SundhedSygdomme og betingelser

Kosten for slagtilfælde: menuen og anbefalinger fra læger

Slagtilfælde - den ulejlighed, som indebærer en masse store og små problemer. Patienten kan miste nogle eller alle kontrol over sin krop, og derefter, om han vil komme sig dette det vil afhænge af mange faktorer. Korrekt valgt kost for hjernen slagtilfælde - en af de vigtigste skridt i rehabiliteringen periode. Hvordan behøvede at spise for at maksimere genoprette sundhed?

Slagtilfælde - Hvad er det?

Slagtilfælde kaldes dårlig cirkulation i hjernen, hvor blodgennemstrømningen er forringet eller ophører med at separate dele. Som et resultat, oxygen udsultning af cellerne i de berørte dele af hjernen dø ud. Slagtilfælde kan være iskæmisk eller hæmoragisk typen:

  1. Iskæmisk slagtilfælde - dårlig cirkulation på grund af dannelsen af kolesterol plak eller blodprop. I dette tilfælde er mangel på ilt forårsager en indsnævring eller fuldstændig overlapning af arterierne, der forsyner hjernen. Ifølge statistikker, 80% af slag er iskæmisk.
  2. Blødende slagtilfælde - nontraumatic blødning som følge af skader på skibet. udgydelse af blod kan være intracerebral eller ind i mellemrummet mellem arachnoid og soft shell (subarhanoidalnym). Med dette slag del af hjernen dør på grund af kompression af den dannede ødem. En stor procentdel af hæmoragisk apopleksi er forbundet med forhøjet blodtryk.

De mest almindelige årsager til slagtilfælde

Om forhøjet kolesterol, blodpropper og højt tryk, du ved. Men det er ikke de eneste årsager til slagtilfælde. Ofte er årsagen til slagtilfælde bliver rygning, hjertesygdomme og blodkar, den høje grad af fedme, ukontrollerede medicin og stimulanser.

Hvorfor er kosten?

Problemet er opstået. Men kolesterol er stadig høj, tendensen til at danne blodpropper vil ikke gå væk, og fedme er ikke holdt ved et trylleslag. Det betyder, at den rigtige kost for slagtilfælde bliver et spørgsmål om №1. Justering kost og livsstil, en person i høj grad reducerer risikoen for tilbagevendende slagtilfælde og fremskynder processen med rehabilitering.

For at opsummere, kosten mad efter et slagtilfælde har følgende mål:

  1. Forudsat kroppen den nødvendige sæt af næringsstoffer. Uden at vitale organer kan ikke helt arbejde.
  2. Oprettelse de betingelser, hvorunder den fortykkelse af blodet falder, og ophører med at være farlige for helbredet. Dette er især vigtigt for diabetikere.
  3. Normalisering af vægten og forhindre dens stigning, fordi fedme påvirker det kardiovaskulære og endokrine systemer.

Der er ingen grundlæggende forskel, som var en årsag til slagtilfælde. Kost efter et slagtilfælde er valgt til tilsvarende regler i begge tilfælde.

Sådan oprettes en menu?

Den første regel posleinsultnogo menu - afvisning af smør. Kog på solsikke, salater klædt med olivenolie, rapsolie eller linolie. Dette er vigtigt!

Følgende regel - afvisning af fede kød. Den kost af slagtilfælde giver mulighed for brug af omkring 120 gram magert kød om dagen. Og bemærk: kødet er dampet eller kogt. For sort, nogle gange er det muligt at bage.

Eliminer fastfood og færdigretter. Denne fødevare er svært selv for raske mennesker, og efter et slagtilfælde er simpelthen uacceptabelt.

Reducere forbruget af æg. Der fyldes op menuen for at bruge mere end tre æg om ugen. Kost efter et slagtilfælde er rettet, bl.a. at reducere kolesteroltallet og æg ham en hel del.

Stop lean på brød, rundstykker, kager og kiks. Hvis du kan ikke helt uden brød, købe majs brød, havregryn produkter eller fuldkornsbrød.

Hvad skal der betjener

Kost efter et slagtilfælde er lavet hjemme for at undgå akut sult. Du er nødt til at spise oftere, men gør portioner mindre end før. Det betyder ikke spise for meget, fordi for mange bliver det vigtigt at slippe af med overskydende vægt. Du kan ikke snack mellem måltider med sandwich og scones. Det er nødvendigt at fordele de måltider, så snacking behov ikke eksisterede.

Et par ord om salt

Umiddelbart efter slagtilfældet salt til fødevarer tilføjes ikke overhovedet. Det fører til stagnation af fluider. Desuden trækker fluid fra vævet, der omgiver karrene, hvilket øger belastningen på det vaskulære system. Salt indtag ofte forårsager højt blodtryk, og dette kan ikke tolereres. Kost efter slagtilfælde (iskæmisk eller hæmoragisk) skal være saltfri.

Når patientens tilstand væsentligt forbedret, kan han nægte at friske (ikke salt) fødevarer. I dette tilfælde den tilladte minimum additionssalte. Men den ideelle betragtes som en mulighed, når patienten efter et slagtilfælde vant til at være tilfreds med saltede retter.

