HjemlighedGør det selv

Konturen af jorden i et privat hus med sine egne hænder: ordninger, beregninger, installation

Moderne privat hus er udstyret med et stort antal elektriske husholdningsapparater. For at tilslutte dem til strømforsyningen skal udføre jordforbindelse af sikkerhedsmæssige årsager. I denne artikel vil du lære at lave en jordsløjfe i et privat hus med sine egne hænder.

Hvad er jorden?

Så det kaldes specielt konfigureret jordforbindelse af elektriske komponenter. Dens vigtigste formål er garanteret beskyttelse mod eksponering for elektrisk strøm i tilfælde af svigt af husholdningsapparater.

grundstødning kit

På salg kan du finde specielle jording kits, der koster omkring 4600 rubler. Du kan også købe enkelte komponenter til installation, er de rimeligt prissat. For eksempel stålstangen (elektrode) 1.5m koster 500 rubler, kobling - 200 rubler, forbindelsesstangen - 850 rubler. Hvert jordforbindelse kit har en tilsvarende installation instruktioner, som tager hensyn til specificiteten af alle produkter.

Imidlertid kan foretages de fleste nødvendige elementer uafhængigt. Hertil kommer, at valget af materialer er ganske bredt. Vi skal bare kende de krav, der er præsenteret for dem.

lodret jordforbindelse

 • Hjørne 50h50h5 mm.
 • Ledningen diameter er mindst 32 mm, vægtykkelsen skal være 3,5 mm eller derover.

Disse elektroder kan anvendes i elforbruget er ikke mere end 15 kW.

vandret jordforbindelse

 • Sektion ståltråd ikke er mindre end 10 mm2.
 • Strip stål 40x4 mm.

Guides

Lederne kan anvendes som et metalbånd, en ståltråd eller kobbertråd. For eksempel SIW med kerner og det tilsvarende afsnit uden isolering. Ved lægning i en grøft - ikke mindre end 25 mm2, med åben udlægning - ikke mindre end 16 mm2.

Funktioner af ordningen

 • Nedgravning elektrode - ikke mindre end 1,5 m.
 • Afstanden mellem den blinde område af bygningen og jordkredsløbet - ikke mindre end 1 m.
 • Afstanden mellem de lodrette stænger - mindst 1,5 m.

Markup og valg af lokalitet

Montering jordsløjfe der skal udføres tættere på huset, under hensyntagen til de afstande er angivet ovenfor. forbinde "line" Længde i dette tilfælde vil være minimal, som vil reducere materialeforbruget. Og vigtigst af alt, i fremtiden vil det ikke forstyrre med administrationen af den økonomiske aktivitet - udlægning af forsyningsvirksomheder, blomsterbede opdeling.

beregning

Foretage en nøjagtig beregning ud over kraften i en person, der ikke har dyb viden. Da beregningen er baseret på en kompleks form, som indeholder et sæt af koefficienter, karakterisering af egenskaberne af jorden, jordfugtighed og de klimatiske forhold i zonen. Disse priser er kun tilgængelige gennem komplekse yderligere analyser og beregninger, der kræver særlige kompetencer, og derfor vil koste dyrt.

Derfor mener vi, hvordan man laver en jordsløjfe i et privat hus med sine egne hænder på en enklere måde. Betragtning af, at indenlandske udstyr opererer på et bestemt område af resistens kredsløb, hvori den vil fungere normalt.

montering

jordsløjfe i et privat hus med sine egne hænder at gøre, er ikke så let. Denne proces er ganske tidskrævende og omfatter følgende trin:

