LovStat og lov

Koncept og typer af valg. Lovgivningen i Den Russiske Føderation om valg

Valg - Valg embedsmænd befolkning. Denne procedure er den vigtigste form for deltagelse i samfundslivet i det politiske og offentlige liv i landet. I dag, i de fleste lande i verden har nogle eller andre valg, takket være som dannes og ændres en legitim magt.

Begrebet valg

Valgret - de vigtigste underarter forfatningsmæssige rettigheder, der er nedfældet i grundloven - forfatningen. Uden er det umuligt at forestille sig et frit civilsamfund. Afstemning - gennemførelse af aktiv valgret befolkning (ret til at delegere myndighed for tjenestemænd).

I sin kerne, er begrebet valget uløseligt forbundet med forestillinger om valgsystemet og valglov. I hvert land, regelmæssig afstemning gennemføres i overensstemmelse med den fast retspraksis.

Den valglovgivningen i Den Russiske Føderation

I moderne Rusland, skal valget vælges af medlemmer af den universelle og lokale parlamenter, præsidenten, borgmestre og lederne af emner af Føderationen. Der er flere kilder til landets valglov. Denne normative handlinger (love), der regulerer proceduren for at stemme.

Begrebet valg og deres plads i livet i landet er bestemt af forfatningen, vedtægter provinser, områder, byer og forfatning i republikken, som består i føderationen. Denne lovgivning i hele den periode, hvor moderne historie Den Russiske Føderation stadig grundlag af sin valgsystemet.

Der er særlige regler. Dette er primært en føderal lov vedtaget i 2002. Dens vigtigste formål - at sikre de borgere i Den Russiske Føderation til at bevare deres ret til at stemme. Dette føderale lovgivning beskriver afstemningsproceduren og principperne i kampagnen. I årenes løb, det dokument, går gennem flere revisioner og redigeringer. Ikke desto mindre, på trods af alle de ændringer, forbliver dets vigtigste essensen det samme.

Ændring af valgloven er cyklisk. Den er redigeret i reaktion på den ændrede politiske situation. For eksempel blev de guvernørvalget valg afskaffet i 2004 og et par år senere de blev returneret. Individuelle ændringer er underlagt særlige regler og dekreter af formanden for Den Russiske Føderation. Nogle af detaljerne i valgloven er inden for kompetence for den centrale valgkommission og Statsdumaen. Derfor valget også afhænge af deres domme og afgørelser.

Direkte og indirekte valg

I de fleste stater vedtaget de direkte og demokratiske valg. Det betyder, at embedsmænd direkte bestemmer borgeren. valgsteder operere til afstemning. En beboer i landet løser sit valg på stemmesedlen. Folkets vilje er bestemt af mængden af disse værdipapirer.

Ud over direkte, er også imod dem indirekte valg. Det mest berømte eksempel på et sådant system er det USA. I tilfælde af indirekte valg, har vælgeren uddelegeret sine beføjelser vælgere (som de senere oversætte vilje deres vælgere og afslutte valg). Dette er en kompliceret og forvirrende system, der blev vedtaget i de forskellige lande skyldes i høj grad den forpligtelse til traditionen. For eksempel, ikke valgte borgere i den amerikanske præsident og den Electoral College. Tilsvarende to-graders dannet af overhuset i det indiske parlament.

Alternative og ikke-alternative valg

To valgsystem (en alternativ og ikke-alternativ), bestemme karakteren af hele valgsystem, uanset dens andre funktioner. Hvad er deres natur, og forskellen? Alternativeness indebærer, at en person har et valg mellem flere kandidater. I dette tilfælde borgerne foretrækker den diametralt modsatte politiske programmer og ideer.

Ubestridte valg er reduceret til et enkelt parti (eller navn) på stemmesedlen. I dag har et sådant system stort set forsvundet fra almindelig praksis. Ikke desto mindre fredsvalg gemmes i et etpartisystem af det land, hvor strømmen kan være autoritær eller totalitær.

Flertals valgsystem

I verden i dag er der meget forskellige typer af valg. Selvom hvert land har udviklet sin egen unikke praksis, er der flere vigtige tendenser. For eksempel er en af de mest almindelige valgsystem - flertals. I sådanne valg, er landets territorium opdelt i distrikter, og hver af dem bar hans stemme (med den unikke liste over kandidater).

Specielt effektiv i de fleste system til valg af parlamentet. Takket være hendes repræsentative organ falde parlamentsmedlemmer, som repræsenterer interesserne for alle lande uden undtagelse regioner. Som regel er den kandidat, der kører fra distriktet, en indfødt, som han selv er. Når i parlamentet, vil sådanne medlemmer har en klar og præcis idé om interesserne for de mennesker, der stemte for dem. Det var så i bedste form udført en repræsentativ funktion. Det er vigtigt at overholdelse af princippet om, hvad der faktisk er i parlamentet stemmer nej MP og valgte sine borgere og delegeret til ham.

Typer flertal

Hovedparten Systemet er opdelt i tre underarter. Den første - princippet om absolut flertal. I dette tilfælde, for at vinde, skal en kandidat får mere end halvdelen af stemmerne. Hvis først er det umuligt at identificere en sådan kandidat, skal der være et særligt valget. To mennesker, der er involveret i dem, det aktiv, som det største antal stemmer. Et sådant system er ofte typisk for kommunalvalget.