Hvilke produkter skal indgå i menuen

Hvordan er kost af slagtilfælde? Menu nødvendigvis bør indeholde masser af grøntsager og frugter. Det er vigtigt at bruge dem på daglig basis i løbet af året. Præference gives til grøntsager og frugter, der indeholder masser af fiber, folinsyre og vitamin B. Hvis sukkerindholdet er normal, bør hver dag spise en banan, fordi det stor mængde kalium. Kalium reducerer sandsynligheden for tilbagevendende slagtilfælde med 25%. Kosten bør gives gulerødder, bønner, asparges, spinat, sojabønner, kål, squash, aubergine, radiser. Du spørger om kartoflen, fordi det er den mest populære og overkommelige grøntsager på vores borde? Ak, elsket af mange kartofler - ikke de mest nyttige grøntsager. Den kost af slagtilfælde kræver ikke en komplet afkald på kartofler, men hendes kost bør omfatte mere end to gange om ugen.

Men tranebær og blåbær skal være på menuen så ofte som muligt. Disse bær er meget nyttigt efter et slagtilfælde, som er antioxidanter, og hjælpe med at genoprette normal blodgennemstrømning, hvilket reducerer klæbrigheden af røde blodlegemer.

Fra mejeriprodukter bør udelukkes oste. De indeholder en masse kolesterol. Det er ønskeligt fra tid til tid til at spise fedtfattig hytteost, yoghurt eller fermenteret bagt mælk.

Som en side parabol, skal du vælge havregryn. Til morgenmad kan du forberede havregryn med frugt. God eftermiddag vil boghvede eller risengrød, især hvis du bruger brune ris.

Et par ord om fisk og kød

Den kost af slagtilfælde skal omfatte marine fisk. Det saltvandsfisk, betyder floden ikke indeholder de nødvendige omega-3 fedtsyrer. Mange udelukke dette produkt, fordi de tror, dyre fisk, men det er nødvendigt, i det mindste som en kilde til fosfor, som har gavnlige virkninger på hjernen, forbedre stofskifte.

Fans af kød bør foretrække kanin, kalkun, kalvekød. Kød af ænder og kylling kan tilberedes uden kun huden. Men fra slagteaffald (hjerne, lever og andet indmad) har at give. I disse produkter, en stor mængde af kolesterol. Af den måde, er det især vigtigt at kost for slagtilfælde iskæmisk, at kontrollere niveauet af kolesterol i fødevarer.

Hvad kan vi drikke?

I løbet af dagen, er det vigtigt at drikke vand, ren og enkel, ikke kulsyreholdige. Fra drikkevarer kan omfatte frugtdrikke og kost uzvar (frugtkompot). Egnede bouillon hofter, ikke meget sød gelé, kvass, fortrinsvis hjemmelavet, frisk juice. Lad os te, men kun svagt brygget og kaffe til et fuldstændigt forbud. I intet tilfælde ikke kan drikke søde drikke, det øger niveauet af sukker forhindrer bekæmpe fedme skader de små blodkar.

På alkoholholdige drikkevarer efter slagtilfælde bør glemmes, at de kun skade.

Hvordan forbereder ordentligt

Den kost af slagtilfælde ikke er for stram. Det er tilrådeligt at diskutere dette med din læge og diætist. Eksperter vil give ekspertrådgivning, som du kan oprette en varieret menu af egnede produkter. Hvis foderet mand slagtilfælde samme retter, så vil det begynde at afvise fra mad på grund af sin mundfylde krænket og ensartethed simpelthen forårsager aversion mod at spise.

Det er ikke nødvendigt at give patienten stegt eller røget. Hvis han ikke kan lide damp og kogt i køkkenet, derefter koge i ovnen, men uden olie. Vær sikker på at tilberede supper og bouillon. Hvis patienten har nedsat synke funktion, så slibe i en blender eller fødevarer cook smoothies. Giv aldrig for varmt eller meget koldt mad. Al mad skal være varm eller stuetemperatur.

I stedet for salt, tilsæt ikke-skarpe krydderier og urter, det forbedrer smagen, lugten og reducerer følelsen af mangel på salt.

Prøve menu for én dag

Det er, hvordan den menneskelige kost kunne se ud efter et slagtilfælde:

  1. Tidlig morgenmad: usødet havregryn med frugt eller tørret frugt, juice eller svag te, lidt nødder eller honning.
  2. Brunch: lys grøn eller vegetabilsk salat, lidt hel-hvedebrød.
  3. Frokost: suppe med et stykke magert kød eller saltvandsfisk, lille boghvede grød, frugtsalat eller en frugt.
  4. Snack: en fedtfattig hytteost (du kan tilføje et par tørrede abrikoser eller svesker).
  5. Nadver: en skive kogt kanin eller kylling uden huden, en del af kartoffelmos, et glas frugt drink eller frugtkompot.

For at opnå dette resultat, og for at opnå maksimal genvinding, at det vigtigste overbevise en person, som den rigtige kost - ikke et modefænomen, men en nødvendighed. Derefter vil du være allierede i kampen med konsekvenserne af slagtilfælde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.