SundhedKræft

Kræft Jaw: symptomer, foto, behandling, prognose

Kræft i kæben - den ubehagelige og farlige sygdom, der kræver tidlig behandling. Statistikker viser, at 15% af alle opkald i tandpleje forbundet med forskellige tumorer afledt fra knogle. Ikke alle af dem er forårsaget af udviklingen af kræftceller. Kun 1-2% er et tegn på kræft. Til denne sygdom er der en vis alder. At udvikle kræft i kæben som ældre og spædbørn. Behandling af sygdommen i dette tilfælde har mange vanskeligheder, da der i denne zone er der store kar og nerver. Hver patient kræver en individuel tilgang.

Hvorfor er der sygdom

Cancerceller normalt udvikle fra cancelløs knoglemarv stof periosteum, neurogene celler, beholderne og odontogene strukturer. Årsagerne til denne sygdom er stadig ikke fuldt forstået. Men eksperter identificeret flere vigtige faktorer skyldes som kræften udvikler kæben:

 1. Kronisk skade. Disse omfatter skade, forkert installerede kroner, fyldninger og proteser, der forårsager konstant gnide tandkødet.
 2. Beskadigelse af mundslimhinden.
 3. Den inflammatoriske proces.
 4. Rygning.
 5. Ioniserende stråling.

Kræft i kæben: symptomerne

Sådan genkender sygdommen? I den indledende fase af kræft opstår uden nogen symptomer. De første symptomer er:

 1. Følelsesløshed i ansigtet hud dækker.
 2. Halitosis og purulent næseflåd.
 3. Hovedpine.
 4. Smerter i nedre eller øvre kæbe uden synlig grund.

Sådanne symptomer kan være symptomer og andre sygdomme, såsom neuritis, bihulebetændelse, bihulebetændelse og så videre. For nøjagtig diagnose, skal patienten gennemgå en yderligere undersøgelse. I mange tilfælde mistede muligheder for rettidig behandling af cancer.

andre tegn

Sarkom af overkæben gradvist opstår og andre symptomer. Patienter klager over:

 1. Hævelse i området ved kinderne.
 2. Smerter eller følelsesløshed i tænderne placeret i umiddelbar nærhed af neoplasma.
 3. Løsning af tænder, hvilket er et tegn på osteoporose.
 4. Stigningen i de alveolære processer.
 5. Krumningen af kæben og ansigtet deformitet.

Kræft i kæben, kan symptomerne som er beskrevet ovenfor, fremskridt meget hurtigt. Udviklingen af kræftceller er ofte et væv hævelse, som i sidste ende fører til asymmetri. Derefter blev patienterne begynde at klage over stærke smerter.

alvorlige konsekvenser

Kræft i overkæben normalt strækker sig til området omkring øjnene. Ofte tumorer begynder at vokse og forårsage følgende konsekvenser:

 1. Forskydningen af øjeæblet.
 2. Tåreflåd.
 3. Patologisk fraktur i kæben.
 4. Næseblod, tilbagevendende uden grund.
 5. Hovedpine strækker sig til den forreste del eller whisky.
 6. Smerter i øret området. Dette fænomen opstår efter inddragelse i processen af trigeminus nerven.

Bortset fra ovenstående kan patienten opleve mindre blødning mavesår, er lokaliseret i slimhinderne i munden, tandkødet, kinder og andre bløde væv. Ofte er der en overtrædelse af åbning og lukning kæberne. Dette komplicerer brugen af fødevarer. Et sådant fænomen indikerer, at kræften har spredt sig til tyggegummi og en fløj muskel.

Symptomer på kræft i underkæben

Kræft af underkæben er præget af flere andre tegn. Dette bør omfatte:

 1. Smerter ved palpation.
 2. Tab af tænder, og usikker.
 3. Det ubehag og smerter i kontakt med tænderne.
 4. Halitosis.
 5. Blødning sår i munden.
 6. Følelsesløshed af underlæben.

