Nyheder og SamfundKultur

Monopoly - er det modsatte af et konkurrencepræget marked

Monopoly - er det modsatte af et konkurrencepræget marked. Den er kendetegnet ved tilstedeværelsen af kun en sælger og producent, der fylder hele rummet i markedet for en bestemt vare eller tjenesteydelse. Det modsatte fænomen - en monopolstilling, hvor myndigheden har kun én køber i markedet for en bestemt vare eller tjenesteydelse.

Perfekt monopol - det er de forhold i det marked, hvor produktet er produceret af en monopolist unikalizirovan og har ingen erstatningsprodukter, er det umuligt at ramme markedet for en række årsager, med det resultat, at fabrikanten holder al magten i deres hænder. Derudover kan den monopolist have stor indflydelse på prissætningen, men i dette tilfælde hans magt er stadig begrænset.

Indhentning overskud på dette marked er meget høj. Det er grunden til branchen er at tiltrække flere og flere outsidere, men hvordan monopoler kæmper med en sådan hård konkurrence? Hvordan det lykkes dem at indeholde stormløb og fortsætte med at dominere? For at gøre dette, overveje former for monopoler :

1. Naturlig. Det sker først og fremmest i brancher, der giver samfundets vitale ressourcer, såsom el, vand, gas, transport (for eksempel bytransport) osv

I dette tilfælde, for at give markedet den nødvendige ressourcer er billigere, og derfor produktionen bliver mere effektiv.

Der er et register over naturlige monopoler, som indsamler oplysninger om en enkelt økonomiske enheder, der er involveret.

2. Monopol i form af kontrol over tilrettelæggelsen af sjældne naturlige ressourcer eller viden. Hvis en virksomhed har særlige ressourcer (olie, for eksempel) eller viden (patenter), kan det dominerer markedet af, at det - kun deres ejer.

3. statsmonopol - en situation på markedet, hvilket skyldes et naturligt monopol (fx jernbanetransport). Det er også en kendsgerning resulterer på grund af det faktum, at i enhver gren af tilstrømningen af ikke-statslige organisationer, andre former for forbudt (for eksempel i forbindelse med eksport og import).

4. Bilateral monopol - en markedssituation, hvor køberen-monopsonist modsætning til producent-monopol (for eksempel, når monopolisten leverer en tjenesteydelse til staten - det eneste køber af denne type tjeneste).

Der er sådan en ting som monopolistisk konkurrence. Det er en form for markedsstruktur, hvor en stor del af sælgerne eller producenter forsyne markedet med lignende, men ikke helt det samme produkt, som er forskellig kvalitet, design eller andre symptomer. Varer, der er produceret under forhold med monopolistisk konkurrence, udgør en gren og ét marked (fx tandpasta, sportstøj, ikke-alkoholiske drikkevarer).

Således er et monopol - en tilstand, hvor magten tilhører sælgeren eller producenten. Men hvis der er mange købere, denne situation er beklageligt i markedet. Ofte monopolist reducerer output og hæver prisen på varerne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.