Det andet princip angår den relative flertal. Ifølge ham, at kandidaten vinde nok matematisk fordel i forhold til en hvilken som helst modstander, selv om tallet ikke overvinde den tærskel på 50%. Meget sjældnere tredje princip vedrørende kvalificeret flertal. I dette tilfælde, det sætter et specifikt behov for at vinde stemmer.

Proportional valgsystem

Almindelige typer af valg baseret på fest repræsentation. Ifølge dette princip, opererer proportionalt system. Den danner de valgte organer gennem partilister. At blive valgt i amtet, kan ansøgeren repræsentere interesserne for den politiske organisation (f.eks kommunister eller liberale), men frem for alt det giver borgerne i deres eget program.

I tilfælde af partilister og proportionalt system er ikke tilfældet. Sådan en stemme ved valget fokuserer på politiske bevægelser og organisationer, snarere end på den enkelte politik. På tærsklen til valget partiet udgør deres kandidatlister. Så, efter afstemningen, enhver bevægelse får pladser i parlamentet er proportionale med de afgivne stemmer. Det repræsentative organ få kandidater på listerne. I dette tilfælde gives præference til de første numre: .. Velkendt i landet, politikere, offentlige personer, populære højttalere, osv De vigtigste typer af valg kan karakteriseres forskelligt. Flertal - er individuelle proportionale - kollektivt.

Åbne og lukkede partilister

I det proportionale systemet (som i de fleste) har deres egne sorter. Blandt de to vigtigste underarter omfattede en afstemning om en åben partilister (Brasilien, Finland, Holland). En sådan direkte valg - er en mulighed for vælgerne at vælge ikke kun partilisten, men også for at støtte et bestemt parti medlem (i nogle lande kan understøtte to eller flere). Dette er, hvordan placeringen af kandidaterne præference. en part kan ikke ensidigt beslutte I et sådant system, en del af det at fremsætte til Parlamentet.

Lukkede lister bruges i Rusland, Israel, Den Europæiske Union og Sydafrika. I dette tilfælde, borgeren har ret til at stemme kun for deres foretrukne parti. Visse mennesker, der kommer i parlamentet, er bestemt af den politiske organisation. En vælger stemmer i første omgang for det samlede program.

Fordele og ulemper ved den forholdsmæssige systemet

Alle former for valg har deres fordele og ulemper. Den forholdsmæssige Systemet er positivt præget af, at borgernes stemmer ikke forsvinder bare sådan. De går ind i den almindelige finansforvaltning partiet og påvirke den politiske dagsorden. Der er i denne regel og vigtig kendsgerning. Hvert land har vedtaget en vis grænse. Parter, der ikke har bestået dette mærke, har Parlamentet ikke falde. Derfor er den mest fair i dette tilfælde anses for valget i Israel, hvor den minimumsgrænse er kun 1% (5% i Rusland).

Ulempen ved systemet anses for at være proportional med den delvise forvrængning af princippet om demokrati. Liste-valg uundgåeligt miste kontakten med deres vælgere. Hvis kandidaten bestemmer partiet, har de ikke brug for at bevise at folks egen kompetence. Mange eksperter lukkede lister kritiseret for eksponering til alle former for politiske teknologier. For eksempel er der en "lokomotiv princip". Ved at bruge den, sætte den part forud for den lukkede liste genkendes af de mennesker personer (filmstjerner, pop musik og sport). Efter valget, disse "lokomotiver" opgive deres pladser til fordel for de mindre kendte party funktionærer. Historien kender mange tilfælde, hvor lukningen af partiet førte til diktatur i organisationen og den dominans af bureaukratiet.

blandet valg

Valgsystemet kan kombinere to grundlæggende principper (majoritets- og proportionale). Med denne konfiguration, vil det blive betragtet som blandet. I Rusland, valg af parlamentet i dag er der sådanne direkte almindelige valg. Halvdelen af de deputerede er bestemt af listen, den anden halvdel - i enkeltmandskredse. Blandet valgsystem vil blive anvendt til valget til Statsdumaen den September 18, 2016 (før den blev brugt i forbindelse med valget til Dumaen indtil 2003 inklusive). På 2007:e og 2011th proportionale princip med lukkede partilister.

Kaldet et blandet system, og andre formater af valgsystemet. For eksempel i Australien, et hus af parlamentet valgt på partiets lister og den anden - i enkeltmandskredse. Der er også en blandet-bundet system. Ifølge dens regler, er pladser i parlamentet fordeles i single-mandat flertals princip, men en afstemning holdes på listerne.

Fordele og ulemper ved den blandede princip

Alle blandet Systemet er fleksibelt og demokratisk. Det er i konstant forandring, og landet tilbyder en række måder at danne sammensætningen af repræsentative organer. Afstemningssteder i dette tilfælde kan være et sted med flere valg, der finder sted på forskellige principper. For eksempel i Rusland afstemningen på kommunalt plan, byer i stigende grad udføres i dette format.

Blandet direkte valg - en vigtig faktor i opløsningen af det politiske system. Derfor, eksperter anser det for at være en alvorlig udfordring for lande med unge demokratier mislykkedes. Fragmenterede politiske organisationer nødt til at bygge koalitioner. Party flertal i Parlamentet i dette tilfælde er næsten umuligt. På den ene side er det forhindrer beslutningsprocessen, på den anden side, sådan et billede - et levende eksempel på alsidigheden i et samfund, hvor der er mange grupper med forskellige interesser. Blandet valgsystem og en lang række mindre partier var typiske for Rusland og Ukraine i 1990'erne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.