SundhedSund kost

Kost 5P: funktioner og regler

5P kost anbefales til folk med akut eller kronisk betændelse i bugspytkirtlen, men i den akutte fase. Der er to metoder til at udføre denne diæt. Den første af disse er tildelt, når patienten er akut pancreatitis, og er karakteriseret ved alvorlig begrænsning af den daglige kost. Den anden mulighed er mere skånsom, fordi han er tildelt dem, der har kronisk betændelse i bugspytkirtlen ikke forårsager smerte i underlivet. Det vil sige, den anden metode kosten foreskrevet i perioden mellem angrebene.

Kost 5P har bedriften kredsløb (den første udførelsesform)

Hovedopgaven for hvilket anbefales for patienterne at holde sig til en sådan kost, er udelukkelse af smerte, fjernelse af funktionel og mekanisk belastning på bugspytkirtlen, og behovet for at indsnævre hele fordøjelsessystemet.

Typisk er denne diæt ordineret til akut pancreatitis eller kronisk (i det akutte stadium) hvis sygdomssymptomer er svære smerter og andre associerede symptomer.

Denne diæt på pankriotite har sådanne funktioner:

  1. Mad skal koges eller forberedt bare for et par.
  2. Mad skal være valgt således, at den indeholder et minimum af kulhydrater, fordi disse stoffer har en øget belastning på bugspytkirtlen.
  3. Alle fødevarer kan indtages kun i form af flossede.
  4. Varigheden af kosten - omkring 7 dage. Men til at begynde, er det nødvendigt at holde sig til de følgende to eller tre dage, der er gået siden den sidste anfald af pancreatitis. Faktum er, at den første dag patienten kan ikke spise overhovedet, fordi maden er kun kvalme og opkastning.

Kost 5 U har følgende kemiske sammensætning:

  • fedtstoffer bør være ca. 40-50 g;
  • kulhydrater - 200-240 g;
  • proteinindhold må ikke overstige mærket af '80

Patienten, klæber til denne diæt bør fodres i opdelte portioner, men ofte nok. Mad skal indtages hver 2-3 timer. Efter pancreatitis ophøre med at blive vist, kan du begynde at bruge den anden version af denne diæt.

Kost 5P i sin anden udgave bruges til at lindre den funktionelle bugspytkirtlen. Indikationer for dets anvendelse: kronisk pancreatitis (ikke i den akutte fase) og akut (kun efter eliminering af smerte og andre tegn på angreb).

Fedtstof efter denne form for kosten bør være ca. 70-75 g kulhydrat - 350 g (men bør begrænse mængden af fordøjeligt) og proteiner - 150 g

Madlavning er også udført for et par, eller med hjælp fra madlavning. Serveres fødevarer bør være i form af flossede, men antallet og rækkevidde bliver meget bredere.

Så kan du spise brød, men hvede og uaktuelle. Meget nyttige for organismen hvede kiks, men butterdej og rugbrød kan ikke anbefales.

Kød kan kun spise fedtfattig, især kanin, oksekød, kalkun og kylling. Før madlavning det skal vaskes grundigt og rengøres. Det forbudt grillet kød og fedt i enhver form.

Ligeledes med det samme synspunkt, skal behandles og til fisken: at vælge kun lavt fedtindhold, og at spise det først efter kogning. Læger anbefaler ikke fisk gryderet. Spis ikke røget, saltet, og dåse æg.

5P Kost indebærer begrænsning af anvendelsen af æg: du kan spise protein omeletter, dog æggeblommer og æg at spise forbudt.

Fra tilladt at drikke drik svag te med citron, bouillon hofter, fordi den fungerer som et hvilested pancreas. Men de kulsyreholdige drikkevarer, alkohol i enhver mængde, kakao og kaffe bør udelukkes fra kosten.

Det vigtigste krav i denne diæt - begrænse fedt. Lov til at bruge op til 30 g smør, samtidig ikke håndtere det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.