Nyheder og SamfundKultur

Kromatisk farve. Hvordan at gøre verden til en lysere?

Rich verden af farver omfatter en mængde farve, der er til tider vanskeligt at afgøre, hvilken nuance til at beskæftige sig med. Men når det kommer, for eksempel, et billede eller en film, er vi overbeviste om at vi kan opdele dem i farve og sort-hvid. Det er af disse karakteristika nøjagtigt kan bestemme identiteten af en bestemt palet til de kromatiske og akromatiske farver.

farve separation

Akromatisk (sort-og-hvid palet), og en kromatisk farve (gamma spektrum) fik deres navn på grund af det græske sprog. Bogstaveligt oversat som de er farveløse og farvede. Når der opnås blandede farver, der varierer i nuance, lethed og mætning.

I sig selv begrebet kromaticitet forbundet med halvtone sekvens. Ved kromatiske farver inkluderer alle nuancer af farvespektret. Lethed er en egenskab, der kombinerer kromatiske og akromatiske farver.

Hvorfor vi ser verden i farver?

Evnen af det menneskelige øje til at opfatte forskellige farver af spektret - en vidunderlig gave, der giver os mulighed for at opleve de følelser af stormen ved synet af en solnedgang og stormfuld forårsopblomstringen, at bestemme modenhed af frugt og skabe mesterværker af kunst ... Af den måde, den æstetiske opfattelse af verden kun tilhører folket.

For opfattelsen af farve svare direkte på celler i øjet. Ikke alle levende væsener er i stand til at opfatte verden i farver. Men for de fleste mennesker det er tilgængeligt. Stave og tappe - specifikke receptorer i øjet. Den første er ansvarlig for opfattelsen af en akromatisk farve, den anden - for den ære kromatisk. Sanselig lidelser er hovedsagelig forbundet med evnen til at se området eller en enkelt kromatisk farve.

For at se farven, er det nødvendigt først og fremmest lyset. Enig, i mørket, du er usandsynligt at være i stand til at bestemme farveskema af en ting. Alle objekter er udstyret med evnen til absorption og refleksion af lysstråler. Når denne værdi har en bølgelængde af lys. For eksempel grønt æble reflekterede bølge, hvis længde svarer til en af de nuancer af grønt. Alle andre farver er absorberet, så æblet forbliver altid grøn.

Grundlæggende kromatiske farver

Faktisk er alle de kromatiske farver og nuancer baseret på rød, gul og blå. Forskellige kombinationer af de reflekterede lysbølger giver os mulighed for at se en række forskellige nuancer af farver. Så for eksempel, selv de små kan roligt sige, at ved at blande gul maling med blå, kan du få en grøn farve, og med en kombination af gul med rød bliver orange.

Den sorte farve absorberer alle bølger. Hvid, tværtimod, afspejler det. Disse farver kaldes akromatisk og har kun én egenskab - den lethed, hvilket skaber en række grå, begyndende fra lyse hvidt og slutter med sort.

Funktioner kromatiske farver

Hue lethed tillader sammenligning mellem en kromatisk og akromatiske farver. Så enhver kromatisk farve er sammenlignelig i lysstyrke med en anden nuance af spektret eller akromatisk farve. Næsten altid, vi ikke med, vi kan fortælle, hvilken af nuancer lysere eller mørkere.

Vi må ikke glemme, at i modsætning til den sorte og hvide palet, enhver kromatisk farve har en vis mætning. Denne egenskab er bestemt af graden af forskel fra en akromatisk farve lige i lysstyrke og giver dig mulighed for at tale om dens lysstyrke. Ved blanding af kromatisk og akromatisk palet med de samme lyshed farveændringer - gråtoner er ikke farver. Ændringer opstår, når du tilføjer et mørkt eller omvendt, lettere akromatisk palet.

Mystisk lysspil

De fleste usædvanligt for den menneskelige opfattelse af farver er iriserende nuancer af perle, når farven skifter afhængigt af indfaldsvinklen for lys. Navnet på farven er på grund af sin naturlige manifestation - af mineralet titel dækker en konkylie. Det var ham, der fungerer som et byggemateriale til perle vækst.

Transfusion farve skyldes en særlig struktur af Nacre, som består af et antal små krystaller, som hver bryder og reflekterer lys. Derfor farven på Nacre synes så nuance, der changerer med alle regnbuens farver.

regnbue

Det menes, at i nærvær af 7 regnbuefarver. Grundlæggende kromatiske farver opsamles i en bizar form af en bue og passerer jævnt ind i hinanden. Faktisk regnbuen - det er ikke noget som brydning af solstråler i dråber af fugt, usynlige for det menneskelige øje.

Rainbow er blevet et naturligt fænomen, når clearing himmel efter regn. Du kan også se en regnbue over damme med intens fordampning, over springvand og vandfald. Selv på en kold dag, når luften er fyldt med små iskrystaller, kan du se denne fantastiske naturfænomen, der betragtes som en af de mest slående manifestationer af kromatiske farver af spektret.

Verden er fuld af lyse farver og flotte farver, evnen til at nyde menneskelige øje, fyldt med liv og skønhed af de rigeste erfaringer. Kun ved at forstå den fulde dybde af uvurderlig naturlig gave, kan du fuldt ud nyde livet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.