luften, og jordskorpen, og i vandet, og i sådanne ekstreme forhold, ligesom gejsere, vulkaner, eller omvendt, de arktiske gletsjere. Milliarder af bakterier fundet i vores menneskelige legeme, og blandt dem er der både gavnlige og patogene arter.

Smør med en hvilken som helst overflade, hvis det ikke tidligere er blevet steriliseret, til en petriskål vil give en række forskellige typer af kolonier. Bakterier spire celle eller ikke, det afhænger af sammensætningen af næringssubstrat, som ofte anvendes til dyrkning af mikroorganismer nødvendige. Så planlægge for valget miljø, hvor kun visse typer af bakterier kan leve.

At systematisere bruges aktivt eller identifikation af bakterier kultur egenskaber. Mikrobiologi af fælles problemer såsom såning og vækst af kolonierne, deres prøveudtagning, sterilisering udstyr og minutiøse arbejde over flammen af en ånd lampe.

konklusion

I mange biologiske laboratorier gennemført en undersøgelse af bakterieceller af forskellige oprindelser. Denne diagnostiske centre og videnskabelige foreninger. Kulturelle egenskaber af bakterier - er en måde at bestemme de mikroorganismer, der hjælper, når man arbejder med "cocktails" af forskellige former for prokaryoter. Også viden om, hvordan systematisk gruppe indbefatter en eller anden celle, tillader endnu engang validere forløbet af undersøgelsen af det anvendte materiale.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.