Det er værd at bemærke, at en kræftsvulst, ligger i underkæben, udvikler hurtigt og er ledsaget af smerte, og hurtig metastaser.

patologi diagnostik

Jaw kræft på et tidligt tidspunkt er meget vanskelig at diagnosticere på grund af uspecifikke symptomer. Efter alle tegn på sygdommen kan tilskrives, og andre lidelser. Diagnose udføres på kæben kræft metastaser scenen. Mange patienter er ikke alarmerende symptomer der er beskrevet ovenfor. Desuden kan sygdommen forekomme lang tid uden tydelige symptomer. Det gør det sværere at diagnosticere i de tidlige stadier.

Identificer sygdommen tillader det røntgen. Hvis kræft vækstrater opstå på grund af odontogen materiale, sådan test giver meget mere information end andre metoder. Takket være røntgenbillede kan afsløre ødelæggelsen af barrierer og udvidelse af parodontale sprækker.

Billeder giver en chance for at se eventuelle ændringer: sunde tænder ikke er i kontakt med knoglen, den alveolære kant har uklare konturer, afkalkning område spredes til kæben krop og så videre.

Bestemme sygdommen på røntgenbilleder

Så, som du kan på de røntgenbilleder afslører kræft i kæben? Diagnosticering af denne sygdom - en kompleks proces. Røntgenstråler til at bestemme tilstedeværelsen af sygdomme af følgende grunde:

 1. Destruktion af knogle.
 2. Ødelæggelsen af løkken svampet stof.
 3. Sløret skitserer overgang sund knogle i området af ødelæggelse.
 4. Sammenlåsende strimler dannet ved fusion af flere foci ødelæggelse.

Andre diagnostiske teknikker

Ud over røntgen, kæbe kræft, et foto af som præsenteres ovenfor kan diagnosticeres på anden vis. Patienten bør underkastes en fuldstændig fysisk undersøgelse, herunder blod- og urinprøver, bryst røntgenbilleder i åndedrætsorganerne. Disse undersøgelser viser tilstedeværelse af betændelse i kroppen, accelerationen af ESR og anæmi. For at udelukke metastatisk lunge undersøgelse er påkrævet.

Ofte kæbe til diagnosticering af kræft ved hjælp af en metode til computer tomografi bihuler. Dette gør det muligt at bestemme den nøjagtige placering af kræftsvulster. Derudover anvendes billeddannelse og scintigrafi. Specialist kan udpege en sådan undersøgelse som nålebiopsi af en lymfeknude. Denne metode gør det muligt at bestemme metastase.

Den mest nøjagtige metode til diagnosticering - en undersøgelse i laboratoriet af det påvirkede væv. I nogle tilfælde, en trepanation kæbe. Hvis tumor ikke er lavet af ben, kan materialet tages fra brøndene dannet efter tandudtrækning.

Kræft i kæben: behandlingen

Terapi er en kompleks patologi. Det omfatter ikke kun kirurgi, men gamma terapi. Udføres en operation til fjernelse af kæben. Dette kan være en disartikulation eller resektion. Jaw kræft kan ikke helbredes af kemoterapi, fordi det ikke giver resultater.

Til at begynde, er patienten udsat for gamma begavelse. Det kan reducere størrelsen af tumorer kræft. Tre uger senere, den foretog fjernelsen af kæben. I nogle tilfælde en mere omfattende behandling, der ofte omfatter eksenteration af kredsløbet, lymphadenectomy og sanitet okolonosnyh bihuler.

postoperativt

Et par år efter operationen, en ortopædisk korrektion, som giver dig mulighed for at skjule alle de fejl. Det udføres sædvanligvis med anvendelse af forskellige knogleplader og dæk. Sådanne procedurer kræver patientens tålmodighed, fordi der i nogle tilfælde er der behov for at genoprette synke og tygge funktioner, såvel som tale.

Det skal bemærkes, at genoprettelsen af underkæben - en meget kompleks proces, som ikke altid ender med succes. I sådanne situationer ofte brugt rustfrit stål, tantal, plast implantater til fiksering.

outlook

Kan tilbagelevering af kæben kræft? Forudsigelse skuffende i dette tilfælde, da tilbagefald kan forekomme inden for få år efter operationen. Fem-års overlevelse på sådan patologi er ikke mere end 30%. Ved detektering af cancer i de senere faser, er dette tal reduceres betydeligt. Fem års overlevelsen procent i dette tilfælde ikke er mere end 20%.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.