ForretningIndustri

Kulfiber: Egenskaber, foto, indsamling, brug

Avancerede industrier og byggeri i de seneste år har mestret en masse fundamentalt nye teknologier, hvoraf de fleste er forbundet med innovative materialer. En normal bruger kan se manifestationen af denne proces på eksemplet med byggematerialer med inddragelse af kompositter. Også indført i automobil- carboxylsyrer elementer, der øger ydeevne sportsvogne. Og det er ikke alle de retninger, i hvilke carbon kompositmaterialer er udnyttet. Grundlaget for denne komponent er carbonfibrene er tilgængeligt præsenteret senere. Faktisk, i den enestående tekniske og fysiske kvaliteter, og det er unikt og aktiv formidling af den nye generation af kompositter.

produktionsteknologi

Til produktion af råmateriale i en kemisk eller naturlige organiske fibre. Yderligere som følge af en særlig behandling, kun carbonatomer tilbage fra den oprindelige præform. Den vigtigste slagkraft er temperatur. Den teknologiske proces involverer udføre flere varme behandlingstrin. I det første trin af den primære struktur oxideres ved betingelser for temperatur op til 250 ° C. I det næste trin fremstillingen af carbonfibre i forkoksning skrider frem, som følge af hvilken materialet opvarmes i en nitrogenatmosfære ved høje temperaturer op til 1500 ° C. Således dannes grafit-struktur. Det fuldender hele fremstillingsprocessen for den endelige forarbejdning i form af grafitisering ved 3000 ° C. På dette stadium af ren carbon indhold i fibrene så højt som 99%.

Hvor der anvendes kulfiber?

I de første år popularisering af materiale, der udelukkende anvendes på højt specialiserede områder, der i dag er en udvidelse af produktionen, som aktiveres givet Khimvolokno. Materialet er fleksibelt og helt forskelligartede med hensyn til driftskapacitet. Det er sandsynligt, at anvendelsen af disse fibre vil udvide, men i dag tog form grundlæggende typer af præsentation af materialet i markedet. Især bemærker vi byggebranchen, medicin, fremstilling af elektronik, husholdningsapparater og så videre. D. Med hensyn til specialiserede områder, brug af kulfiber er stadig vigtig for flyproducenter, medicinske elektroder og absorberende materiale.

forme produktion

Primært, denne varmeresistente tekstiler, blandt hvilke stoffet garn, strikkede tekstiler, filt og lignende. D. Mere teknologiske tendens er at fremstille kompositter. Dette er måske den mest bredt segment, som er repræsenteret ved en carbonfiber som base produkt til masseproduktion. Især lejerne, varmeresistente komponenter, dele og forskellige elementer, som arbejder i aggressive miljøer. Composites primært fokuseret på det automotive marked, dog, og anlægsområdet er helt parat til at overveje nye forslag fra producenterne af kemiske fiber.

materialeegenskaber

De nærmere af teknologien af materialet har sat sit præg på udførelsen af fibrene. Som følge heraf har høj termisk modstand blevet en vigtig særkende af strukturen af sådanne artikler. Også termiske påvirkninger, materialet er modstandsdygtigt over for kemiske og korrosive miljøer. Men hvis i processen med oxidation under opvarmning oxygen er til stede, det virkninger på fibrene. Men den mekaniske styrke af carbon fiber kan konkurrere med mange traditionelle materialer, som anses for at være faste og modstandsdygtige over for skader. Denne kvalitet er særlig udtalt i carboxylsyre produkt. En anden egenskab, der er efterspurgt blandt ingeniører af forskellige produkter er evnen til absorption. På grund af den aktive overflade af denne fiber kan betragtes som en effektiv katalysator system.

producenter

Intermediate segment er amerikanske, japanske og tyske virksomheder. Russisk teknologi på dette område er næsten ikke udviklet sig forbi nogle år og er stadig baseret på udviklingen af Sovjettiden. Til dato, halvdelen af de producerede i verden fibre tegnede sig for de japanske selskaber Mitsubishi, Kureha, Teijin, og andre. Den anden del er delt mellem tyskere og amerikanere. Så USA er virksomheden Cytec, og i Tyskland, producerer kulfiber selskab SGL. For ikke så længe siden i listen af lederne af denne tendens og blev den taiwanske selskab Formosa Plastics. Med hensyn til den indenlandske produktion, udvikling af kompositmaterialer involveret kun to selskaber - "Argon" og "Man-made fibre". Samtidig betydelige resultater i de seneste år har gjort det belarussiske og ukrainske forretningsmænd, udvikle ny niche for kommerciel brug kulfiberforstærket plast.

Fremtidige carbonfibre

Fordi nogle typer af kulfiberforstærket plast i den nærmeste fremtid vil gøre det muligt at producere produkter, der kan bevare den oprindelige struktur af millioner af år, mange eksperter forudsige overudbud af disse produkter. På trods af dette, de interesserede virksomheder fortsætte med at føre kapløbet teknologiske opgraderinger. Og på mange måder det er berettiget, da egenskaberne af kulfibre på størrelsesorden højere end for traditionelle materialer af kvalitet. Det tilstrækkeligt at bemærke styrke og varmebestandighed. Baseret på disse fordele, udviklere og master nye retninger for udviklingen. Indførelsen af materialet vil sandsynligvis omfatte ikke kun specialiserede sfære, men også tæt på massen forbruger området. For eksempel kan traditionel plast, aluminium og træ elementer erstattes af kulfiber, der for en række ydeevneegenskaber vil være bedre end de sædvanlige materialer.

konklusion

Bred formidling af innovation Khimvolokno hæmmet af mange faktorer. En af de mest betydningsfulde er de høje omkostninger. Da kulfiber kræver involvering af højteknologisk udstyr til produktion, kan produktionen ikke råd til ikke alle virksomheder. Men det er ikke det vigtigste. Det faktum, at ikke alle områder af de producenter, der er interesserede i sådanne radikale ændringer i kvaliteten af produkterne. Således forbedrer holdbarheden af elementet infrastruktur, producenten kan ikke altid udføre lignende opgraderinger på tilstødende komponenter. Resultatet er en ubalance, der ophæver alle resultater af ny teknologi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.