 • Arbejdet bør begynde med gravning af renden. Du skal trække sig tilbage til 1 m fra væggen af bygningen og fortsætte direkte til processen. Dybden af renden skal være 0,5-0,75 m, være i form af en trekant, en stor fest er 2,5-3 m.
 • Når du køber et hjørne er ikke værd at gemme, som tidligere nævnt, bør du vælge det område 50h50h5 mm. Da udformningen af mindre størrelse vil vare længe. Der kræves i alt 3 meter hjørne. Så at det er lettere at komme ind i Jorden, skal du sliber skære en af dens ender. Derefter hjørnerne af en forhammer slagtet næsten hele længden af trekantens vinkelspidser, bør de rager ca. 10 cm over jorden.
 • Gennemførelse af jorden loop i et privat hus med sine egne hænder, det næste skridt du skal kombinere i en enkelt kæde af tre elektroder. Dette vil kræve metalbåndet 50 mm brede og 5 mm tyk samt elektrisk svejsning. Dette bånd vil forbinde steder, der er på de knudepunkter af trekanten. Det skal svejses til dem i tilgængelige steder. Sømmene skal koge grundigt igennem. Det er vigtigt at dække disse områder med maling, så effekten af vagabonderende strømme og rust svejse ikke ødelægges.
 • Ground loop-enhed i denne fase er afsluttet, kan kun føre ham ind i stuen for at kontrollere.

Hvordan at gøre huset?

Kredsløbsjord er forbundet til elektriske panel gennem metalbåndet, som anvendes til forbindelse af elektroder følger:

 • Du er nødt til at grave en grøft.
 • jordsløjfe (skema nedenfor) og strimlen svejses til hinanden.
 • Derefter skal strimlen holde ud til det elektriske panel.
 • For yderligere at forbinde jorden bussen til elektriske panel er tilladt at bruge kobbertråd.
 • Derefter, til jordforbindelse bus er svejset og skrue forbundet med kobbertråd. Ved skruen gennem de to skiver og møtrikker tilslutte kobberkabel, som samler alle de Jordledningerne til huset.

Jordsløjfekontrol

Til nøjagtigt at måle modstanden i kredsløbet kræver specialudstyr. I sit fravær, kan du drage fordel af folks måde, som vil være afgørende for udførelsen af den resulterende kredsløb.

Du skal medbringe forbrugeren en kraftig (2 kW) og vedhæfte det på denne måde: at fase i lejligheden - den ene ende af forsyningen kablet i jorden - den anden, og enheden skal fungere. Efterfulgt af et mål for netværket spænding, når slukkes og tændes udstyr. Lille forskel spænding (5-10V) viser, at du har truffet den rigtige jord løkke, der er klar til brug.

Hvis testen viste en signifikant forskel mellem den spænding, skal du tilføje flere elektroder. Fra trekanten toppunkt til begge sider grave en anden grøft 2,5 m lang og ved sin ende er banket ned i jorden ekstra område, der kommunikerer med strimlen, og fornyet inspektion udføres. Hvis alt går vel, kan jorden loop (diagrammet ovenfor) betragtes klar.

forbudt

 • Forbind ledningerne til metalrør af utilities.
 • Dækker malingsammensætninger kredsløbselementer.
 • Bruges til at forbinde jorden "nul" wire.
 • Anbragt horisontalt jordforbindelse stik ovenpå (jord pad anvendes i sjældne tilfælde).

nyttige tips

1. Før den anbefalede kredsløb ordningen skrive timing, som er ønskeligt at redde. Faktisk over tid mange mennesker glemmer, og for efterfølgende spekulerer på, hvor stikket og hvor elektroderne er lagt, vil der altid være ved hånden loop kredsløb.

2. Elektroder kan placeres ikke kun på de hjørner af trekanten. De kan være anbragt i en bue på linjen. Det er vigtigt, at den samlede modstand af jordforbindelse ikke overstiger 3 Ohm (tomgangsspænding op til 500 V) og 4 ohm (op til 1 kW). Hvis det er nødvendigt, dette indeks faldt med indstilling 1-2 stænger.

3. Hvis du foretager en måling alene ikke er muligt, så den absolutte tillid til kvaliteten af montageanvisning, er det ønskeligt at hyre en specialist. Denne service vil koste et gennemsnit på 400-500 rubler.

Meget ofte er denne tjeneste bogstaveligt pålægge energi og hævder, at denne form for arbejde, har ret til at udøve kun licenseret organisationer. Men ingen af standard dokumentation er ingen indikation af forbuddet mod installation af en uafhængig kredsløb.

Naturligvis kan installationen bestilles fra elsektoren, tage det færdige arbejde og betale for det. Men hvis du er sikker på egne evner, hvorfor ikke montere en jordsløjfe selvstændigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.